Προς το περιεχόμενο

Σε συζητήσεις για τον έλεγχο της ιαπωνικής Renesas SP Drivers βρίσκεται η Apple


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του μεριδίου που κατέχει η Ιαπωνική Renesas Electronics, στην Renesas SP Drivers, μία κοινοπραξία των Ιαπωνικών εταιρειών Renesas Electronics και Sharp και του ΤαΪβανού κατασκευαστή Powerchip.Η Renesas κατέχει το 55% της Renesas SP Drivers, η οποία σχεδιάζει μεταξύ άλλων και chips/ ελεγκτές για οθόνες υγρών κρυστάλλων (Liquid Crystal Display chips) μεταξύ των οποίων και των συσκευών iPhone. Το ποσό της εξαγοράς είναι 50 δισεκατομμύρια γιεν, ποσό που μεταφράζεται σε 483 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

 

Η Apple αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο της Renesas έως στο καλοκαίρι, ενώ λέγεται πως και η Sharp αναμένεται να πουλήσει το μερίδιο της στην Apple -το οποίο είναι 25%- αν βεβαίως η αμερικάνικη εταιρεία της το ζητήσει.

 

Η Apple θέλει από ότι φαίνεται να "ευθυγραμμίσει" το σχεδιασμό βασικών στοιχείων οθόνης, με τη συνολική ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας, και να έχει τον αποκλειστικό έλεγχο στη τεχνολογία αφού η ποιότητα της εικόνας αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας "selling point" για τα smartphones, γράφει η εφημερίδα Nikkei. Η Renesas SP Drivers όπως ήταν φυσικό δεν επιβεβαίωσε τις συζητήσεις, αλλά ούτε και τις διέψευσε.

 

Link.png Site: Reuters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σιγα ρε φιλε...εδω το whatapp πουληθηκε 19δις

Αυτό...και μιλάμε για μια εταιρία που παράγει από ελεγκτές lcd οθονών μέχρι usb ports...πάνω από τους μισούς εδώ θα έχετε parts της Renesas στον υπολογιστή σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε τέτοια τιμή δε θα τη χτυπούσαν και οι υπόλοιποι; Δε νομίζω να υπάρχει εταιρεία που να θέλει να ξεπουληθεί οπουδήποτε...

θα συμφωνήσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο.ο Το άρθρο είναι ξεκάθαρο. Δεν μιλάμε για εξαγορά της Renesas Electronics που κατασκευάζει ελεγκτές USB 3.0, επεξεργαστές ARM ή άλλα προϊόντα, αλλά για τη Renesas SP Drivers, που κατασκευάζει μόνο LCD chips, και η οποία αποτελεί κοινοπραξία των Renesas, Sharp και Powerchip.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο τέλος δεν θα έχει κάποιον προμηθευτή για το iPhone αλλά θα έχει αγοράσει όλες τις εταιρίες..

Ουσιαστικά φαίνεται να επιζητεί να κάνει μια full custom γραμμή παραγωγής...

 

Μακροπρόθεσμα είναι μια πολύ δυνατή τακτική γιατί δεν επιτρέπει μεσάζοντες στο προϊόν της οπότε και το κοστολόγιο παραγωγής θα πέσει δραματικά και θεωρητικά η ποιότητα κατασκευής θα βρίσκεται στον πλήρη έλενχο της.

 

Τα αποτελέσματα είναι είτε

 

(1) Θα μπορεί να χωρέσει στην τιμή των Χ ευρώ ένα πολύ καλύτερο και σταθερότερο προϊόν (Το αν θα το υλοποιήσει είναι κάτι τελείως διαφορετικό)

 

είτε (2) Θα βγάζει σημαντικά παραπάνω κέρδος όχι μόνο από την εξάλειψη μεσαζόντων αλλά και με τον πλήρη έλεγχο της γραμμής παραγωγής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...