Προς το περιεχόμενο

Την κλοπή των δεδομένων 57 εκατ. πελατών και οδηγών απέκρυψε η Uber


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Uber απέκρυψε μία μαζική παραβίαση των συστημάτων της, η οποία επηρέασε 57 εκατ. πελάτες και οδηγούς της. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο συνέβη το 2016 και την ανάγκασε να πληρώσει 100.000 δολάρια ως “λύτρα” στους χάκερ, για να διαγράψουν τα δεδομένα.

Ο πρώην CEO της Uber Travis Kalanick γνώριζε την παραβίαση, όπως αναφέρει το Bloomberg, το οποίο αποκάλυψε την είδηση. Οι χάκερ υπέκλεψαν τα ονόματα, τους λογαριασμούς email και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των 57 εκατ. χρηστών, όπως αναφέρει η εταιρεία.

 

Από αυτούς τους χρήστες, στην περίπτωση 600.000 οδηγών υποκλάπηκαν και στοιχεία των αδειών οδήγησής τους. “Παρόλο που δεν έχουμε εντοπίσει ενδείξεις για απόπειρες απάτης των χρηστών, που να συνδέονται με το περιστατικό, παρακολουθούμε τους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν και τους έχουμε ήδη ενημερώσει”, ανέφερε ο Dara Khosrowshahi, νέος CEO της εταιρείας.

 

“Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, και δεν θα αναζητήσω δικαιολογίες. Παρόλο που δεν μπορώ να διαγράψω το παρελθόν, μπορώ να δεσμευθώ εξ ονόματος κάθε υπαλλήλου της Uber πως θα μάθουμε απο τα λάθη μας”. Στον απόηχο της αποκάλυψης, παραιτήθηκε ο Joe Sullivan, επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας της εταιρείας.

 

Link.png Site: BBC

Επεξ/σία από deligkos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι ρε, τι σκαρφίστηκαν οι ταρίφες για να τη βγάλουν από τη μέση...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Λογικό, εδω ξέρουν τα πάντα. Μπαινεις σε ταξί και νομιζεις οτι μπηκες στο mainframe της wikipedia, λες να μην ηξεραν να χακαρουν το uber; Τωρα που το σκεφτομαι το εκαναν για να βάλουν πελατες και οδηγους σε black list.

-Ναι γεια σας, θα ηθελα ενα ταξι για αεροδρόμιο

-Οχι κα Παπαδοπουλου, να πατε με τα ποδια γιατί στις 23/8/2016 στις 12:34 πηρατε uber για να πάτε ... ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ!

 

Να'σαι καλα, γελασα

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ωραίο με αυτούς δεν ειναι η κλοπή, ειναι να μπουν και να στέλνουν τα ταχι σε όλο τον πλανήτη άλλα αντι άλλων, εκει να δεις γέλιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημασία δεν έχει ποιός το έκανε.Ας είχαν διασφαλίσει ως έπρεπε τα δεδομένα των πελατών τους,και πάνω από όλα την εταιρεία τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...