Προς το περιεχόμενο

CRYSTAL AUDIO Crystal-HD DVB-T --- 26,8 € @ e-shop.gr [ΤΕΛΟΣ]


evankouros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έψαχνα αποκωδικοποιητές για τη Χαλκιδική (ελπίζω τώρα επιτέλους να πιάνουν τα κανάλια στην TV...  :unsure: ).
 
Ήμουν ευχαριστημένος από τον παλιότερο Prime-HD, ωστόσο πρώτα σύγκρινα & μετά αποφάσισα-έψαξα-βρήκα-παρήγγειλα τον νεότερο Crystal-HD.

Περιλαμβάνεται έξυπνο τηλεχειριστήριο
Προηγμένες λειτουργίες Media Player για ταινίες, μουσική και φωτογραφίες
Dolby Digital (AC3) Downmix σε Stereo
Aναπαραγωγή MKV (1080p), AVI, DIVX με Ελληνικούς Υπότιτλους
Εγγραφή και Παύση τηλεοπτικού προγράμματος
Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγραμμάτων (EPG) με λειτουργία Υπενθύμισης
Θύρα USB για συμβατά εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα

Επεξ/σία από evankouros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα παρηγγειλα αυτον για τους παππουδες

 

http://www.skroutz.gr/s/2112534/OPTICUM-HD-T90.html?from=catspan

 

που πιστευω ειναι κλασεις ανωτερος απο τους αθλιους τις crystal audio.Πηρα καταλαθος ενας απο Crystal Audio απο τα praktiker και κανει ολο σπασηματα(τον εχω στο κεντρο Θεσσαλονικης/το τηλεκοντρολ αθλιο και πολυ μικρο,ο media player απο τους χειροτερους επισης.Μεινετε μακρια.

 

Το switch off για Χαλκιδική θα παει για 21 Νοεμβριου απο οτι διαβασα στο επισημο site της Digea.Απο αναβολη σε αναβολη το πανε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα και θα χρειαστω ενα τετοιο μηχανακι για το χωριο,να το παραγγειλω? Ειναι καλο?

Εχω μια αρχαιολογια 15ετιας που ζυγιζει καμια 100στη κιλα... :-D

 

Στην αθηνα πριν 2 χρονια πηγα σε ενα μαγαζι (αλυσιδα) χωρις να το ψαξω καθολου και πηρα εναν αποκωδικοποιητη 35ευρω για μια μικρη 14αρα. Δεν δουλευε καθολου, τον πηγα πισω και του λεω αδερφε αυτη η μ@λ@κια δεν δουλευει, εχεις τιποτα καλυτερο ? Μου λεει αυτος εχω αυτο με 50.  Δινω τη διαφορα, το παιρνω παω σπιτι, τρομαξα να το σεταρω ,δουλεψε για λιγο μετα παγωνε η οθονη εχανε το σημα κτλ. το μουτζωσα απο τοτε και δεν ασχοληθηκα.  

Μου εσπασε τα νευρα και ειπα να το σουταρω απο το μπαλκονι στο σκουπιδοτενεκε. Ειχα καταλαβει οτι ειχα πεταξει 50 ευρω. Ειναι ενας opticum hd t80. :mad:  (Το δοκιμαζω καμια φορα αλλα δεν θελει να δουλεψει ειναι τεμπελικο..δεν ξερω τι συμβαινει) 

 

Tωρα φοβαμαι μηπως ξαναπεταξω λεφτα γι αυτο ρωταω...

 

edit:  @king2009   οχι ρε φιλε μην μου το κανεις αυτο. οσο εγω εγραφα αρνητικα εσυ ποσταρες θετικα. δεν το πιστευω μου αλλαζεις ολα τα δεδομενα και πανω που ειπα σωθηκα. φτουυυυ... :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άποψη μου... : όσο πιο απλό και όσο πιο φθηνό.... εγώ έχω πάρει αυτό http://www.skroutz.gr/s/2379844/OEM-Legent-HD-Tuner-Max.html

 

Είναι και full hd (βασικά για να μπορεί να παίζει Nerit HD και ταινίες από σκληρό )  ,έχει εύκολο μενού....

 

Δουλεύει μια χαρά, κάνει και εγγραφές.... και το βασικότερο έχει κανονικού μεγέθους τηλεκοντρόλ και όχι μινιατούρα όπως έχουν οι περισσότεροι δέκτες.....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη ειμαι ασχετος με το θεμα και θα χρειαστω ενα τετοιο μηχανακι για το χωριο,να το παραγγειλω? Ειναι καλο?

Εχω μια αρχαιολογια 15ετιας που ζυγιζει καμια 100στη κιλα... :-D

 

Στην αθηνα πριν 2 χρονια πηγα σε ενα μαγαζι (αλυσιδα) χωρις να το ψαξω καθολου και πηρα εναν αποκωδικοποιητη 35ευρω για μια μικρη 14αρα. Δεν δουλευε καθολου, τον πηγα πισω και του λεω αδερφε αυτη η μ@λ@κια δεν δουλευει, εχεις τιποτα καλυτερο ? Μου λεει αυτος εχω αυτο με 50. Δινω τη διαφορα, το παιρνω παω σπιτι, τρομαξα να το σεταρω ,δουλεψε για λιγο μετα παγωνε η οθονη εχανε το σημα κτλ. το μουτζωσα απο τοτε και δεν ασχοληθηκα.

Μου εσπασε τα νευρα και ειπα να το σουταρω απο το μπαλκονι στο σκουπιδοτενεκε. Ειχα καταλαβει οτι ειχα πεταξει 50 ευρω. Ειναι ενας opticum hd t80. :mad: (Το δοκιμαζω καμια φορα αλλα δεν θελει να δουλεψει ειναι τεμπελικο..δεν ξερω τι συμβαινει)

 

Tωρα φοβαμαι μηπως ξαναπεταξω λεφτα γι αυτο ρωταω...

 

edit: @king2009 οχι ρε φιλε μην μου το κανεις αυτο. οσο εγω εγραφα αρνητικα εσυ ποσταρες θετικα. δεν το πιστευω μου αλλαζεις ολα τα δεδομενα και πανω που ειπα σωθηκα. φτουυυυ... :P

Καποια σχολια απο μελος που τους εχει δοκιμασει και τους 2:

 

Οpticum Τ90-Ν3

(+Πανέμορφο μενού, στιβαρή μεταλλική κατασκευή με πολλές γρίλιες, βολική θέση scart, στιβαρό και εύκολο remote που πιάνει από παντού, η γρηγορότερη εναλλαγή καναλιών, - λίγο ρεύμα στην usb, όχι αναπαραγωγή mp3 μετά το 1.2.5 fw)

Crystal HD

(+Γρήγορη εναλλαγή καναλιών-λίγο πιο αργή από του Τ650, το remote ελέγχει την tv, - πλαστικό κουτί/πολλές γρίλιες όμως, κοντό remote που δεν πιάνει ιδιαίτερα καλά, μεγάλες γραμματοσειρές στο μενού, κακής ποιότητας γραμματοσειρές και στους υπότιτλους)

 

Για μενα μονοδρομος ο opticum στην κατηγορια κατω απο 30 ευρω.Στα 40+ πας για t650

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 απο εμένα. θεωρώ ότι ειναι απο τους ΤΟΡ!!! και ειδικά σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει!

 

Μετά απο πολύ διαβασμα πήρα τον προηγούμενο τον prime,

παίζει τα πάντα,

αριστη κατασκευή και ποιότητα,

το τηλεκοντρόλ πιάνει πολυ καλά.

 

σκέφτομαι να πάρω και 2ο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μετα απο ένα γρήγορο ψάξιμο προτείνω:

LEGENT HD2 DVB-T HD Ο ποιο φτηνος HD με τον καινούριο mstar επεξεργαστή, με καλό χειριστήριο και απο εταιρία με σχετικά καλό παρελθόν. Αρνητικά: δεν παίζει AC3 ήχο (σαν media player) και είναι σχετικά καινούργιος

CRYSTAL AUDIO HD DVB-T  Η crystal audio έχει καλό όνομα επίσης. Το χειρισττήριο είναι απογοητευτικό (απο μαρτυρίες σε άλλα forum) ενω το menu του άσχημο. Κατα τα άλλα παίζει τα πάντα (εκτός απο DTS εννοείται)

FERGUSON ARIVA T650I        Καλός και δοκιμασμένος αλλα έχει αρχίσει να παλιώνει, τον προτείνω όμως ανεπιφύλακτα, καλό χειριστήριο και πολύ καλό menu, σαν set top box άψογος
FERGUSON ARIVA T70           Ο διάδοχος του 650. Έχει καινούργιο chipset και υποστηρίζει DVB-T2. αλλιώς κατα τα άλλα πρέπει να μοιάζει με τον 650.

MAXELL MMB 200     Σαν χαρακτηριστικά φαίνεται πολύ καλός αλλα είναι παλιός 2011 και κανείς δεν έχει πληροφορίες γι' αυτόν οπότε είναι ρίσκο. Επιγραμματκά έχει δύο δέκτες, lan, υποστηρίζει εξωτερικό wifi. (δέν έχει scart έξοδο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον Prime-HD της Crystal Audio έχω σε 2-3 τηλεοράσεις από τότε που έγινε ψηφιακό το σήμα στη Θεσ/νίκη. Όπως ήδη έγραψα, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος μαζί του, ειδικά για τα λεφτά που είχα δώσει. Απ' όσο θυμάμαι, σαν media player έχει παίξει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) όλα τ' αρχεία video που του έχω βάλει. Μόνο σε κάποια παιδική ταινία δεν μου βγάζει ήχο (δεν θυμάμαι τον τύπο του αρχείου). Σαν αποκωδικοποιητής λειτουργεί συνεχόμενα μια χαρά, χωρίς κολλήματα. Το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει σε TV-monitor της Samsung (όχι μόνο με έναν Prime-HD), είναι ότι κάποιες φορές για ν' ανοίξει πρέπει να τον βγάλω από την πρίζα (μετά λειτουργεί κανονικά). Συμφωνώ ότι το control του είναι μικρό & μέτριας ποιότητας, αλλά όταν με κάτω από 30 € αγόραζα αποκωδικοποιητή με control, δεν είχα & τίποτε τρελλλές :wacko:  απαιτήσεις! Ειλικρινά θα τον αγόραζα & πάλι, αλλά έχει σταματήσει πλέον να τον πουλάει η C_A (γι' αυτό μάλλον δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις εδώ & 1+ χρόνο :( ), κάτι λογικό αφού έβγαλε νεότερο μοντέλο.

 

Στο νεότερο μοντέλο Crystal-HD κατέληξα λοιπόν σχετικά εύκολα, ακριβώς λόγω της προηγούμενης καλής εμπειρίας που είχα απ' τον Prime-HD, σε συνδυασμό με την καλή τιμή-προσφορά του στο e-shop.gr & τα ελαφρώς βελτιωμένα specs του. Ιδιαίτερα χρήσιμο θεωρώ το "έξυπνο" control του, μέσω του οποίου μπορούν να γίνουν οι βασικοί χειρισμοί της TV (ιδιαίτερα χρήσιμο όταν το control της TV είναι παλιό & δεν λειτουργεί καλά ή/& έχει χαθεί :P ). Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή, γιατί παρήγγειλα 4 από δαύτους... :unsure:

 

Τον Οpticum HD Τ90 (ή/& οποιονδήποτε άλλο) δεν τον είχα ακούσει, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχα ψάξει ιδιαίτερα όταν αγόρασα την πρώτη φουρνιά αποκωδικοποιητών, αλλά & γιατί δεν θυμάμαι να τον είδα σε κανένα απ' τα μεγάλα μαγαζιά-αλυσίδες της Θεσ/νίκης όταν έψαχνα.

Βλέποντας τον τώρα μου άρεσε η κατασκευή του (η ποιότητα υλικών φαίνεται καλύτερη από του Crystal-HD - το μεταλλικό κέλυφος & το control είναι πράγματι εντυπωσιακά), ειδικά το ότι στα specs του γράφει για διπύρηνο επεξεργαστή (φαντάζομαι οι υπόλοιποι οικονομικοί δεν φοράνε τέτοιον).

Το μόνο που είδα & θεωρώ αρνητικό, είναι ότι η έξοδος USB είναι από την πίσω πλευρά. Σ' έναν τραγικό :eek:  Doop HDMP-100 (χάνει συνέχεια την αρίθμηση των καναλιών) που έχω, δεν με βολεύει καθόλου η θέση του USB πίσω για να βάζω-βγάζω τον εξωτερικό σκληρό. Και μόνο αυτό μάλλον θα με απέτρεπε να τον επιλέξω, τουλάχιστον για τις 1-2 τηλεοράσεις που κάνω χρήση του & ως media player με εξωτερικό σκληρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν τελειώσει η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα και όλοι θα έχουν αλλάξει τηλεοράσεις ή θα έχουν πάρει δέκτες όλες αυτές οι κινεζιές θα πωλούνται στο 10ευρώ για να φύγουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν τελειώσει η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα και όλοι θα έχουν αλλάξει τηλεοράσεις ή θα έχουν πάρει δέκτες όλες αυτές οι κινεζιές θα πωλούνται στο 10ευρώ για να φύγουν.

Σωστό, αλλά μέχρι τότε κάτι πρέπει να πάρουμε, εκτός αν καταφέρουμε να κλείσουμε τις TV! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια χαρα κι απο μενα

παρελαβα σημερα τον  Crystal-HD

σαν ψηφιακος δεκτης ειναι παρα πολυ καλος,τα καναλια αλαζουν γρηγορα,το τηλεκοντρολ πιανει πολυ καλα

εκει που τα χαλαει ειναι ο media player,ενω παιζει ολα τα φορμα και ηχο ac3, κολλαει-λαγγαρει σε hd αναλυσεις και πανω

ξερει καποιος αν λυνεται αυτο το προβλημα ισως με αναβαθμιση λογισμικου ?

υπαρχει ενας ψηφιακος δεκτης να λειτουργει ως media player αξιοπρεπως και να παιζει τα παντα χωρις κολληματα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποιό παίζει αρχειακια απο USB και να δείχνει τους υπότιτλους ωραία?

(γιατί ενα που πήρα απο eshop γκριζάρει οπου έχεις υπότιτλους και σου κόβει πολύ την εικόνα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη ψαχνω για media player και ειχα κατα νου τον συγκεκριμενο αποκωδικοποιητη για αυτην την δουλεια

 

Οποιος τον εχει, μπορει να μου επιβεβαιωσει τα εξης?

 

1. οτι παιζει οντως ολα τα φορματ βιντεο που αναφερει (mkv,1080p + 720p, mp4 κυριως)

2. Οτι παιζει σωστα τον ηχο οταν ειναι AC3 ή DTS

3. Κατα ποσο μπορει να τροφοδοτησει με ρευμα εναν 2.5" εξωτερικο του 1 ΤΒ

 

Και κατι οφ τοπικ

Εαν υπαρχει σε αυτα τα χρηματα (κατω απο 30 ευρω κατα προτιμηση και μεγιστο 35) καποιος καλυτερος media player?

Δεν με ενδιαφερει καθολου το πως αποδιδει σαν αποκωδικοποιητης γιατι η τηλεοραση που θα μπει εχει ενσωματωμενο ετσι και αλλιως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...