Προς το περιεχόμενο

Forthnet - ανακάλυψαν οφειλή από το 2007


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από λίγο καιρό με κάλεσε εισπρακτική εταιρία για λογαριασμό της forthnet για οφειλή 50 ευρώ που εκκρεμούσε από το 2007!!!

Είμαι πάνω από 10 χρόνια συνδρομητής, κι επειδή κάθε μήνα είμαι τυπικός στις πληρωμές μου, ουδέποτε είχε υποπέσει στην αντίληψή μου η οφειλή αυτή. Μου λένε από forthnet να προσκομίσω το αποδεικτικό πληρωμής, το οποίο μετά από 10 χρόνια και 3 μετακομίσεις, είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να βρω. 

 

Οι απορίες μου είναι:

1.       Είναι νόμιμο να ζητά οφειλή 10 χρόνων; Στα πόσα χρόνια ισχύει η παραγραφή;

 

2.       Είμαι υποχρεωμένος να βρω την απόδειξη πληρωμής μετά από 10 χρόνια, για να αποδείξω ότι δεν υφίσταται η οφειλή; Και που ξέρω εγώ ότι δεν έχουν κάνει κάποιο λάθος στο σύστημά τους και «γέννησε» την οφειλή αυτή; Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις από συνδρομητές που κλήθηκαν να ξαναπληρώσουν λογαριασμούς για δεύτερη φορά επειδή στο σύστημά τους φαινόταν ως ενεργή η οφειλή.

 

3.       Μέσα στα 10 αυτά έτη, έχουν μεσολαβήσει 3 μετακομίσεις, τουλάχιστον 8 ανανεώσεις συμβολαίων και φυσικά η μηνιαία επίσκεψή μου στο κατάστημα για την τρέχουσα πληρωμή. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν με ενημέρωσε κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας για την οποιαδήποτε οφειλή. Αυτό δεν είναι παράνομο;

 

Έχοντας θορυβηθεί, ζήτησα και για λογαριασμό των γονιών μου τις οφειλές τους και μου είπαν ότι και σε αυτούς εκκρεμεί μια πληρωμή 3 ευρώ από το 2014, τους οποίους ουδέποτε ειδοποίησαν.

 

Αντιλαμβάνεστε τα ποσά είναι σχετικά μικρά (τα δε 3 ευρώ είναι μάλλον αστείο), δεδομένου ότι το συνολικό μηνιαίο πάγιο που πληρώνουμε ανέρχεται στα 100 ευρώ, αλλά πραγματικά εκνευρίστηκα πάρα πολύ από τον τρόπο που δουλεύει η εταιρία και που εδώ και μια εβδομάδα με παραπέμπει από το κεντρικά τους, στην εισπρακτική και μετά στο κατάστημα και μετά πάλι τα ίδια. Πλέον περιμένω πως και πώς να μπει ο Απρίλης και να λήξουν και τα δύο συμβόλαια για να φύγουμε μια και καλή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα πραγματα ειναι απλα.

Αλλαζεις εταιρεια και τους λες παρτε τα δικαστικα.

Αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση εχω την εντυπωση οτι τα χρεη παραγραφονται στα 5 χρονια

 

Ασε που αμα χρωστας δεν μπορουν να σου ανανεωσουν το συμβολαιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπωσδήποτε καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Κατέγραψε ημερομηνία ώρα κλήσης και αν σου είπε όνομα στο τηλέφωνο. Επίσης αν στην αρχή της κλήσης σε καταγράφουν με μήνυμα καλό είναι να βρεις και εσύ λογισμικό να τους καταγράψεις και ενημέρωσε τους φυσικά στην αρχή της κλήσης οτι καταγράφονται.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή από την στιγμή που η οφειλή είναι από το 2007 και έχουν μεσολαβήσει τόσες ανανεώσεις και ουδέποτε ειδοποιήθηκα για την οποιαδήποτε οφειλή, υπάρχει νόμος που προβλέπει την παραγραφή με την πάροδο της 5ετίας;

 

 

Τους έστειλα email (διότι στο fax που οι ίδιοι με παρέπεμψαν, δεν απάντησαν ποτέ) και ζήτησα τον λόγο που ενώ εκκρεμεί οφειλή κι εφόσον διαθέτετε τα στοιχεία μου (διεύθυνση και τηλ επικοινωνίας), γιατί δεν με ειδοποιήσατε; Εγώ ξέρω ότι αν ξεχάσω να πληρώσω έναν λογαριασμό, την επομένη εργάσιμη μου στέλνουν SMS και ενεργοποιούν φραγή υπηρεσίας το γρηγορότερο!

 

 

 

Κακώς δεν έχω καταφύγει στην EETT και συνήγορο του καταναλωτή, το κρατάω σαν χαρτί εφόσον αποφασίσω να κινηθώ νομικά και να το φτάσω στα άκρα!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα δεν θα εμφανιστει κανεις να μας διδαξει πολιτικη ορθοτητα οτι και καλα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθει η ωφειλη γιατι το λεει το λογιστηριο μιας μεγαλης εταιριας;

Αυτοι εκει στο λογιστηριο ποσα χρονια τωρα πετανε χαρταετο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχει η Forhnet την αποκλειστικοτητα σε αυτα.Το ιδιο μου ειχε κανει ο ΟΤΕ οταν ειχα παει το τηλ.του σπιτιου στη Forhnet :-D

Μου ζηταγανε λεφτα για απληρωτο λογαριασμο 10 χρονια πισω ενω ειχα αλλα 2 τηλ.επαγγελματικα στο ονομα μου και ξεραν που μπορουν να με βρουν.Ενοειτε οτι τα εστειλα στο Συνηγορο του Καρταναλωτη ΣΤΕΓΝΑ και ζηταγα αντιγραφα των λογαριασμων που χρωσταω κπλ...κλπ.....Ενοειτε οτι καναν τη παπια και δεν με ξαναενοχλησαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στο πατερα μου το ειχαν κανει,αλλα ελα που κραταγε τους λογαριασμους και τους τον ετριψε στη μουρη.

Αρα ειναι 100% απατη.

Σου λενε ποιος τους κραταει,για 30Ε σιγα μη κατσει να σκασει κανεις.

Και η αληθεια ειναι οτι στος 10 που θα στειλουν,οι 2 να πληρωσουν ,τα βγαλανε τα λεφτα τους.

Δε κανει και τιποτα το κρατος για να ριξει κανα προστιμο,οποτε why not.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...