Προς το περιεχόμενο

Αγορά παπουτσιών μέσω internet και απορίες


slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καλησπέρα, επειδή είμαι φανατικός των etnies (για διάφορους λόγους), έχετε να προτείνετε κάποιο site με καλές τιμές και να μη σε "μαδάει" στα μεταφορικά?Μέχρι "χθες", αγόραζα από amazon, αλλά πλέον με τα μεταφορικά που έχει βγαίνει ίδια σχεδόν τιμή με Ελλάδα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι θα είναι ανάλογα και τα παπούτσια (ή γενικά τα προϊόντα). Τις μάρκες και τα μοντέλα που συνήθως προτιμώ, σπανίως μπορώ να τα βρω σε ευρωπαϊκά site, αφού η ποικιλία του ΕΒ είναι εξαιρετική. Μπορεί πχ. το τάδε Jordan να υπάρχει και σε sportsdirect/jdsports κλπ, όχι όμως στο χρώμα που το θέλω ενώ οι ευρωπαϊκές τιμές είναι σχεδόν πάντα αρκετά υψηλότερες  (ακόμα και με τα $40 των μεταφορικών του ΕΒ αφού η διαφορά μετριάζεται με τα κουπόνια του -15/20%).

 

Αν βέβαια συνυπολογίσουμε και ένα ενδεχόμενο ποσό 20-40 ευρώ στο τελωνείο, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Αλλά ρισκάρω το τελωνείο μόνο σε παπούτσια που είμαι βέβαιος ότι δεν μπορώ να βρω στην Ευρώπη και που αξίζουν τα παραπάνω λεφτά. Στην τελική, έχω πληρώσει 2-3 φορές τελωνείο σε 35+ παραγγελίες από το ΕΒ (ζήτημα να μπορούσα να βρω τις μισές από αυτές στην Ευρώπη), άρα σίγουρα είμαι κερδισμένος.

Καλησπέρα θέλω να παραγγείλω τα:

 

1)http://www.eastbay.com/product/model:148253/sku:37384105?green=BCD5B46B-F7FF-5AB3-A012-209A02759948&cm=CrossSellMB#sku=37384105

 

 και ενδεχομένως τα

 

2)http://www.eastbay.com/product/model:212048/sku:20324/

 

Θέλω να ρωτήσω:

 

1) Τα μεταφορικά παραμένουν τα ίδια είτε πάρω μόνο ένα ζευγάρι, είτε 2?

2) Πρέπει να κάνω κάποια μετατροπή μέσω paypal απο δολλάρια σε ευρώ? Πως θα πετυχω την πιο συμφέρουσα ισοτιμία?

3) Το τελωνείο πόσο περίπου αναμένεται για κόστος παραγγελίας 200 δολλαρίων?

4) Aν παραγγείλω μόνο το πρώτο ζευγάρι (99δολλάρια προ εκπτωσης και μεταφορικών) γλυτώνω με μεγαλύτερη πιθανότητα το τελωνείο?

5) Tα μοντελα ειναι ιδια με τα ευρωπαικά? δηλαδη αν εχω δοκιμασει εδω το 45.5 δηλαδή, το αντίστοιχο 11.5 θα μου κάνει σιγουρα (μιλαμε για το ιδιο παπουτσι που εχω δοκιμασει εδω σε καταστημα και θελω να το παραγγειλω απο το eb)

 

Ευχαριστώ όποιον έχει τη διάθεση να απαντήσει.

Επεξ/σία από Chris_85
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Παλιότερα συνήθως παρέμεναν τα ίδια. Νομίζω όμως ότι τώρα πια το EB συνήθως ανεβάζει λίγο τα μεταφορικά για περισσότερα από ένα κομμάτια. Αλλά ούτως ή άλλως θα δεις τη συνολική τιμή πριν κάνεις το τελικό checkout. Στη δική σου περίπτωση έκανα μια γρήγορη δοκιμή και τα συνολικά μεταφορικά ανέβηκαν στα $44.79 (αντί για $39.99 που θα πλήρωνες για ένα μόνο ζευγάρι).

 

2) Τις περισσότερες φορές η πιο συμφέρουσα ισοτιμία επιτυγχάνεται αν σετάρουμε το Paypal να μην κάνει καμία μετατροπή και να την αφήσουμε για την τράπεζα. Τουλάχιστον έτσι λένε σε διάφορα φόρουμ. Το έκανα για πολλά χρόνια αλλά για να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν έκατσα ποτέ να τα υπολόγισαν όντως ισχύει... Ούτως ή άλλως οι διαφορές πρέπει να είναι πολύ μικρές (ούτε 1%). Το interface του Paypal έχει αλλάξει και δεν είμαι σίγουρος που βρίσκεται η επιλογή για το currency conversion (αν υποθέσουμε ότι αυτή υπάρχει ακόμα), μάλλον θα χρειαστεί ένα γκουγκλάρισμα.

 

edit: το βρήκα, τώρα πια γίνεται έτσι. Ούτε καν το είχα πάρει χαμπάρι, πρέπει να το σέταρα μία φορά και να το ξέχασα.

 

3) Θεωρώ ένα 60άρι μίνιμουμ. Εγώ κάποτε είχα πληρώσει 40-45 ευρώ για παραγγελία $150 (μαζί με τα μεταφορικά). Όμως δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι με $200 θα πας τελωνείο. Είναι απλώς πολύ πιθανό.

 

4) Εννοείται. Σε αυτή την περίπτωση κατά 90φεύγα τοις εκατό δεν θα πληρώσεις τελωνείο. Αν όμως θέλεις να πάρεις ξεχωριστά τα ζευγάρια, θα πληρώσεις διπλά μεταφορικά, δηλ. 2x40 δολάρια. Και άρα αν θεωρήσουμε ότι στα $200 θα είχες σημαντικές πιθανότητες για τελωνείο, ίσως να σε συμφέρει να κάνεις τις παραγγελίες ξεχωριστά. Νομίζω επίσης ότι στα συγκεκριμένα Adidas δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκπτωτικό κουπόνι (έτσι μου έγραφε όταν τα έβαλα στο cart).

 

5) Ναι, θα είναι το ίδιο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρέλαβα σήμερα τα Asics Kayano 20 (που είχα παραγγείλει πριν 10 μέρες από sportsshoes). Για την ακρίβεια είχαν έρθει από την Τρίτη αλλά μόλις σήμερα πρόλαβα να πάω ταχυδρομείο. Αν και γενικά τα Asics ποτέ δεν μου γέμιζαν το μάτι, μόλις τα φόρεσα κατάλαβα γιατί γίνεται ο κακός χαμός. Απίστευτο παπούτσι, πανάλαφρο και το gel όλα τα λεφτά (καλύτερο από το 90% των αερόσολων της Nike/Jordan που έχω δοκιμάσει με ελάχιστες εξαιρέσεις).

 

Με βλέπω να παίρνω κανα τέτοιο για συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια!

Ενδιαφερομαι να αγορασω τα μπασκετικα παπουτσια  Nike Air Total Max Uptempo.

Εχω 2 ερωτησεις:

 

1. Ισχυει πως μεχρι 150 ευρω (με τα μεταφορικα) δεν πληρωνεις τελωνειο ή ειναι αλλο το ποσο;

2. Δεν εχω βρει καταστημα που να τα εχει στο μεγεθος μου, πλην του Ebay. 

To μεγεθος μου ειναι US 13. Οποιος γνωριζει καποιο καταστημα που να εχει τα συγκεκριμενα παπουτσια, ας κανει τον κοπο να με ενημερωσει.

Ειναι αυτα:

Nike_Air_Total_Max_Uptempo_Mens_Shoes_Bl

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδεχομένως όχι πάντα. Έχω πληρώσει μια χαρά επιπλέον δασμό για παραγγελία 150 δολαρίων (ούτε καν ευρώ). Στο +23% του ΦΠΑ (που αντιστοιχούσαν σε περίπου 25 ευρώ) προστέθηκαν κι άλλα 15-20 ευρώ πρόσθετα τέλη που ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήταν.

 

Στα 150 ευρώ (~200 δολάρια) δεν θα μου έκανε εντύπωση αν πλήρωνες κανα 60άρι ευρώ επιπλέον. Αν φυσικά σταματήσουν στο τελωνείο, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...