Προς το περιεχόμενο

Η τεχνολογία της Yardarm μπορεί να ανιχνεύει τον χρόνο, τον τόπο και τη κατεύθυνση που πυροβολούν οι αστυνομικοί


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλοι οι αστυνομικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες -ή σχεδόν όλοι- έχουν ένα όπλο, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού τους. Δεν θα ήταν ωραίο να γνωρίζαμε πότε τραβούν το όπλο από τη θήκη του, και για ποιο λόγο;Μία νέα εταιρεία με την ονομασία Yardarm πιστεύει ότι θα το θέλαμε, και για αυτό δοκιμάζει ένα νέο αξεσουάρ για όπλα, το οποίο μπορεί να ειδοποιεί (π.χ τα κεντρικά της αστυνομίας) όταν οι αστυνομικοί τραβούν και πυροβολούν με το όπλο τους.

 

Πρόκειται για ένα αισθητήρα Bluetooth, ο οποίος συνδέεται με το όπλο του αστυνομικού και αλληλεπιδρά με το κινητό του τηλέφωνο. Πέρα από τη δυνατότητα να ανιχνεύει τη δραστηριότητα του όπλου (αν και παράδειγμα έχει χρησιμοποιηθεί) και την τοποθεσία, μπορεί να ανιχνεύσει τη κατεύθυνση προς την οποία πυροβόλησε το όπλο, και επίσης αν απλώς βγήκε από τη θήκη του.

 

Το αστυνομικό τμήμα στη Santa Cruz, είναι μία από τις αστυνομικές υπηρεσίες που δοκιμάζουν τη συσκευή εκφράζοντας αισιοδοξία για την εφαρμογή της Yardarm. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύει πότε αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, και δεν έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν ενισχύσεις.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επιπλέον η τεχνολογία τηλεματικής όπλων της Yardarm Technologies προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο δεδομένων σε περιπτώσεις που έρευνες αφορούν εκπυρσοκροτήσεις όπλων, και επομένως θα αποτελέσει ένα ικανό εργαλείο που θα εξυπηρετήσει τόσο τους αξιωματικούς της αστυνομίας όσο και την δημόσια ασφάλεια.

 

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύει πότε αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, και δεν έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν ενισχύσεις.

Επιτέλους! Χρόνια ολόκληρα περιμένουμε τη λύση σ' αυτό το πρόβλημα που καθημερινά μαστίζει το αστυνομικό σώμα.

 

Πολύ καλο αυτό. Να δούμε μετά πόσο θα στέκουν δικαιολογίες τύπου εκπυρσοκρότησε ή "πυροβόλησα στον δρόμο και εξοστρακίστηκε"!

Σοβαρά τώρα χρειάζεται bluetooth για να αποδειχτεί ότι η σφαίρα βρήκε πρώτα κάπου αλλού;

Αυτές οι δικαιολογίες στέκουν μόνο όταν οι απο πάνω καλύπτουν τους απο κάτω. Αυτό είναι ανθρώπινο πρόβλημα και δεν λύνεται με τεχνολογία.

 

Εδώ δεν έχουμε τίποτα παραπάνω από μια εταιρία που είδε φως και μπήκε για να φάει ένα κομμάτι της τεράστιας πίτας των αστυνομικών εξοπλισμών στις ΗΠΑ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να ζεις σε άλλη Ελλάδα.

 

Οχι απλα δν κρινω απο ενα περιστατικο(που μαλλον εχεις στο μυαλο σου) για την συμπεριφορα του αστυνομικου! Κ ναι…πρωτα ρωτα κανεναν αστυνομικο για το πως ξεκινανε τα περιστατικα…και οχι τα καναλια!

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...