Προς το περιεχόμενο

Snow Leopard vs Windows 7


gnsX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή απο ότι φαίνεται σε αυτό το forum είναι ταμπού να κρίνεις το Mac OS X είπα να φτιάξω αυτό το θέμα σύγκρισης των δύο λειτουργικών και αυτό γιατί στο παρών forum το Mac OS μόνο εκθειάζεται και προτείνεται προς αγορά γιατί τα κάνει όλα μαγικά.

Οι έχοντες διαφορετική άποψη είτε δεν ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε είτε το κρατάμε λάθος είτε οτιδήποτε πλην ότι απλά δεν μας άρεσε.Το ωραίο είναι ότι συνήθως τα μηνύματα τέτοιου τύπου σβήνονται χωρίς να περιέχουν ύβρεις,χωρίς να είναι επιθετικά και χωρίς να troll-αρουν,ούτε είναι off-topic φυσικά αφού στα πλεονεκτήματα του Snow Leopard γράφονται τα άπαντα για πατζούρια κλπ,όλως τυχαίως μόλις υπάρξει απάντηση πέφτει και το "μην αρχίζετε flame"

Ας αλλάξετε τον τίτλο σε Mac OS-Εδώ γράφουμε μόνο τα καλά του.

Κυρίως για αυτούς που δεν ξέρουν και σκέφονται την αλλαγή,άποψη απο χρήστη Mac OS X που δεν φοράει παρωπίδες.

Όποιος έχει όρεξη να διαβάσει ας το κάνει.

 

File Management

Στα Windows είναι ο explorer και στο Mac OS ο Finder.Ο explorer υποστηρίζει libraries όπου μια library εμφανίζει τα περιέχομενα πολλαπλών φακέλων που έχουμε επιλέξει,μπορούμε να δημιουργήσουμε όσα libraries θέλουμε και να εμφανίζονται στη sidebar.

Ο Finder δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο,κάθε pin στο sidebar αντιστοιχεί σε έναν φάκελο,για 100 φακέλους χρειάζονται 100 pins-στα windows γίνεται και μόνο με ένα pin,υποστηρίζει τα Smart Folders (όπως και τα Windows απο Vista εποχή,ουσιαστικά είναι σωσμένα searches) το οποίο με κόπο μπορείς να καταφέρεις το 1/10 απο αυτά που προσφέρουν τα libraries των Windows 7.Το καλύτερο στον Finder είναι ότι δεν έχει την επιλογή cut στο δεξί κλικ,το γιατί δεν ξέρω,cut κάνεις πατώντας το cmd και σέρνοντας το αρχείο φάκελο-φάκελο,εργονομικό.

Ωραία χαρακτηριστικά του Finder είναι τα preview,live thumbnails και coverflow,το preview ανοίγει το αρχείο που θέλουμε πατώντας το space bar ή το μάτι στην toolbar με την εφαρμογή preview και όχι με αυτή που έχουμε default για να ελένξουμε αν είναι αυτό το αρχείο που θέλουμε,τα thumbnails του Finder έχουν κατα κάποιο τρόπο preview,αν πχ πάμε στο thumbnail μιας ταινίας στο μέσο του θα εμφανιστεί το κουμπί play,πολύ χρήσιμο feature αν θες να δεις μια ταινία σε 10x10 pixels ή να διαβάσεις ένα pdf σε 5x5 pixels,βέβαια το μέγεθος των thumbnails μεγαλώνει οπότε αν το μεγαλώσεις αρκετά ώστε να πιάνει όλο το παράθυρο του Finder κάτι θα κουτσοδείς.Το coverflow είναι ένας eye candy τρόπος παρουσίασης φακέλων και αρχείων,μερικοί το έχουν χρησιμοποιήσει για ένα ολόκληρο 5λεπτο.

 

coverflow475.jpg

 

Αντίθετα στα Windows 7 δεν υπάρχει πλήκτρο για preview,έχει ένα κουμπάκι στην toolbar που ανοίγει στα πλάγια μια περιοχή όπου φαίνεται το preview του αρχείου,ω τι θαύμα διαβάζεταιτο pdf χωρίς reader και βλέπω ταινία χωρίς να ανοίξει ο player (παλαμάκια).

 

pic1dy.th.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Καλύτερο file management απο ότι καταλαβαίνεται έχει το Snow Leopard λόγω Coverflow (+1)

 

 

Hardware Acceleration

Direct X vs OpenGL 3.x.LOL.Μπορείς να δεις ένα απλό 720p video στο Snow Leopard χωρίς να χτυπήσει 40% η CPU;Η απάντηση είναι ίσως αν έχεις δώσει 2500 χιλιάρικα για Mac PRO ή για MacBook Pro με i7.Όχι μόνο OpenCL αλλά version 3,outdated δλδ.

Για browsing δεν το συζητώ,το flash έχει πολύ κακή υλοποίηση,το hardware acceleration των browsers είναι αστείο (ο Safari δεν ξέρω αν το υποστηρίζει),για αυτό φταίει η Adobe στο 100%,η Apple δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης με την outdated έκδοση του OpenGL.

Για Windows 7 δεν χρειάζεται να πω κάτι πιστεύω.

Καλύτερο hardware acceleration εν κατακλείδι έχει το Snow Leopard.

 

 

Games

Πιτσιρίκια δεν είμαστε αλλά ένα game για χαλάρωση θα παίξεις μια στο τόσο.Αν είσαι fan του pacman το Snow Leopard είναι ιδανική λύση.

Καλύτερο gaming experience το Snow Leopard λόγω Tetris (εμφανίζονται πιο συχνά οι γραμμές)

 

 

Security

Μπορείτε να πιστέψετε τον Timonkaipumpa ή τον κάθε ένα που γράφει στα forums συμπερριλαμβανομένου και μένα ή τον Miller,ίσως τον καλύτερο security researcher αυτή την εποχή.

 

“Mac OS X is like living in a farmhouse in the country with no locks, and Windows is living in a house with bars on the windows in the bad part of town.”

http://www.cultofmac.com/security-expert-mac-os-x-is-safer-but-less-secure/34252

 

Αν δεν σας αρέσει ο Miller να κι άλλοι δύο.

 

“Tyler Reguly, a senior security research engineer with Ncircle told thenewnewinternet that if you take a look at the two platforms, and the mindsets of the companies behind them, then the Windows PC wins hands down. He said that the Mac ships with more exploitable vulnerabilities already on a system when it is delivered. Further, Eric Johanson, a security researcher pointed out that the Mac OS X has far more published vulnerabilities per user than Windows”

http://www.theinquirer.net/inquirer/analysis/1590073/apple-mac-os-x-secure-windows

 

Με λίγα λόγια λέει.Τα Windows είναι πιο ασφαλές λειτουργικό αλλά με το Mac OS είσαι πιο ασφαλής γιατί ακόμα δεν έχει στοχευθεί.Το να λες ότι το Snow Leopard είναι πιο ασφαλές απο τα Windows 7 (καλά καλά full ASLR δεν υποστηρίζει ενώ το DEP του είναι για γέλια) είναι σαν να λες ότι η Μάλτα έχει καλύτερο στρατό απο τις ΗΠΑ γιατί οι ΗΠΑ έχουν τα τελευταία χρόνια περισσότερους νεκρούς στρατιώτες.

Καλύτερους security mechanisms το Snow Leopard γιατί πιο εύκολα καταλαμβάνεις την Νέα Υόρκη απο την Βαλέτα.

 

 

Benchmarks-Performance

Πάνω σε τι;Σε photoshop;Σε video compression;Σε video encoding;Aς ποστάρει κάποιος OSX enthusiast να δούμε.Ασχολίαστο,θεωρώ ότι δεν είναι μειονέκτημα του Snow Leopard ότι για το ίδιο convert θα κάνει 2-3 λεπτά παραπάνω απο ότι τα 7,κλείνει σε 5 δευτερόλεπτα ενώ τα 7 σε 15 απο όταν πατήσεις Shutdown.Snow Leopard και πάλι.

 

Taskbar και Dock

http://gizmodo.com/#!5131933/giz-explains-why-the-windows-7-taskbar-beats-mac-os-xs-dock

 

 

Ok γράφω λίγο ειρωνικά αλλά μιλάω με πράματα δεδομένα,υπάρχουν ή δεν υπάρχουν,όχι με επιχειρήματα του στυλ "νιώθεις την μαγεία" κλπ,γράφω εριρωνικά κυρίως λόγω της λογοκρισίας των moderators σε προηγούμενο θέμα.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν θετικά στο Snow Leopard,όπως τα spaces (πολλαπλές επιφάνειες εργασίας,το ωραίο GUI του Time Machine),ο εύκολος τρόπος install-unistall των προγραμμάτων κ.α,απο αυτό μέχρι τα κάνει όλα μαγικά και οι Windows χρήστες είναι καταδικασμένοι να χρησιμοποιούν ένα υποδεέστερο OS και λοιπά εκκεντρικά απέχει πολύ,πάρα πολύ.

 

(Μια απορία έχω κάθε φορά που διαβάζω χρήστη Mac να μιλάει για Windows,τόσο καλός είμαι και δεν θέλω format ανα 6μηνο όπως λέει ή ότι το pc μου δουλεύει 2,5 χρόνια μετά ακριβώς όπως την 1η μέρα;Τι να πω,μήπως είμαι ο εκλεκτός;)

(Είμαι σίγουρος ότι αν απαντήσει κάποιος θα ναι του στυλ "Εγώ απο τότε που το πήρα,ο φίλος μου μου είπε,εγώ με τα Windows κτλ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ελιωσα στο γελιο με τον τροπο γραφης σου!! Ωραιος!! ;)

 

Αλλα πιο πολυ λιωνω στο γελιο οταν διαβαζω απο διαφορους χρηστες mac os x οτι ειναι πιο πρακτικο/εργονομικο να πατας 2 κουμπια (cmd+o) για να ανοιξεις ενα αρχειο απο οτι 1 κουμπι κλπ κλπ...

 

Keep posting!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[semi offtopic]

Ναι, το forum παρά είναι ευαίσθητο σε θέματα apple/mac/mac os... αυτό πιστεύω προέρχεται από τις προτιμήσεις κάποιων υψηλόβαθμων αλλά πιο πολύ από το άσχημο παρελθόν και το τι έχει περάσει από το forum.

 

Μερικοί μπορεί να θυμούνται τα ομηρικά τόπικ, τα κλειδώματα, τις καμπάνες και τα τόσα άλλα που και εγώ συμμετείχα (πριν αλλάξουμε πλατφόρμα στο forum έβλεπα τις ουλές μου από τις "vs apple" μάχες κάθε που έμπαινα στο προφιλ μου)

 

Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουμε και εμείς. Υπάρχουν γραφικές φιγούρες στα apple/mac sections που ακόμα χτυπιούνται για γελοία θέματα (όπως πχ το ότι το rename δεν επιλέγει και την επέκταση) όπως υπάρχουν και στα win και στα linux section... απλά πλέον και υπό την απειλή της καμπάνας το κάνεις ντέφι και το αφήνεις να περάσει.

 

Το σημαντικότερο όμως για μένα έχει να κάνει με το ίδιο το forum. Όπως οφείλω να σεβαστώ τους κανόνες για πολιτικά και θρησκευτικά θέματα έτσι πλέον ασπαστεί ότι δεν θα μπορέσω να εκφραστώ όπως ακριβώς θέλω για apple/mac και ας μην υπάρχει γραμμένος κανόνας πουθενά.

 

Δεν υπάρχει το τέλειο και ένα από τα στραβά του insomnia είναι αυτό... αφού όμως γενικά γουστάρω να σουλατσάρω εδώ μέσα και δεν με ενοχλεί τόσο πολύ να το "πνίξω" το κάνω και τέλος.

Αυτά για τα του insomnia.

[/semi offtopic]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok γράφω λίγο ειρωνικά αλλά μιλάω με πράματα δεδομένα,υπάρχουν ή δεν υπάρχουν,όχι με επιχειρήματα του στυλ "νιώθεις την μαγεία"

Κανόνισε μόνο να μην ξανακλειδωθεί το θέμα...αν παρατήρησες έγραφα ένα 15λεπτο στο προηγούμενο thread για να σταματήσουν αυτές τις διαδικασίες του κλειδώματος, όπου δεν χρειάζεται!

 

(Μια απορία έχω κάθε φορά που διαβάζω χρήστη Mac να μιλάει για Windows,τόσο καλός είμαι και δεν θέλω format ανα 6μηνο όπως λέει ή ότι το pc μου δουλεύει 2,5 χρόνια μετά ακριβώς όπως την 1η μέρα;Τι να πω,μήπως είμαι ο εκλεκτός;)

Θα συμφωνήσω ότι πρόκειται για μύθο, αν κάποιος είναι στο ελάχιστο σχετικός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η προσωπική μου εμπειρία : κάτοχος iMac από τον Ιούνιο του 2006, έχω κάνει αναβάθμιση σε 3 λειτουργικά (Tiger, Leopard, Snow Leopard) ... χωρίς ούτε ένα φορμάτ.

 

Δέχομαι ότι με προσεκτική χρήση θα μπορούσε ένας έμπειρος χρήστης να κάνει το ίδιο και στα Windows. Η διαφορά είναι ότι στο Mac OS εγώ ποτέ δεν χρειάστηκα να είμαι προσεκτικός. Και εννοώ συνεχή πρόσβαση σε warez, cracks, serials, porn, ό,τι κάνουμε οι περισσότεροι (έστω κι αν δεν το παραδεχόμαστε).

 

Αν κάποιος πιστεύει ότι σε 5 χρόνια τέτοιας χρήσης θα είχε το κεφάλι του ήσυχο στα Windows χωρίς firewall, antivirus και ότι άλλο χρειάζεται, πρέπει να είναι και γ@μω τους power users...

 

Το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα. Εγώ νιώθω πιο σίγουρος να μπαίνω σε "ύποπτα" site μέσω Mac OS, αλλά τα θέλω τα Windows για παιχνίδια και για συμβατότητα με κάποια προγράμματα (ειδικά εκεί όπου το OSX alternative υστερεί ή δεν υπάρχει).

 

Το interface και ο γενικότερος τρόπος λειτουργίας είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, γι'αυτό και η ισοπέδωση του ενός ή του άλλου λειτουργικού είναι εντελώς άκυρη.

 

Εγώ χαίρομαι που μπορώ να έχω εύκολα και Windows και Mac OSX μέσω του ίδιου μηχανήματος, ώστε να απολαμβάνω ό,τι με βολεύει από το καθένα.

Και να σας πω την αλήθεια, πλέον δύσκολα θα ένιωθα ικανοποιημένος αν είχα μόνο το ένα από τα 2, γιατί θα μου έλειπαν πάντα τα καλά του άλλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον θα πρέπει και εγώ να γράψω και εγώ κάτι ακόμα , γιατί στην προηγούμενη συζήτηση , είχαμε κάποια σημεία τριβής και δεν το θέλω καθόλου .

 

Δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να πω ότι τα windows είναι καλύτερα/χειρότερα από το MAC OS .

 

Εξάλλου το πρώτο ποστ που έγραψα στην άλλη συζήτηση ήταν ότι αν πάμε να δούμε ποιο είναι καλύτερο/χειρότερο θα μπερδευτούμε .

 

Οπως και να έχει εγώ δεν επιθυμώ καμία <<παρεξήγηση>> με κανέναν .

 

και για να το ελαφρύνουμε και λίγο , ένας από τους λόγους που επέλεξα να χρησιμοποιώ MAC ήταν ότι δεν χρειάζεται να έχεις πολλά καλώδια και γλυτώνεις από πύργους και τα συναφή :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η προσωπική μου εμπειρία : κάτοχος iMac από τον Ιούνιο του 2006, έχω κάνει αναβάθμιση σε 3 λειτουργικά (Tiger, Leopard, Snow Leopard) ... χωρίς ούτε ένα φορμάτ.

 

Δέχομαι ότι με προσεκτική χρήση θα μπορούσε ένας έμπειρος χρήστης να κάνει το ίδιο και στα Windows. Η διαφορά είναι ότι στο Mac OS εγώ ποτέ δεν χρειάστηκα να είμαι προσεκτικός. Και εννοώ συνεχή πρόσβαση σε warez, cracks, serials, porn, ό,τι κάνουμε οι περισσότεροι (έστω κι αν δεν το παραδεχόμαστε).

 

Αν κάποιος πιστεύει ότι σε 5 χρόνια τέτοιας χρήσης θα είχε το κεφάλι του ήσυχο στα Windows χωρίς firewall, antivirus και ότι άλλο χρειάζεται, πρέπει να είναι και γ@μω τους power users...

 

Το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα. Εγώ νιώθω πιο σίγουρος να μπαίνω σε "ύποπτα" site μέσω Mac OS, αλλά τα θέλω τα Windows για παιχνίδια και για συμβατότητα με κάποια προγράμματα (ειδικά εκεί όπου το OSX alternative υστερεί ή δεν υπάρχει).

 

Το interface και ο γενικότερος τρόπος λειτουργίας είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση, γι'αυτό και η ισοπέδωση του ενός ή του άλλου λειτουργικού είναι εντελώς άκυρη.

 

Εγώ χαίρομαι που μπορώ να έχω εύκολα και Windows και Mac OSX μέσω του ίδιου μηχανήματος, ώστε να απολαμβάνω ό,τι με βολεύει από το καθένα.

Και να σας πω την αλήθεια, πλέον δύσκολα θα ένιωθα ικανοποιημένος αν είχα μόνο το ένα από τα 2, γιατί θα μου έλειπαν πάντα τα καλά του άλλου.

Μου αρέσει που εκφράζεσαι ήρεμα :)

Κάποιες ενστάσεις αν επιτρέπεται:

1)Λες ότι απο το 2006 έχεις αναβαθμίσει 3 λειτουργικά χωρίς format,τον Οκτώβριο του 2005 βγήκε το τελευταίο PowerPC,δλδ πανάκριβο μηχάνημα 4 ετών (το Snow Leopard βγήκε Αύγουστο του 2009) μετατράπηκε σε τενεκέ αφού το Snow Leopard έκοψε τον ppc code.

2)Στο ίδιο θέμα το Lion κόβει την υποστήριξη στα πρώτα Mac με CoreDuo,πάλι δλδ κάποιοι δεν θα μπορούν να αναβαθμίσουν.

3)Προσεκτικός στα Windows 7 δεν χρειάζεται να είσαι για το που μπαίνεις αλλά για το τι τρέχεις.Αν τρέξει το μουφο-exe για να σε βλάψει θα πρέπει εσύ ο ίδιος να το αφήσεις πατώντας Allow στο UAC,το τέλειο OS με 0 bugs δεν μπορεί να σε προστατέψει απο τα δικά σου λάθη.

Απο ότι είδες και απο το Pwn2Own πιο εύκολα χακάρεσαι με Mac-Safari παρά με ΙΕ-Windows.Για τον ΙΕ χρειάστηκαν 3 διαφορετικά bugs και συνδυασμός αυτών των 3,πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται live user interaction,δηλαδή να στήσει κάποιος ένα κακόβουλο site,να στήσει καρτέρι και να ξεκινήσει μια διαδικασία.

Αντίθετα με το Snow Leopard και τον Safari το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν να βάλει ένα automated script στο site.

Προσωπικά real-time AV δεν έχω,που και που για το ψυχολογικό και μόνο κάνω ένα full scan.

 

Θα ήθελα την άποψη σου σχετικά με το 32bit iLife '11.Είναι δυνατόν μια εταιρία με τόσο καταπληκτικό software να βγάζει 32μπιτη σουίτα το 2011;

Αντε παλι τα ιδια και τα ιδια, ρε παιδια απολαυστε τα τρομερα windows και αφηστεμας στην ηρεμια του snow leopard ... αμαν πια μας πρηξατε

Παρακαλώ όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει να μην το κάνει,έχει δεκάδες άλλα topics για να πείτε πόσο φανταστικό και super wow είναι το Mac OS μεταξύ σας.

 

 

@ george263 φίλε μου αν αναφέρεσαι για την δική μας την κουβεντούλα,ουδέποτε υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα με τα γραφόμενά σου.

 

@panos2000gr,πιστεύω ήρεμα και ωραία μπορούμε να πούμε τις απόψεις μας και να διαφωνήσουμε ακόμα χωρίς παρεξηγήσεις :-)

 

Παρατήρησα ότι δεν φαίνεται η εικόνα με το preview feature των Windows.

Ορίστε για pdf,ισχύει και για mp3,video,photos etc

5nlua9_th.jpg

 

Κλικ εδώ για μεγαλύτερη εικόνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, το forum παρά είναι ευαίσθητο σε θέματα apple/mac/mac os... αυτό πιστεύω προέρχεται από τις προτιμήσεις κάποιων υψηλόβαθμων αλλά πιο πολύ από το άσχημο παρελθόν και το τι έχει περάσει από το forum.

Αυτή είναι και η δική μου αίσθηση στο θέμα. Από την μία βέβαια το βρίσκω απολύτως λογικό ως χρήστες και ίδιοι του MACOS να έχουν μια παραπάνω ευαισθησία στο θέμα. Από την άλλη όμως μου φαίνεται λίγο "άκομψο"-"αγενές" το να κλειδώνεται ένα thread χωρίς κάποιον εξαιρετικό λόγο.

Στην πραγματικότητα ίσως λείπει ένα section για γενικότερη συζήτηση λειτουργικών συστημάτων, στο οποίο θα μεταφέρονται παρόμοια θέματα για να μην ενοχλούνται και κάποιοι φανατικοί οπαδοί της Apple. (βλ. #7)

 

@panos2000gr,πιστεύω ήρεμα και ωραία μπορούμε να πούμε τις απόψεις μας και να διαφωνήσουμε ακόμα χωρίς παρεξηγήσεις :-)

Αυτό υποστηρίζω και εγώ και γι' αυτό είπα να αποφεύγουμε ειρωνικά σχόλια. Ούτως η άλλως και γνώσεις έχεις και επιχειρηματολογία. Είναι πολύ ωραίο το thread για να καταλήξει σε flame.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω απο την αρχή οτι δεν έχω δουλέψει πολύ vista και 7

 

Πόσο εύκολα μπορείς να μοιράσεις Internet απο ethernet σε wifi ή να κάνεις ασύρματο LAN?

Πόσο εύκολα μπορώ να στήσω έναν ftp server?

Πόσο εύκολα μπορώ να επιλέξω απο ποιον δίσκο θέλω να κάνω boot?

 

Και κάτι τελευταίο πως βάζεις δική σου IP ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε παλι τα ιδια και τα ιδια, ρε παιδια απολαυστε τα τρομερα windows και αφηστεμας στην ηρεμια του snow leopard ... αμαν πια μας πρηξατε

 

 

 

Ακριβώς!!!

 

 

Και το παράδοξο συνεχίζεται...

 

Το 95% των MAC χρηστών δεν ωρύονται κατά των Windows σε κάθε Windows τόπικ.

 

Γιατί το 95% των Windows χρηστών ωρύονται σε (σχεδόν) κάθε Apple τόπικ κατά του MAC OS;

 

Επίσης... γιατί δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο οι Linux users ;

 

Τι στο καλό έχει αυτό το DOS; Κολλάει καν'να υιό που να σε κάνει να ωρύεσαι σαν την Λουκά;

 

 

 

 

Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω μιας και είναι τόσο υπέροχο λειτουργικό το Windows.... με τόσο υπέροχη τεχνολογία, τόση σταθερότητα, τόσες ευκολίες, τόση ασφάλεια, τόσο καλό user experience και και και.

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ. Επί του θέματος... τα έχω ξαναπεί και τελικά θα καταλήξω εκεί. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος σε τέτοιου είδους χρήστες να κάτσει κανείς να αποδείξει ότι ο κροκόδειλος δεν είναι ελέφαντας.

 

Απλά "ΝΑΙ".

 

Είναι πολύ σταθερά τα Windows. ΝΑΙ

 

Είναι πάρα πολύ χρηστικά τα Windows, επειδή ανοίγεις αρχεία με Enter. ΝΑΙ

 

Είναι πάρα πολύ ασφαλή τα Windows. ΝΑΙ

 

Είναι καλύτερος ο IE επειδή έσπασε σε 5 λεπτά ο Safari (λες και πήγε κάποιος εκεί που δεν είχε ξανασχοληθεί με safari, είπε ας δοκιμάσω να δω τι θα κάνω με τον Safari και τον έσπασε σε 5'). ΝΑΙ

 

(αλήθεια... πόσοι έχουν IE και όχι κάποιον άλλον σε Windows και πόσοι έχουν Safari και όχι κάποιον άλλον σε MAC OS; )

 

 

 

Απλά δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς με τέτοιου είδους χρήστες.

 

Ας χρησιμοποιήσουν το σούπερ ντούπερ λειτουργικό Windows και ας αφήσουν τους ταπεινούς και άσχετους και βιτσιόζους που τους αρέσει να ταλαιπωρούνται να χρησιμοποιούν MAC OS.

 

Απλά ας σταματήσουν να πετάγονται σε κάθε Apple related thread για να προσπαθούν να αποδείξουν ότι τελικά Windows don't sucks. Το ξέρουν, δεν το ξέρουν; Γιατί κάνουν έτσι;

 

Είμαστε και σε περίεργες εποχές που θερίζει το άγχος και το στρες.. cool!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ gnsX

 

1) O iMac μου είναι το πρώτο μοντέλο με Core2Duo, οπότε είχα δυνατότητα για όλες τις αναβαθμίσεις μέχρι και σήμερα. Αλλά και πάλι, έχεις δει πολλά pc 5ετίας με το μανίσιο hardware να αντέχουν τόσα νέα λειτουργικά;

 

2) Λογικά είναι κάποια στιγμή να μην είναι αρκετό το hardware για να τρέξει το πιο σύγχρονο λειτουργικό. Το μεγάλο καλό στα pc όμως είναι ότι μπορείς να αναβαθμίσεις εύκολα το hardware, χωρίς να αλλάξεις όλον τον υπολογιστή. Όποιος δεν το παραδέχεται αυτό, μάλλον έχει στενή οπτική, και δεν ανήκω σε αυτούς.

 

3) Για το iLife, τι να σου πω, δεν με προβλημάτισε ποτέ η έλλειψη 64μπιτης έκδοσης, αλλά έχεις δίκιο ότι είναι παράλειψη.

 

Τα είδα τα αποτελέσματα του Pwn2Own, αλλά δεν έχω δει εδώ και 5 χρόνια κάποια αρνητική συνέπεια στην καθημερινότητα του υπολογιστή μου. Και από την στιγμή που η Apple και το Mac OS υπάρχουν πολλά χρόνια στην πιάτσα και δεν έχει στοχευθεί ακόμα από hackers, σημαίνει ότι μάλλον δεν τους ενδιαφέρει και τόσο. Άρα, μέχρι να κολλήσω όντως κάποιον ιο, και να πάθω όντως ζημιά, δεν με απασχολεί. Στα windows, κακά τα ψέμματα, έναν φόβο πάντα θα τον έχω, κυρίως γιατί είναι πολλοί περισσότεροι οι ιοί που κυκλοφορουν (όπως τόνισες κι εσύ).

 

Να ξεκαθαρίσω: δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπιστώ την Apple ή οποιαδήποτε εταιρεία. Περισσότερο υπερασπίζομαι το δικαίωμα που έχει ο καθένας να επιλέγει ό,τι πιστεύει ότι του ταιριάζει. Και σίγουρα υπάρχουν θετικά και στις 2 φιλοσοφίες. Μιλώντας προσωπικά, μέχρι τώρα είχα συνολικά θετικό user experience με την Apple, σε βαθμό που καλύπτει αυτά που κάνω συχνότερα με τον υπολογιστή μου. Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν τα Windows και οι κονσόλες (και χαίρομαι πολύ γι'αυτό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την έβαλα και σε άλλο topic..

 

Αλλά ας υπάρχει και εδώ...

 

 

 

 

Υ.Γ. Πάντως.. έχουν κάνει φοβερή πρόοδο τα Windows... τόσα χρόνια.. έχουν εξελιχθεί!!!

post-204506-0-21937800-1300230453_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ gnsX

 

1) O iMac μου είναι το πρώτο μοντέλο με Core2Duo, οπότε είχα δυνατότητα για όλες τις αναβαθμίσεις μέχρι και σήμερα. Αλλά και πάλι, έχεις δει πολλά pc 5ετίας με το μανίσιο hardware να αντέχουν τόσα νέα λειτουργικά;

 

Εννοειται!

Και ειναι σαφως ενα στοιχειο που υπερτερουν τα windows. (πχ windows 7 βαζεις σε διπυρηνο μηχανημα του 2006 και πεταει, ενω αντιστοιχα ενα power mac g5 μηχανημα του 2006 των 3000€ δεν παιρνει snow leopard,λειτουργικο του 2009,δηλαδη μολις 3 χρονια μετα την αγορα του powermac)

 

Οπως λες ο iMac σου ειναι pc 5ετιας με core2duo. Θεωρεις πως ενας core2duo δεν τρεχει νερακι τα windows 7??(πχ ο iMac σου ή το τωρινο macbook που εχει core2duo?)

 

Ενα μηχανημα με core2duo αρκετων ετων θα πηγαινει πιο γρηγορα με windows 7 απο οτι με windows xp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...