Προς το περιεχόμενο

Η SpaceX θα μεταφέρει αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2017


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτή την περίοδο, οι εκτοξεύσεις για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πραγματοποιούνται με την βοήθεια Ρωσικών διαστημικών πυραύλων και από την Ρωσία, αλλά τα πράγματα δεν πρόκειται να παραμείνουν για πολύ καιρό έτσι.

Η NASA ανακοίνωσε ότι η SpaceX του Elon Musk έλαβε την εντολή για να αναλάβει το έργο της μεταφοράς αστροναυτών της NASA προς και από τον διαστημικό σταθμό το 2017. Αυτό σημαίνει ότι η SpaceX θα αναλάβει να μεταφέρει από την Γη στον διαστημικό σταθμό το νέο πλήρωμα, αλλά και θα αναλάβει να μεταφέρει το παλαιό πλήρωμα με ασφάλεια στην Γη.

 

Στην πραγματικότητα, ακόμη μία εταιρεία έχει αναλάβει παρόμοια αποστολή και έχει σχετική άδεια από τον περασμένο Μάϊο, ως μέρος του προγράμματος Commercial Crew Program της NASA, η εταιρεία Boeing. Ακόμα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ποια εταιρεία από τις δύο, η Boeing ή η SpaceX θα έχει την τιμή να μεταφέρει πρώτη τους αστροναύτες.

 

Όπως και να έχει, η NASA ανυπομονεί να προχωρήσει την συνεργασία της με τις δύο αμερικάνικες ιδιωτικές εταιρείες, επειδή οι εμπορικές εκτοξεύσεις θα μειώσουν σημαντικά το κόστος της μεταφοράς προμηθειών και αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σημαντικά. Οι NASA, SpaceX και Boeing εισέρχονται σε μία φάση που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν διάφορες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις και ελέγχους ασφαλείας, αλλά η παραχώρηση της άδειας της NASA στις δύο ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το Διαστημικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ και την εξάρτηση του από την Ρωσία.

 

Link.png Site: Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι επιτακτικη αναγκη για της ΗΠΑ  να γινει κατι τετοιο μετα το εξαιρετικα δυσαρεστο και παραλογο γεγονος της κατακορυφης μειωσης του προυπολογισμου της ΝΑΣΑ ,περι αυτου προκειται επι της ουσιας  .

Ειναι αδιανοητο για την μοναδικη υπερδυναμη να εξαρταται απο τους ρωσικους πυραυλους για την μεταφορα των αστροναυτων της .Αν και προτιμουσα το προηγουμενο status quo δηλαδη της χρηματοδοτησης της NASA  απο το ομοσπονδιακο ταμειο των ΗΠΑ  ,παρολα αυτα το μελλον δειχνει  να ανηκει και στο διαστημα πλεον στην ιδιωτικη πρωτοβουλια και κεφαλαια .

Περιμενω να το δω και στην  πραξη να λειτουργησει ομαλα και με ασφαλεια για τα πληρωματα ,ανοιγοντας καινουριους οριζοντες στην  προσπαθεια εξερευνησης του Διαστηματος  χωρις  κρατικες και εθνικες αγκυλωσεις .

Επεξ/σία από Fotis13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι αδιανοητο για την μοναδικη υπερδυναμη να εξαρταται απο τους ρωσικους πυραυλους για την μεταφορα των αστροναυτων της .

 

Για την ποια? Ωραιο το αστειο φιλε μου να σαι καλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την ποια? Ωραιο το αστειο φιλε μου να σαι καλα...

 

Αν αναφέρεσαι στην Ρωσία, τότε λολ

 

Την Κίνα δεν την βλέπω να ρίχνει και πολλά λεφτά στο διάστημα. Βέβαια στο genetic engineering κάνουν παπάδες μιας και δεν έχουν ηθικά ψευτοδιλήμματα.

 

Αν μια χώρα μπορεί να γίνει υπερδύναμη στο διάστημα, τότε αυτή είναι η Ινδία που κατάφερε με μηδαμινό κόστος να στείλει δορυφόρο στον Άρη.

 

Η ιδιωτική πρωτοβουλία θέλει είτε προγραμματισμένο ROI, που δεν υπάρχει προς το παρών, είτε δισεκατομμυριούχους οραματιστές - πορωμένους με το διάστημα τύπου Musk.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπίζνες είναι όλα παιδιά. Την ΝΑΣΑ την συμφέρουν ακόμα και σήμερα τα Soyuz γιαυτό και τα χρησιμοποιεί μιας και ιστορικά κ στατιστικά είναι τα πιο ασφαλή. Από την στιγμή ειδικά που τα δικά της πειράματα με διάφορους πυραύλους απέτυχαν παταγωδώς. Το "small steady steps" των πρώτων εφτά το ξέχασε την τελευταία 20 χρόνια η ΝΑΣΑ. Γι αυτό και το κονγκρέσο της έκοψε την χρηματοδότηση και δουλεύει με εργολάβους (spaceX, Blue Origin, την ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει τους κινητήρες των πυραύλων κλπ). Για τον απλούστατο λόγο οτι στις συμβάσεις υπάρχουν και ρήτρες αστοχίας κλπ.

Ψάξτε για μόνο για την αποζημίωση της περσινής αποτυχίας στον ανεφοδιασμό του ISS και θα καταλάβετε γιατί είναι διπλά κερδισμένη η ΝΑΣΑ από την συνεργασία με την Ροσκοσμος και τις εργολαβίες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...