Μετά την επιτυχημένη πιλοτική της λειτουργία από το Φεβρουάριο του 2014, η καινοτόμος εφαρμογή πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου "Tap 'n Pay" είναι διαθέσιμη από τις Alpha Bank και Vodafone.

To "κινητό πορτοφόλι" εξασφαλίζει ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication) που βρίσκεται σε πολλά σύγχρονα smartphones και ολοένα υποστηρίζεται και περισσότερο. Ο χρήστης αρκεί να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών πάνω από τον ειδικό αναγνώστη ενός τερματικού αποδοχής καρτών που έχει το σήμα "contactless" για να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η συναλλαγή. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται μάλιστα χωρίς υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής και χωρίς την εισαγωγή κάποιου κωδικού (PIN) για αγορές έως 25 ευρώ.

 

Πέρα από την υποστήριξη της τεχνολογίας NFC, για να μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Tap 'n Pay, θα πρέπει να έχει προμηθευτεί την ειδική κάρτα SIM για το κινητό του τηλέφωνο από τη Vodafone, στην οποία έχει αποθηκευτεί με ασφάλεια η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter VISA. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, οι σύγχρονοι τρόποι πληρωμών κερδίζουν συνεχώς έδαφος και διεισδύουν σταδιακά και σε “περιοχές” όπου έως σήμερα κυριαρχούν τα μετρητά (low value payments), προς όφελος και διευκόλυνση των καταναλωτών αλλά και της οικονομίας γενικότερα.

 

Στην ελληνική αγορά λειτουργούν περισσότερα από 5.500 τερματικά αποδοχής καρτών ανέπαφων συναλλαγών και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με την επέκταση των καρτών contactless, ένα νέο “οικοσύστημα” συναλλαγών, που αναμένεται να εκσυγχρονίσει σημαντικά τους σημερινούς τρόπους πληρωμών στην αγορά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5LeciM0MDx4

 

Link.png Site: Vodafone