Προς το περιεχόμενο

ΗΠΑ: Έγκριση του πρώτου χαπιού που "καταλαβαίνει" αν το κατάπιε ο ασθενής


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

“Πράσινο φως” στο πρώτο σκεύασμα που μπορεί να εξασφαλίσει πως ο ασθενής ακολουθεί την αγωγή του, έδωσε τη Δευτέρα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το σκεύασμα ονομάζεται Abilify MyCite και χορηγείται σε μορφή χαπιών, κάθε ένα από τα οποία ενσωματώνει έναν αισθητήρα που ανιχνεύει την κατάποση.

 

Όπως αναφέρει ο FDA, το φάρμακο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας, όπως και επεισοδίων μανίας ή μικτών επεισοδίων που σχετίζονται με διπολική διαταραχή. Επίσης, χορηγείται σε ενήλικους που πάσχουν από κατάθλιψη.

 

Ο αισθητήρας του χαπιού στέλνει ένα μήνυμα σε ένα “ψηφιακό αυτοκόλλητο” στο σώμα, το οποίο μεταδίδει την πληροφορία σε μία εφαρμογή στο κινητό του ασθενούς.
Έτσι, ο ασθενής μπορεί από το τηλέφωνό του να ελέγχει την κατάποση του χαπιού, ενώ αν το θελήσει την ίδια δυνατότητα έχει και ο γιατρός που τον παρακολουθεί, μέσω ενός online portal.

 

Link.png Site: Cnet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να ενημερώνεται ο ασθενής για την κατάποση τι ρόλο παίζει;
​Ξέρεις αν το κατάπιες ή όχι, εκτός αν χρησιμεύει στο να θυμάσαι αν το πήρες ή όχι.

​Το να το βλέπει ο γιατρός αν το πήρες ή όχι θα δυσκολέψει σίγουρα πολλούς σεναριογράφους, μιας και πλέον οι ασθενείς ή οι αιχμάλωτοι δε θα μπορούν να τα κρύβουν κάτω απ'τη γλώσσα και να δραπετεύουν :P

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι προφητείες το είχαν γράψει... δυστυχώς το 666 έχει ξεκινήσει εδώ κ καιρό να εδραιώνεται παντού.... τώρα θα το βάζουν κ " μέσα " μας κανονικά.... Ο θεός να μας λυπηθεί....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω πως είναι πολύ καλή ιδέα. Πέρα από τα παραπάνω παραδείγματα που λένε, βοηθάει πολύ για μεγάλους σε ηλικία που ξεχνάνε εάν το ήπιαν. Ο παππούς επιμένει να ασχολείται μόνος του με αυτά και εμείς έχουμε το φόβο μη τα ξεχνάει ή μη του πέφτουν από τα χέρια και νομίζει ότι τα πήρε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...