Προς το περιεχόμενο

Η εταιρεία Avago εξαγόρασε την Broadcom έναντι $37 δισεκατομμυρίων


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εταιρείες Avago και Broadcom ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Avago θα καταβάλει 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 20 δισεκατομμύρια σε μετοχές. Η σχετικά άγνωστη εταιρεία Avago, που δραστηριοποιείται στην ίδια βιομηχανία με την Broadcom, μετατράπηκε σε ένα γίγαντα της βιομηχανίας (wireless, industrial).

 

Όπως αναφέρει το Reuters, το ποσό των $37 δισεκατομμυρίων αντιπροσωπεύει μία πρόσθετη αξία περίπου 28% πάνω από την εμπορική αξία της Broadcom που υπολογιζόταν στα $28,85 δισεκατομμύρια, πριν η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συζητήσεις.

 

Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη έως σήμερα για τον Chief Executive Officer της Avago, Hock Tan, που κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό κατασκευαστή ημιαγωγών σε μία εταιρεία $36 δισεκατομμυρίων μέσω εξαγορών από τότε που την ανέλαβε εννέα χρόνια πριν. Μέχρι την εξαγορά της Broadcom, η μεγαλύτερη εξαγορά της Avago, ήταν της εταιρείας LSI Corp. έναντι $6,6 δισεκατομμυρίων πέρυσι. Η νέα Broadcom θα έχει ετήσια έσοδα $15 δισεκατομμυρίων και αξία $77 δισεκατομμυρίων.

 

Οι μέτοχοι της Broadcom θα κατέχουν ποσοστό 32% στην νέα εταιρεία. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία Avago, από την Σιγκαπούρη, έχει επίσης κεντρικά στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Από ότι φαίνεται, η νέα εταιρεία, "ποντάρει" στο Internet of Things.

 

 

Link.png Site: Reuters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φτωχαδάκια εκεί στην Άβαγκο...

μήπως να τους δανείσουμε να μην αναγκαστούν να πάρουνε τις μετοχές?

κρίμα είναι μωρέ....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προλαβαίνεις να αυτοκτονήσεις .

 

Είπε μια βλακώδη και αυθαίρετη γενικότητα, δεν πάει να πεί όμως ότι δεν είχε δίκιο έστω και σε ένα ποσοστό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...