Η Adobe, ενημερώνει τους χρήστες για ένα σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας στο γνωστό Flash media player, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλο χρήστη στην εκτέλεση κώδικα με διάφορες παρενέργεις όπως τη χρήση του "μολυσμένου" υπολογιστή σε διαδικτυακές επιθέσεις ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την Adobe, το πρόβλημα ασφαλείας παρουσιάζεται στην έκδοση 12.0.0.43 καθώς και σε παλαιότερες εκδόσεις του Flash Player για τα Windows και το OS X αλλά και στην έκδοση 11.2.202.335 για την πλατφόρμα του Linux.

 

Η σοβαρότητα του bug το οποίο αναφέρθηκε πρώτα από εργαζομένους της εταιρείας Kaspersky Labs, έχει χαρακτηριστεί ως «κρίσιμη» από την εταιρεία, η οποία συμβουλεύει όλους τους χρήστες να προχωρήσουν σε άμεση αναβάθμιση του λογισμικού είτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο είτε ακολουθώντας την αυτόματη διαδικασία ενημέρωσης. Όσοι χρησιμοποιούν τον Chrome browser ή τον Internet Explorer 11, δε χρειάζεται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση αφού η ενσωματωμένη έκδοση του Flash θα αναβαθμιστεί αυτόματα στην έκδοση 12.0.0.44.

 

File.png Download: http://get.adobe.com/flashplayer/[/url]']Ενημέρωση Adobe Flash Media Player