Προς το περιεχόμενο

Η Verizon εξαγόρασε την Yahoo έναντι $4,83 δισεκατομμυρίων


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, η Verizon επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία και εξαγόρασε την Yahoo έναντι $4,83 δισεκατομμυρίων.

Όπως είναι γνωστό, πέρυσι η Verizon είχε αποκτήσει την AOL έναντι $4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O στόχος της με την εξαγορά της Yahoo, είναι να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη οντότητα στον χώρο της online διαφήμισης, μετά τις εταιρείες Google και Facebook, και για αυτό σκοπεύει να ενσωματώσει τα online περιουσιακά στοιχεία της Yahoo με εκείνα της AOL.

 

Η Verizon απέκτησε όλα τα online brands της Yahoo αλλά και την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της που αριθμεί περισσότερους από 225 εκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση (συνολικά, οι χρήστες της Yahoo φτάνουν τους 1 δισεκατομμύριο περίπου). Στην κατοχή της Verizon περνάνε όπως αναφέραμε όλες οι υπηρεσίες και οι τεχνολογίες διαφήμισης και analytics της εταιρείας (π.χ Brightroll programmatic ad service) αλλά τα μετρητά ή οι μετοχές της Yahoo στις εταιρείες Alibaba και Yahoo Japan θα παραμείνουν στην κατοχή της Yahoo, η οποία θα αλλάξει την ονομασία της μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά.

 

Σε επιστολή της προς τους εργαζομένους της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στο Tumblr, η CEO του Yahoo, Marissa Mayer πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την εταιρεία να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο τομέα της κινητής, προσθέτοντας ότι η Verizon ανοίγει την πόρτα για εκτεταμένες ευκαιρίες στην διανομή. Επίσης ανέφερε ότι η ίδια θα παραμείνει στην εταιρεία, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο ρόλος της. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017, αλλά πρώτα θα πρέπει να εγκριθεί από διάφορες ρυθμιστικές αρχές.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Marissa Mayer: Και με τη βούλα πλέον από τους χειρότερους CEO που υπήρξαν και κυκλοφορούν ακόμα....Υποβάθμισε τη Yahoo από την αρχή της θητείας της πάνω από 10 φορές.

 

Ικανή να διασώσει τη Yahoo μπορεί να μην ήταν αλλά ήταν αρκούντως διορατική για να συμπεριλάβει clauses στο συμβόλαιο της ώστε άμα απολυθεί να πάρει 137 εκατομμύρια δολάρια και άμα απολυθεί μετά από εξαγορά άλλα 59 εκατομμύρια δολάρια!

 

Αναρωτιέμαι γιατί δεν της προσέφεραν και κανένα negative performance bonus!!! Εκτός αν θεωρείται επιτυχία η εξαγορά στα ~5 δισ. δολάρια, που για τις διοικητικές ικανότητες της μάλλον επιτυχία ήταν. Ουσιαστικά πήρε ένα πλοίο που είχε γείρει και το βούλιαξε στον πάτο (σχεδόν)...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

To 2008 ήθελε να την αγοράσει η ms με το ποσό των 44 δις δολαρίων. Κατέληξε σήμερα να εξαγοραστεί για 4 δις.

Ειναι ακομη καλυτερο:

 

 

 

 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Marissa Mayer: Και με τη βούλα πλέον από τους χειρότερους CEO που υπήρξαν και κυκλοφορούν ακόμα....Υποβάθμισε τη Yahoo από την αρχή της θητείας της πάνω από 10 φορές.

 

Τον Ιούλιο του 12 που ανέλαβε η Meyer η μετοχή της Yahoo άξιζε 15 δολλαρια. Σήμερα αξίζει 38 δολλάρια

 

Από που προκύπτει ότι η αξία της Yahoo υποβαθμίστηκε πάνω από 10 φορές;;;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...