Ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Verizon βρίσκεται κοντά στην εξαγορά του Yahoo έναντι $5 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Εδώ και καιρό, είναι γνωστό πως η Verizon σκεφτόταν την εξαγορά των διαδικτυακών περιουσιακών στοιχείων του Yahoo, για να τα συνδυάσει με εκείνα της AOL, που εξαγόρασε πέρυσι έναντι $4,4 δισεκατομμυρίων.

 

Μέρος του βήματος της Verizon στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Yahoo είναι ότι πρόκειται για μία λογική επιλογή, δεδομένου ότι λειτουργεί ήδη μία παρόμοια επιχείρηση. Η βασική ιδέα πίσω από την συμφωνία, είναι να συνδυάσει τα διαφημιστικά περιουσιακά στοιχεία της και να γίνει η τρίτη εναλλακτική πρόταση για τους ηγέτες στον χώρο της διαφήμισης Facebook και Google. Και οι δύο εταιρείες αυτές επίσης έχουν εκτεταμένα περιουσιακά στοιχεία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. “Αν η προσφορά της Verizon είναι υψηλή, θα το πάρει σίγουρα, επειδή πρόκειται για ένα ασφαλές στοίχημα για το Yahoo” είπε εκπρόσωπος εταιρείας που είχε κάνει ανταγωνιστική προσφορά.

 

Πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας Yahoo επίσης –επικεφαλής των συζητήσεων είναι ο Tom McInerney, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου- λένε πως θα ήθελαν μία συμφωνία που θα ήταν απλό να κλείσει. Η Verizon ανέβασε την προσφορά της αυτή την εβδομάδα, αν και ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εξέφρασαν επιφυλάξεις για το τίμημα ή για άλλες δαπάνες (μετά την αποκάλυψη ότι ο συνεργάτης του Mozilla στον τομέα της αναζήτησης και χάρη στην CEO της Yahoo, Marissa Mayer, είχε πετύχει μία ιδιαίτερα συμφέρουσα και ακριβή συμφωνία τερματισμού). Και αφού αναφερθήκαμε στην Marissa Mayer, είναι μάλλον ειρωνικό, ότι το βασικό στέλεχος και κλειδί για την επίτευξη της συμφωνίας από την μεριά της Verizon είναι ο Tim Armstrong της AOL, ο οποίος εργαζόταν μαζί με την Marissa Mayer πριν αρκετά χρόνια στην Google.

 

Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, η Mayer απέρριψε τις προσπάθειες του Armstrong για να συγχωνευτούν οι δύο εταιρείες, με την AOL να ανήκει πια στην Verizon, η οποία ετοιμάζεται να καταπιεί την Yahoo. Η συμφωνία πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, με την Yahoo να ζητάει περισσότερες λεπτομέρειες για την προσφορά και την εταιρεία TPG, να έχει κάνει μία περισσότερο επιθετική προσφορά.

 

Link.png Site: Recode