Προς το περιεχόμενο

REALZEUS

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    269
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με REALZEUS

  • Ημερομηνία γέννησης 01/05/1980

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Thessaloniki
  • Ενδιαφέροντα
    Cars, motor racing, chicks
  • Απασχόληση
    Too boring to mention

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

REALZEUS's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. To GLONASS ξεκίνησε τις εκτοξεύσεις δορυφόρων το 1982 και ήταν πλήρως λειτουργικό το 1995, παρά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
  2. Hippis: Μιλούσα για πλήρως ρυθμισμένα monitors στο ίδιο PC (άρα ίδια κάρτα γραφικών). Rediatedsoul: Ήταν τουλάχιστον αστείο αυτό με τις TFT. Προφανώς δεν έχει δει καν καλή CRT.
  3. Ο Johnqpublic (ο οποίος με καταλαβαίνει απόλυτα ) κι εγώ δεν μιλούσαμε για χρωματική πιστότητα σε σχέση με μακέτα (what you see is what you get κλπ) αλλά για καθαρότητα κειμένου και ζωντάνια χρωμάτων σε γνωστά μεγέθη (πχ πόσο καθαρά φαίνεται η ίδια γραμματοσειρά σε 2 διαφορετικές οθόνες και πόσο ζωντανό είναι το χρώμα στην ίδια εικόνα για την οποία μπορείς να έχεις και ιδία πείρα από το ζωντανό αντικείμενο. Έτσι αν πχ ξέρεις ότι ένα κόκκινο αυτοκίνητο έχει τάδε απόχρωση από κοντα και αυτή ταυτίζεται με την εικόνα που δείχνει στο Α μόνιτορ και όχι στο Β τότε έχεις συγκρίσιμο μέγεθος).
  4. Δεν είμαστε άσχετοι ρε φιλαράκι... 20 χρόνια ασχολούμαστε με υπολογιστές, εννοείται ότι την δουλευουμε στην native resolution και πλήρως ρυθμισμένη με πρόγραμμα καλιμπραρίσματος. Εγώ δεν είπα πάντως ότι η TFT μου (Philips 190X7, 19'') έχει θαμπάδα, όπως είπε ο φίλος παραπάνω. Απλά δεν έχει την τέλεια ευκρίνεια μιας Trinitron (προφανώς λόγω πολύ μεγαλύτερου dot pitch). Ούτε φυσικά τα ολοζώντανα χρώματα της CRT (η γυάλινη επιφάνεια βοηθάει εδώ)! Και ναι, όποιος δεν είχε Trinitron/Diamondtron ίσως να μην ξέρει για τι ακριβώς μιλάμε όσοι είχαμε τέτοιο μονιτορ. Μου κακοφάνηκε όταν πρωτοπήρα TFT αλλά τι να κάνεις που δεν βρίσκεις CRT πια. ΥΓ: Έχω κάνει αυτή την συζήτηση και με γραφίστες και όλοι σχεδόν συμφώνησαν μαζί μου.
  5. Δεν έχω δει καμία TFT, ακόμα και ΠΟΛΥ ακριβή, που να μπορεί να τα βάλει με μια Sony G Series Trinitron. Για να μην μιλήσω για την F Series που ήταν "αλλού".
  6. Platonas82: Όλες οι LG, πλη τνς 24άρας, είναι ΤΝ. Η συγκεκριμένη είναι μια απλή, οικονομική 22άρα. Κάνει την δουλειά της αλλά μην περιμένεις και παππάδες. nickolas: Τα 100 Hz στις LCD TV θεωρητικά βοηθούν στην εξομάλυνση της κίνησης, ειδικά σε γρήγορη κινούμενη εικόνα (πχ αν σου αρέσει η Formula 1). Βέβαια μην περιμένεις ομαλότητα επιπέδου CRT.
  7. Ορθόν. Και αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι, κοιτόντας την οθόνη και από την σωστή γωνία.
  8. Ακριβώς. Κυρίως κατεβάζουμε την φωτεινότητα σε νορμάλ επίπεδα (πολλα TFT monitοrs είναι εντελώς ηλίθια ρυθμισμένα, είναι υπερβολικά φωτεινά) και καθόμαστε σε σωστή απόσταση (εκεί που νιώθουμε άνετα). Επίσης έχουμε ένα φως αναμμένο (λάμπα γραφείου ή το φως του δωματίου), ειδικά όταν δουλεύουμε με ανοιχτόχρωμο φόντο (internet, office κλπ) καθώς αυτό μειώνει πολύ την κόπωση των οφθαλμών. Στα παιχνίδια μπορείς ανάλογα με την ρύθμιση φωτεινότητας και το γραφικό περιβάλλον να κλείσεις το φως. Αν η οθόνη είναι CRT (δεν χρειάζεται πάντα φως σε αυτή την περίπτωση καθώς δεν είναι υπερβολικά φωτεινές συνήθως) ή glossy φροντίζουμε ώστε το φως του περιβάλλοντος να μην "χτυπάει" στην οθόνη και αντανακλάται γιατί μας θαμπώνει.
  9. Αρκετά μεγάλες, κυρίως στην χρωματική απόδοση και πιστότητα. Οι ΤΝ είναι 6-bit που σημαίνει οτί μπορούνε να απεικονίσουν εως 256.000 διαφορετικά χρώματα (αποχρώσεις των βασικών χρωμάτων και συνδιασμούς αυτών δηλαδή). Οι υπόλοιπες τεχνολογίες χρησιμοποιούν 8-bit επεξεργασία χρωμάτων και άρα πετυγχάνουν τα εκατομμύρια χρώματα που υπόσχονται. Για αυτό πολλές φορές το χρώμα που δείχνει μια ΤΝ δεν είναι αυτό που παίρνεις εκτυπωμένο. Άρα ακατάλληλες για γραφίστες και για όσους κάνουν επεξεργασία εικόνας σε σοβαρό επίπεδο. Θεωρητικά μπορεί να κατασκευαστεί ΤΝ με 8-bit επεξεργασία αλλά δεν γίνεται για λόγους κόστους και λογικής καθώς οι ΤΝ κατασκευάζονται με αυτόν ακριβώς τον σκοπό, το χαμηλό κόστος. Υπάρχουν και οθόνες με 12bit και 24bit επεξεργασία (καθαρά επαγγελματικές) αλλά αυτές είναι από άλλο ανεκδοτο. Το ίδιο και η τιμή τους.
  10. Ακριβώς. Το μικρότερο μέγεθος κουκίδας δίνει μεγαλύτερη λεπτομέρεια και καθαρότητα.
  • Δημιουργία νέου...