Προς το περιεχόμενο

Το 2018 θα κυκλοφορήσει ξανά smartphone με dual-camera η HTC


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τόσο το U11 όσο και το U11+ που ανακοινώθηκε μόλις πρόσφατα δεν διαθέτουν διπλή κύρια κάμερα όπως διαθέτουν όλες σχεδόν οι ναυαρχίδες του 2017.

Αν και δεν αποτελεί πρόβλημα όταν το κινητό τραβάει ήδη πολύ καλές φωτογραφίες, όπως στην περίπτωση των Galaxy S8 και S8+, είναι ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τις δύο κορυφαίες συσκευές της Ταϊβανέζικης εταιρείας [η HTC με το One (M8) ήταν εκείνη που ουσιαστικά τοποθέτησε πρώτη διπλή κύρια κάμερα, ένα χαρακτηριστικό που εξέλιξαν και καθιέρωσαν όμως άλλες εταιρείες]. Του χρόνου πάντως, δεν πρόκειται να απουσιάζει από τη ναυαρχίδα της HTC. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η Πρόεδρος της HTC, Chialin Chang μολονότι η εταιρεία της προσπαθεί να βρει ένα τρόπο για να κάνει το χαρακτηριστικό να ξεχωρίζει από τα άλλα αντίστοιχα.

 

Η Chialin Chang επίσης έκανε γνωστό στο Engadget πως η εταιρεία της, όπως έκανε και φέτος, θα λανσάρει του χρόνου μόλις πέντε ή έξι συσκευές, ενώ σκοπεύει να κάνει είσοδο και στη Κινέζικη αγορά που είναι από τις πλέον δύσκολες στο κόσμο. Στη Κινέζικη αγορά κυριαρχούν οι προσιτές συσκευές με κόστος που δεν ξεπερνάει τα $299. Κάτι τέτοιο πρόκειται να αποτελέσει σημαντική αλλαγή και πρόκληση για την εταιρεία που δεν είχε και ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στο low-end κομμάτι της αγοράς.

 

Η Πρόεδρος της HTC αναφέρθηκε και στη πρόσφατη εξαγορά της ομάδας της HTC που αποτελείται από σχεδιαστές και μηχανικούς από τη Google, και πως αναμένεται να εγκριθεί από τους μετόχους στις αρχές του 2018. Μάλιστα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ή τις φήμες για συμμετοχή της HTC στον σχεδιασμό και τη κατασκευή της σειράς Pixel 2.

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και να πω οτι ειναι σωστη η δευτερη καμερα που εχουν ολοι, μια βλακεια και μιση ειναι τα portrait modes και το 2χ zoom.

Στοχευουν 100% σε εφηβους χρηστες του instagram και του snapchat και wanna-be-trendy ψευτοχιπστεραδες μεγαλυτερους.

 

Πρωην κατοχος g5, απλα δεν υπαρχει η δευτερη wide καμερα, 100 χρονια μπροστα.

 

Ελπιζω λοιπον να παρει τον δρομο της LG και η HTC (αν και δεν το βλεπω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φωτογραφικά κάνεις λάθος φίλε μου!

 

1. Τα πορτρέτα ΔΕΝ βγαίνουν με ευρυγώνιους (26-29mm) σωστά όπως είναι οι κύριες κάμερες των κινητών για να διευκολύνουν σε κλειστούς χώρους και μικρές αποστάσεις. Αν το πορτρέτο είναι αρκετά κοντά (αλλιώς τι πορτρέτο να έχουμε) συμβαίνουν δύο (κακά) τινά κυρίως με τους ευρυγώνιους. Πρώτον παραμορφώνονται στις άκρες (τραβιούνται τα πρόσωπα) και αυτό έχει να κάνει με την "διόρθωση" των φακών που προσπαθούν να κάνουν και ενώ η φυσιολογική τους προοπτική είναι να τα "στρογγυλέψουν" και Δεύτερον τραβιούνται όλα τα χαρακτηριστικά (μακρένουν οι αποστάσεις γιατί αυτό κάνει το ευρυγώνιο) όπως μύτη και δεν κολακεύει κλτ.

 

Η δεύτερη κάμερα που είναι στα 50-55mm (ισοδύναμα) όχι ότι είναι για πορτρέτα η πιο σωστή (στα 100mm περίπου τραβάμε με κανονικες μηχανές πχ DSLR και σίγουρα πάνω από 80mm) αλλά είναι πολύ καλύτερα από το 26-29mm. Στα 50mm ΔΕΝ παραμορφώνει που είναι μεγάλο συν. Και άλλα πράγματα τραβάς με 50mm ενώ κάποτε ήταν ο στανταρ φακός όλων/περισσότερων φωτογραφικών μηχανών γιατί είναι "normal" (βλέπει με την προοπτική του ανθρώπινου ματιού). ΔΕΝ έχουν όλες οι υλοποιήσεις την δεύτερη σε X2 mode (έχει το iphone 7 plus, xiaomi m1a1, mi6 κτλ όχι όμως πχ το huawai p9/p10).

 

2. Η διπλή κάμερα ακόμα και αν δεν είναι x2 (δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις έτσι) χρησιμοποιείται για το λεγόμενο bokeh (θόλωμα υπόβαθρου) δλδ ψευδο-bokeh καθώς γίνεται με λογισμικό καθώς και την δυνατότητα επανεστίασης. Το ψευδο-bokeh (μπό-κε διαβάζεται) είναι ιδιαίτερα κολακευτικό σε αρκετές φωτογραφικές περιπτώσεις πχ πορτρέτα. 

3. Μπορούν να έχουν και τρίτη λειτουργία (περίπτωση p9/p10 με δεύτερη ασπρόμαυρη) τη μείωση του θορύβου σε χαμηλές συνθήκες φωτός με συνδυασμό δύο ειδώλων (η δεύτερη επειδή είναι ασπρόμαυρη αφήνει περισσότερο φως στον sensorα και κρατάμε από αυτήν το luminance που συνδυάζεται με το chrominance της έγχρωμης. Βέβαια θα μπορούσε απλά  (απλά?) να έχει πιο φωτεινό φακό σε f άλλα τέλος πάντων είναι και αυτό ένα μέτρο.

 

Καλώς ήρθαν οι διπλές κάμερες και είναι εδώ για να μείνουν.   B)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...