Προς το περιεχόμενο

Microsoft: Διασύνδεση LinkedIn και Word με το Resume Assistant για πιο ελκυστικά βιογραφικά


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το καλοκαίρι του 2016, αίσθηση δημιουργούσε η ανακοίνωση εξαγοράς του LinkedIn από τη Microsoft με το ποσό των 26,2 δισ. δολαρίων.

Από τότε η παρουσία του LinkedIn σε προϊόντα της Microsoft κάνει ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή του με πιο πρόσφατη αυτή της ενσωμάτωσης των επαφών που διαθέτει ένας χρήστης, στην online υπηρεσία του Outlook. Λίγες ημέρες μετά, η Microsoft ανακοινώνει μια ακόμα πιο σημαντική διασύνδεση, αυτή τη φορά με το Word, το δημοφιλέστερο επεξεργαστή κειμένου. Η διασύνδεση των δύο υπηρεσιών γίνεται στο Office 365 και έχει την ονομασία Resume Assistant. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό βιογραφικό, χρησιμοποιώντας το ενημερωμένο τους προφίλ στο LinkedIn σε συνδυασμό με έξυπνα εργαλεία που διαθέτουν στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης.

 

Με το Resume Assistant και πάντα μέσα από το Word, o χρήστης μπορεί να δει βιογραφικά άλλων επαγγελματιών στο χώρο του, ενώ σε περίπτωση που εντοπίσει σ' αυτά κάποια δεξιότητα που διαθέτει και ο ίδιος, μπορεί να τη προσθέσει στο δικό του βιογραφικό με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εφαρμογή προτείνει δεξιότητες με βάση τον τύπο εργασίας που αναζητά προκειμένου το βιογραφικό να ξεχωρίζει από τα άλλα. Με την ολοκλήρωση δημιουργίας του βιογραφικού του είναι δυνατή η αποθήκευσή του ως έγγραφο, αλλά και το ανέβασμα απευθείας στο LinkedIn. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να δηλώσει αθόρυβα σε εταιρείες προσλήψεων ότι είναι διαθέσιμος για πρόταση εργασίας, χωρίς να ενημερωθεί κάποιος άλλος (όπως πχ. το αφεντικό του).

 

 

Οι παραπάνω δυνατότητες δεν απευθύνονται μόνο σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν νέο βιογραφικό αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν το ήδη υπάρχον τους. Η Microsoft αναφέρει ότι περισσότερα από το 80% των βιογραφικών, ενημερώνονται μέσω του Word, κάτι που κάνει τη διασύνδεση με το LinkedIn πολύ χρήσιμη.

 

Ο Remote Assistant έρχεται τις επόμενες εβδομάδες αποκλειστικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Office 365.

 

Link.png Site: Resume Assistant
Link.png Site: Microsoft

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αθόρυβο είναι μια πολύ, πολύ καλή κίνηση. Σε μια εποχή που ο αφεντικός βλέπει τα "πάντα" είναι πολύ χρήσιμο εάν θέλεις να αλλάξεις δουλειά δίχως να ρισκάρεις τον αφεντικός να σε υπονομεύει (για περιπτώσεις που είναι καθίκι φυσικά). 

 

Πάντως προσωπικά δεν ξέρω το πόσο χρήσιμο είναι αυτό το "βιογραφικό", εφόσον δεν πιστεύω να αλλάξει ανά χώρα/αγορά/τομέα.

Διότι κακά τα ψέμματα, κάθε χώρα-τομέας απαιτεί διαφορετικού φορμάτ και στοιχείων βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές.

 

 

Οι Recruiters όχι και τόσο...

Όντως, το απεχθάνονται με πάθος εδώ στον αδέκαστο βορρά.

Πριν χρόνια, όταν είχα και εγώ τέτοιο στυλ με είπαν από το HR ότι δεν ψάχνουν για γραφειοκράτη με "αποστειρωμένο" βιογραφικό, αλλά υπάλληλο...

Από τότες το άλλαξα σε κάτι πιο "ανθρώπινο".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Recruiters όχι και τόσο...

 

Το γιατί δεν καταλαβαίνω...για δώσε κανενα παράδειγμα αν έχεις...

 

 

Όντως, το απεχθάνονται με πάθος εδώ στον αδέκαστο βορρά.

Πριν χρόνια, όταν είχα και εγώ τέτοιο στυλ με είπαν από το HR ότι δεν ψάχνουν για γραφειοκράτη με "αποστειρωμένο" βιογραφικό, αλλά υπάλληλο...

Από τότες το άλλαξα σε κάτι πιο "ανθρώπινο".

 

Δηλαδη τι έχει το europass που τα άλλα δεν έχουν εμφάνιση κτλ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντώς εγώ από τις λίγες εμπειρίες αποτυχίας και επιτυχίας με τα βιογραφικά (να τονίσω οτι δε μιλάω μόνο για Ελλάδα), έχει ξεφύγει το θέμα κι όλα περισσότερο γίνονται για το θεαθήναι . Πολύς ντόρος, στυλιζάρισμα και η δουλειά γτπκ. Επίσης τα dressing codes για εταιρίες της πούτσας που πάει κάποιος για συνέντευξη. Δεν γίνεται να απαιτεί ο άλλος γραβάτες,blazer σκαρπίνια κτλ κ μόλις παρουσιάζεσαι εκεί να βλέπεις να γίνεται της λίγδας το κάγκελο. Ή να σκας για εργάτης με μεταξένιο πουκαμισο και γραβάτα. Έχει παραγίνει το κακό η κάθε εταιρία θα έπρεπε να έχει ξεκάθαρες απαιτήσεις που ΑΡΜΟΖΟΥΝ στο περιβάλλον της. Επίσης είναι πολλές οι φορές που ο υποψήφιος δείχνει γαμάουα στα χαρτιά και στο λινκεδιν και στη πράξη είναι για να πουλάει αναπτήρες. Όλα αυτά συν το σύστημα εκμεταλλευσης που έγινε μόδα από τα Αγγλάκια να δουλεύεις τσάμπα για πρακτική, τσαμπα για "εθελοντισμό" σε ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ εταιρία για να σου κάνουν την χάρη να σου δώσουν την ευκαιρία να δουλέψεις γι αυτούς. (που σιγά μη στην κάνουν ειδικά στην Ελλάδα θα πάρουν το επόμενο κορόιδο που κάνει πρακτική). Τελικά τα referals και τα recommendations είναι μονόδρομος, για να ξέρεις κι εσύ τι γίνεται από πρώτο χέρι στην εταιρία κ να μη χάνεις το χρόνο σου.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...