Προς το περιεχόμενο

Ξεκίνησε η παραγωγή του “σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης” της Synaptics


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα από τα χαρακτηριστικά που σχεδόν μονοπώλησε τη φημολογία φέτος αλλά τελικώς δεν είδαμε να ενσωματώνεται σε καμία φετινή συσκευή είναι ο αισθητήρας σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη (in-display fingerprint scanner).

Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και παλαιότερα φήμες ότι θα βλέπαμε κάτι τέτοιο πρώτα στα Samsung Galaxy S8 και S8+ ενώ αργότερα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επανήλθε στο προσκήνιο για τα Samsung Galaxy Note 8 και Apple iPhone X.

 

Ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo δήλωσε πριν λίγο καιρό –σπάνια δεν είναι σωστά πληροφορημένος- ότι η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει “in-display fingerprint scanner” θα είναι το Samsung Galaxy Note 9, ενώ ήταν μάλλον αστείο όταν μάθαμε από στέλεχος της Apple ότι η κατασκευάστρια του iPhone δεν έλαβε ποτέ υπόψη της να ενσωματώσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε συσκευή της και πως από την αρχή της σύλληψης της ιδέας του iPhone X στο μυαλό των μηχανικών της εταιρείας ήταν μόνο το Face ID.

 

Πρόσφατα πάντως, η εταιρεία Synaptics ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του πρώτου, όπως λέει, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναπτύχθηκε για συσκευές με σχεδόν ανύπαρκτα περιθώρια στη πρόσοψη και διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη εφόσον ο τελευταίος τοποθετήσει το δάκτυλο του σε συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη. Η εταιρεία μάλιστα έκανε γνωστό πως το βιομετρικό χαρακτηριστικό βρίσκεται ήδη σε φάση μαζικής παραγωγής και πως θα χρησιμοποιηθεί πρώτα σε συσκευή μίας εταιρείας που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων πέντε κατασκευαστών smartphones στον κόσμο.

 

“Οι καταναλωτές προτιμούν την ταυτοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος στη πρόσοψη του κινητού, και με την βιομηχανία να μετατοπίζεται ταχύτατα προς τις οθόνες OLED τύπου Infinity, η φυσική θέση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στην ίδια την οθόνη. Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics’ Clear ID είναι πιο γρήγοροι, πιο βολικοί και περισσότερο ασφαλείς σε σχέση με άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά, με τη συγκεκριμένη οπτική τεχνολογία να αποτελεί μία σημαντική καινοτόμο κατεύθυνση καθώς και μία ευκαιρία για την αγορά των smartphones” δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Mobile της Synaptics, Kevin Barber.

 

Link.png Site: PhoneArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

 

 

Είχα την εντύπωση ότι το υλοποίησε η Sharp τον Αύγουστο , τι οχι ? 

 

Samy βγάλε το Σ9 το νεφρό μου δεν μπορέι να περιμένει  :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

Είχα την εντύπωση ότι το υλοποίησε η Sharp τον Αύγουστο , τι οχι ? 

 

Samy βγάλε το Σ9 το νεφρό μου δεν μπορέι να περιμένει  :devil:

 

https://www.gsmarena.com/sharp_aquos_s2-pictures-8797.php

Είναι στο home button όχι μέσα στην οθόνη

Αν και η vivo είχε ήδη παρουσιάσει κάτι άλλο σε συνεργασία με την Qualcomm

https://www.engadget.com/2017/06/28/vivo-qualcomm-under-display-fingerprint-reader/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πείτε μου τώρα, πόσο πίσω θα είναι το επόμενο iphone που θα κουβαλάει την κατάρα του knotch, ενώ οι άλλοι θα έχουν fingerprint στην οθόνη;

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλές οι τεχνολογίες αυτες ρε παιδιά και ειναι βολικό να βρίσκεται στην οθόνη δε λέω.

Αλλά για σκέψου να γίνει αυτό σε μελλοντικές συσκευές και να σου σπάσει η οθόνη. Θα κοστίζει η επισκευή του όσο ένα καινούριο τηλέφωνο.

Εδώ η apple με την ασύρματη φόρτιση που έβαλε στο Χ λέει πως αν σπάσει το πίσω τζάμι θα κοστίζει όσο ένα iPhone 7.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μετά από 15 μέρες χρήσης του Face ID οτιδήποτε έχει να κάνει με δακτυλικό αποτύπωμα φαντάζει απαρχαιωμένο.

 

επί της ουσίας λειτουργεί πιο καλά από το δάχτυλο (και εκει που νομιζα πως στο αυτοκινητο οταν το τηλεφωνο ειναι στη βαση δε θα με βλεπει από το πλάι - το κάνει εξαιρετικα).

 

και αφαιρει το ενα εξτρα βημα. πχ ανοιγεις το e-banking app και μεχρι τωρα ακουμπουσες το δαχτυλο στο home button. τωρα λειπει αυτο το βημα, ανοιγεις το app και μπαινει επι τοπου επειδη σε ειδε.

 

ωραιο που δημιουργήθηκε η τεχνολογια αλλα πλέον ειναι irrelevant για flagship συσκευες. ισως στις μεσαιας κατηγοριας να εχει αξια.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλές οι τεχνολογίες αυτες ρε παιδιά και ειναι βολικό να βρίσκεται στην οθόνη δε λέω. Αλλά για σκέψου να γίνει αυτό σε μελλοντικές συσκευές και να σου σπάσει η οθόνη. Θα κοστίζει η επισκευή του όσο ένα καινούριο τηλέφωνο. Εδώ η apple με την ασύρματη φόρτιση που έβαλε στο Χ λέει πως αν σπάσει το πίσω τζάμι θα κοστίζει όσο ένα iPhone 7.

Θα πρεπει να το κανουμε τεκμηριο και το Smartphone οπως με τα αμαξια.

Αν δεν περισσεύουν μελλοντικα λεφτα να το συντηρεις για τα οποια προβληματα προκυψουν πρεπει τελικα να μην το αγοραζεις.

Οπως πχ με κανα cayenne πχ ακριβα service.

Οποιος την πατησει και σκισει τις τσεπες του για να αγορασει smartphone που δεν αντεχει εν τελη, την πατησε.

θα ελπιζει να λειτουργει με ραγισμενη οθονη τουλαχιστον!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...