Προς το περιεχόμενο

teodor_ch

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    727
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    GR/Crete

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

teodor_ch's Achievements

  1. Καλύτερα πρωί (πριν τις 9) ή αργά το απόγευμα. Τα πανελ σίγουρα φτάνουν >50 βαθμούς το καλοκαίρι και το νερό απο το δίκτυο σε εμένα είναι <18 βαθμούς. Προσωπικά δεν θα κάνω το πείραμα αν σπάνε
  2. Σίγουρα θέλει νέα ΥΔΕ να συμπεριλαμβάνει και τα ΦΒ. Εμένα (επειδή μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα) τον 09/2023 τα εγκαταστήσαμε και κάναμε αίτηση σύνδεσης. Δούλευε με zero feed-in όπου έγιναν και οι δοκιμές στο full backup και τον 10/2023 ήρθε ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε τους ελέγχους και ολοκλήρωσε τη σύνδεση.
  3. Ότι ξέρεις ξέρω! Εγώ το πάτησα και δεν έσκασε κάτι Απλά θυμάμαι ότι το έκανα απόγευμα γιατί κόβεται η παραγωγή για λίγα λεπτά.
  4. Νομίζω περνάει αυτόματα κάποια στιγμή. Το προηγούμενο (Ιανουαρίου αν θυμάμαι καλά) το πέρασα μόνος μου απο το solarnet
  5. Δεν ρώτησα για το solarnet γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το χρησιμοποιώ και δε με νοιάζει η ακρίβεια του. Για το HA το νέο entity που θα αθροίζει τα real power το βάζεις στις ρυθμίσεις του dashboard energy. (είναι κάτι άσχετο με το θέμα βέβαια οπότε καλύτερα να μεταφερθούμε για αυτό) Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά αυτή τη λύση που σκέφτηκες θα πρότεινα και εγώ
  6. Προφανώς! Αλλά μέχρι να βγεί το update δεν το κάνει αυτό 🙂 και τουλάχιστον στις οικιακές εγκαταστάσεις αυξάνει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις αρκετά.
  7. ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΑ!!!!!!!!!!! Έστειλα εμαιλ χτες στη fronius και έλαβα σήμερα την παρακάτω απάντηση!!!!! Δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάποιο όριο στην "ασσυμετρία". Αφού μου το γράφει ο άνθρωπος!!!!! Μέχρι το 1/3 της ισχύς του. 1/3 της μέγιστης ισχύς? Δηλαδή στον 6άρη που έχω θα μπορεί να δίνει Φ1 2000 Φ2 0 Φ3 0 ???? Μένει να το δούμε. Γιατί μπορεί να είναι 1/3 της παραγωγής. (Τί μλκία πέταξα πάλι! Πάω να πιώ καφέ! Αυτός είναι ο περιορισμός τώρα!!!) Αν δεν υπάρχει τότε λύνεται και το πρόβλημα με το solarnet. Αν υπάρχει όριο λογικά θα είναι σε μικρότερο βαθμό το λάθος μέτρησης του solarnet. Έχω λύση μέσω HomeAssistant για 100% σωστά δεδομένα καταμέτρησης απο εμάς.
  8. ο ΔΕΔΔΗΕ όμως θα χρεώσει ρυθμιζόμενες γιατί θα μετρήσει την απορρόφηση αυτό λέμε και ο φρονιους δεν μετράει την απορρόφηση που γίνεται εκείνη τη στιγμή για κάποιο λόγο
  9. Solarnet ΔΕΔΔΗΕ μέτρηση για το ίδιο διάστημα - 332kwh κατανάλωση αντί για 226kwh του solarnet χαοτική διαφορά
  10. Αν μπείς στην IP του φρονιους θα δείς στην καρτέλα advanced και smart meter κάτι σαν το παρακάτω. Παρόλο που παράγω ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1600 παραπάνω και το εγχέω, Στη φάση 2 τραβάω 131w Αν ενεργοποιήσω το full backup και κόψω το δίκτυο δεν θα έδινα τα 1600w και δεν θα τραβούσα τα 131w. Φυσικά δε με συμφέρει αλλά γιατί ο fronius δεν κάνει καλύτερη διαχείριση? Μένει να δώ στον μετρητή αν γράφει ξεχωριστά τί τραβάω και τί παράγω ή αν κάνει την αφαίρεση. Απο παλαιότερο έλεγχο στις μετρήσεις είχα δεί απόκλιση. Δηλαδή φαίνεται ότι έχεις δίκιο. Παρόλο που η παραγωγή να είναι μεγαλύτερη απο την κατανάλωση μπορεί να χρεωνόμαστε κάποιες kwh επειδή οι φάσεις δεν είναι ίσες. Νομίζω ότι είναι αυτή η ρύθμιση αλλά δεν έχω χρόνο για δοκιμή Άλλο πράγμα λέμε. (νομίζω)
  11. Εγώ είχα δεί σε 3Φ εγκατάσταση σπίτι μου ότι εάν έχουμε στον fronius smart meter Φ1 -500 Φ2 1000 Φ3 -500 τότε ο μετρητής της δεη θα γράφει μηδέν fronis smart meter στο grid γράφει μηδέν και έχουμε 100% ταυτοχρονισμό. Δεν έχω επιβεβαιώσει με τον μετρητή της ΔΕΗ ότι γράφει το ίδιο. Αλλά, εάν κόψω το ρεύμα απο το δίκτυο ο ινβερτερ μπορεί και καλύπτει τις ανάγκες παρόλο που οι φάσεις δεν είναι ίσες. Μόλις βρώ χρόνο και όρεξη θα το επαληθεύσω με τον μετρητή της ΔΕΗ και αν δεν είναι μηδενική η ζήτηση θα το σκεφτώ να προσθέσω ένα wifi ρελέ ώστε να ενεργοποιώ με το ζόρι το Full Backup και να κόβω το δίκτυο για όσες ώρες οι μπαταρίες έχουν φορτίσει και υπάρχει αρκετή παραγωγή.
  12. Λάθος. Στο net-metering ΣΙΓΟΥΡΑ μας ενδιαφέρει ο ταυτοχρονισμός γιατί δεν πληρώνουμε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Ταυτοχρονισμός = δωρεάν ρεύμα (σχετικό αυτό γιατί το ΦΒ δεν μπήκε τσάμπα) Για net-billing μάλλον δεν μας ενδιαφέρει αφού όλη την ενέργεια την πουλάμε.
  13. Καμία σχέση. Είναι τελείως ανεξάρτητα το ένα απο το άλλο. Έχει τύχει να κλείσω την μπαταρία και δεν επηρεάζει καθόλου τον inverter. Άντε για 1-2 λεπτά να κάνει "restart".
  14. Για το συναγερμό συμφωνώ και έχω πάρει τους αντίστοιχους κωδικούς. Στο ινβερτερ ο τεχνικός υπογράφει υπεύθυνη δήλωση για τη σωστή λειτουργία. Αν πάς και πειράξεις το country setup ή κάτι που δεν πρέπει ποιός θα βρεί τον μπελά του? Στο συναγερμό δεν παθαίνει κανείς τίποτα.
  15. Εγώ θυμάμαι ότι πρέπει να μπούν και τα στοιχεία του μηχανικού. Οι εταιρίες δεν πληρώνονται έξτρα για αυτό. Είναι στην τιμή που θα συμφωνήσετε. Υπεύθυνος σωστής λειτουργίας είναι ο μηχανικός. Όχι ο ιδιοκτήτης. Κανονικά ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να έχει καν κωδικούς "technician" του ινβερτερ.
  • Δημιουργία νέου...