Προς το περιεχόμενο

Η Huawei διατηρεί την πρωτιά της στη Κινέζικη αγορά και η Apple ανακάμπτει


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εταιρεία αναλύσεων και ερευνών αγοράς Canalys δημοσίευσε την αναφορά της πάνω στην Κινέζικη αγορά smartphones για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η Huawei διατηρεί την πρωτιά της στην αγορά της Κίνας καθώς η Apple βλέπουμε να παρουσιάζει ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η Canalys, οι Huawei, Oppo και Vivo βρίσκονται στην κορυφή με ποσοστό 19%, 18% και 17% επί των συνολικών αποστολών. Συνολικά οι αποστολές μειώθηκαν κατά 5% στις 119 εκατομμύρια μονάδες.

 

Η Apple φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη κερδισμένη, αφού είδε τις αποστολές της να αυξάνονται κατά 40%. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία γνωρίζει ανάπτυξη από την εποχή του iPhone 6s, που λανσαρίστηκε πριν από οκτώ τρίμηνα περίπου.

 

Την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οι αποστολές της Apple το 2016 έφτασαν τις 8 εκατομμύρια μονάδες. 12 μήνες αργότερα οι αποστολές της εταιρείας έφτασαν τις 11 εκατομμύρια.
Από ότι φαίνεται ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στα iPhone 8 και 8 Plus και το Κινέζικο κοινό περιμένει με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει το iPhone X. “Παρόλο που θα είναι πολύ ακριβό, ο ενθουσιασμός για την κυκλοφορία του iPhone X ολοένα και αυξάνεται στην Κίνα” δήλωσε ο αναλυτής της Canalys, Mo Jia.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Παρόλο που οι πρώτες πέντε εταιρείες ισχυροποίησαν τις θέσεις τους, η μείωση στις αποστολές είναι ανησυχητική για όλους τους κατασκευαστές.
Όλοι τους πάντως ελπίζουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους με το online shopping festival στις 11 Νοεμβρίου με την Canalys να εκτιμά πως η Xiaomi πρόκειται να “σπάσει” την κυριαρχία της τριάδας Huawei, Oppo και Vivo εξαιτίας της επιθετικής επέκτασής της.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

No. 8 has long been regarded as the luckiest number in Chinese culture. With pronunciation of 'Ba' in Chinese, no. 8 sounds similar to the word 'Fa', which means to make a fortune. It contains meanings of prosperity, success and high social status too, so all business men favor it very much.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έγραφε στην "Ελληνική αγορα" αντι για "Κινέζικη αγορά" τωρα θα ειμασταν στα 480 σχόλια το λιγότερο με ατελείωτα στατιστικά περι πωλήσεων που ουτε ο ιδιος ο CEO της Apple δεν ξέρει! :D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμενόμενα τα νούμερα για την Apple μετά την εγκατάσταση νέων servers επί κινέζικου εδάφους για την αποθήκευση των δεδομένων των κινέζων χρηστών για τις υπηρεσίες της κατά απαίτηση της Κινέζικης κυβέρνησης.

Να θυμίσω ότι πριν από δύο χρόνια οι υπηρεσίες της Apple έφαγαν σουτ από την Κινέζικη Κυβέρνηση και δεν λειτουργούσαν καθώς η Κίνα απαίτησε να μην αποστέλλονται τα δεδομένα των χρηστών της σε servers των ΗΠΑ. Πριν μερικούς μήνες η Apple υποχώρησε και με την εγκατάσταση των νέων Server εντός Κίνας οι υπηρεσίες της επανήλθαν. Λογική λοιπόν και η αύξηση των πωλήσεών της στην χώρα αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και λοιπόν; Έχουμε μετόχους εδώ μέσα ή ζούμε στην Ασία και δεν το ξέρω;

Λογικά, καπνίζεις Καρέλια άφιλτρο, τρως κουκουρούκου έχεις κινητό zer και συντηρείς ΙΧ pony με θρησκευτική ευλάβεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πραγματικό ποσοστό της Apple όμως δεν αναφέρεται πουθενά. Δηλαδή πιο είναι το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα. Το να γράφει κάποιος οτι έχει 40% ανάπτυξη δεν μου λέει τίποτα διότι πχ εάν είχε 2% μερίδιο πολύ απλά ανέβηκε στο 3,8%. Ενώ εάν είχε 10% με την ανάπτυξη ανέβηκε στο 14%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...