Προς το περιεχόμενο

Το YouTube app σύντομα θα υποστηρίζει live video streaming


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από τότε που εμφανίστηκε το Meerkat, το streaming ζωντανού video χρησιμοποιώντας το smartphone άρχισε να αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τις εταιρείες.

Το Periscope του Twitter εκμηδένισε το Meerkat και το Facebook Live άρχισε να γίνεται όλο και σημαντικότερο για την εταιρεία του Mark Zuckerberg. Τώρα, ήρθε η σειρά του YouTube να ανακοινώσει την δική του πρωτοβουλία.

 

Πιο συγκεκριμένα, το YouTube ανακοίνωσε ότι όλες οι εφαρμογές του σύντομα θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να στριμάρει video ζωντανά στο κανάλι του στο YouTube όποτε το θελήσει. Ενδεχομένως να αποτελεί έκπληξη που χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να εισέλθει σε αυτού του είδους την αγορά, αφού εδώ και πολύ καιρό η πλατφόρμα του υποστηρίζει live broadcasting.

 

Ενδεχομένως το Facebook να έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, αφού οι περισσότεροι φίλοι σας χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι δημιουργοί που δραστηριοποιούνται στο YouTube και έχουν πιστούς ακόλουθους θα επωφεληθούν από την νέα πρωτοβουλία του YouTube ενώ και πολλοί άλλοι, λιγότερο δημοφιλείς χρήστες θα δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν την νέα αυτή δυνατότητα.

 

Για την ώρα, το YouTube προσφέρει το χαρακτηριστικό σε μία μικρή ομάδα δημιουργών, αλλά δεν έχει ακόμα κάνει γνωστό πότε θα δώσει την συγκεκριμένη δυνατότητα σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες. Η απλότητα παίζει ρόλο στην επιτυχία, και το YouTube app φαίνεται πως απλοποιεί ιδιαίτερα τα πράγματα στο live video broadcasting. Υπάρχει ένα νέο “capture” button στην εφαρμογή. Μόλις το πατήσετε, μπορείτε να τραβήξετε μία φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί ως thumbnail. Στην συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε μία μικρή περιγραφή και να ξεκινήσετε το broadcasting. Το app επίσης σας δίνει την δυνατότητα να αποφασίσετε αν επιθυμείτε την ενεργοποίηση ενός χαρακτηριστικού για chat, ενώ επιπλέον μπορείτε να ειδοποιήσετε τους subscribers για το πότε θα “βγείτε live”.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...