Προς το περιεχόμενο

Η Apple μηνύεται από κινεζική εταιρεία ρούχων για το λογότυπο του App Store


billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11, παρουσίασε ταυτόχρονα και το ανανεωμένο λογότυπο για το App Store που μέχρι τότε το γράμμα «Α» σχηματιζόταν από ένα μολύβι, ένα πινέλο κι έναν χάρακα.

Το νέο λογότυπο ήταν πιο απλό και «καθαρό» με το «Α» να μοιάζει σχεδιασμένο από ξυλάκια για παγωτά. Όπως φαίνεται όμως, το νέο αυτό λογότυπο μοιάζει σημαντικά με το λογότυπο που χρησιμοποιεί μια κινεζική εταιρεία ειδών ένδυσης με την επωνυμία KON, η οποία κατέθεσε μήνυση προς την Apple. Η KON θεωρεί πως το νέο λογότυπο του App Store παραβιάζει νόμους στην Κίνα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα μιας και το λογότυπό της εμφανίζεται στην αγορά από το 2009 και όπως αναφέρεται στο Baidu Baike (κάτι σαν τη Wikipedia), το λογότυπο αυτό είναι εμπνευσμένο από τη μουσική των Sex Pistols και αντιπροσωπεύει τρία οστά που συμβολίζουν …τη δύναμη που νικάει το θάνατο (όποιος κατάλαβε …κατάλαβε).

 

Η κινεζική εταιρεία ζητά από την Apple να απολογηθεί δημοσίως για τη χρήση του λογότυπου της, να σταματήσει να πουλά συσκευές με αυτό το λογότυπο και φυσικά να την αποζημιώσει για τυχόν οικονομικές απώλειες. Το Λαϊκό Δικαστήριο της Κίνας έχει αποδεχτεί την υπόθεση και πρέπει να εκδώσει απόφαση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Το 2016 η Apple είχε χάσει μια παρόμοια υπόθεση που αφορούσε το εμπορικό σήμα iPhone και το χρησιμοποιούσε η κινεζική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών Xintong Tiandi Technology. Τότε η Apple προσπάθησε να εμποδίσει την Xintong να χρησιμοποιεί το όνομα iPhone, αλλά τα κινεζικά δικαστήρια αποφάσισαν εναντίων της.

 

Link.png Site: Macrumors

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

απο τη μια οτι να ναι, απο την αλλη καλα κανουν μεχρι καποια στιγμη οι μεγαλοι θα συχτηρισουν με την ολη ιστορια της πατεντας και θα πιεσουν για αλλαγες επιτελους σ αυτο το απολιθωμενο συστημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και έτσι για την ιστορία το iPhone 6 ήταν αντιγραφή από κινέζικο κινητό που είχε βγει 2 χρόνια πριν ανακοινωθεί το iPhone από κινεζική μικρή εταιρεία συσκευών που πούλαγε μόνο στην Κίνα. :)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως δεν είναι "ό,τι νάναι" - Δεν παίζει ρόλο πόσο μεγάλος είσαι όταν "αντιγράφεις". Μπορεί να μας φαίνεται αστείο στην Ελλάδα - που η αντιγραφή πάει σύννεφο - και λογότυπο μπορεί να είναι οτιδήποτε φτιαγμένο στο πόδι και... δωρεάν με 200 κάρτες (!), αλλά το λογότυπο είναι ένα από τα πιο σημαντικά περουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης. Είναι προϊόν κοπιατικής εργασίας ενός επαγγελματία (...). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί το λογότυπο της Apple να είναι αισθητικά πιο άρτιο (άποψή μου) αλλά οι αναφορές στο κινέζικο είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ου μπλέξεις...

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...