Προς το περιεχόμενο

iceblade

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    286
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με iceblade

  • Ημερομηνία γέννησης 03/02/1981

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

iceblade's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

147

Φήμη

  1. Αυτό ακριβώς λέω στο παραπάνω ποστ, ότι υπάρχει δίκτυο, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ, μόνο το ρουτερ χρειαζομαι και τις ρυθμίσεις στο box και δεν μου δίνονυ καν εκτιμώμενο χρόνο (ότι να νανι δηλαδη).
  2. Την πιθανότητα να είναι απλά ανοργάνωτοι και άσχετοι την σκέφτηκες;
  3. Καλαμαριά, 4+ μήνες ήδη αναμονή για αναβάθμιση σε 120/120 Fiber όταν έχω ΗΔΗ περασμένο ο καλώδιο με τις οπτικές ίνες μαζί με το ομοαξoνικό (το είχαν βάλει όταν είχαν περάσει το ομοαξονικό). Τους παίρνω σήμερα τηλέφωνο και δε μου λεν ούτε καν μια εκτίμηση για το πόσο πρέπει να περιμένω ακόμα αλλά σίγουρα μου λέει κάνα εξάμηνο. Τις δικαιολογίες που ακούω απο πάνω ότι αργεί ο Δημος και και και τις ακούω βερεσέ, γιατί εγώ έχω ήδη εγκατεστημένα καλώδια/εξοπλισμό και πρέπει να τους περιμένω 6+ μήνες για να ρυθμίσουν το κουτί και να μου δώσουν ένα ρουτερ? ELEOC LET THE BUYER BEWARE
  4. Η συνάρτηση δεν επιστρέφει λίστα χωρίς return. Όποια συνάρτηση δεν έχει return επιστρέφει implicitly None. Για να καταλάβεις γιατί τυπώνεται η τιμή που τυπώνεται σε κάθε call πρέπει να καταλάβεις τι είναι global/local scope. Αν θέλεις να αλλάξεις την τιμή μιας global μεταβλητής μέσα από ένα function μπορείς να κάνεις bind σε global scope μέσα από ένα function (γενικά κακή πρακτική που πρέπει να αποφεύγεται).
  5. Θα το έχω υπόψην μου για την επόμενη φορά που θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.
  6. Σου απάντησε ξεκάθαρα και αναλυτικότατα, αν εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτό είναι άλλο θέμα.
  7. Επίσης, τον προγραμματισμό χωρίς Αγγλικά απλά ξέχνα τον.
  8. iceblade

    Γιατι c c++ ; ; ;

    To topic είναι γιατί C/C++ και η απάντηση είναι γιατί κάθε γλώσσα έχει το domain και το legacy της. Το ότι μπορεί να "κάνει 'ολα τα παραπάνω" δε μου λέει κάτι, οι περισσότερες (όλες?) γλώσσες που ανέφερα είναι Turing Complete άρα όλες μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα. Το θέμα είναι για ποια πράγματα ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται στην πράξη η καθεμία.
  9. iceblade

    Γιατι c c++ ; ; ;

    Έχεις δίκιο, όμως περισσότερο εκτός πραγματικότητας θα μου φαινόταν να ήταν όλο το Amazon σε C++ Ποιός το γαμεί δεν ξέρω, ξέρω όμως ποιος δεν το γαμεί όπως Google, Facebook etc. Πουθενά δεν είπα ότι τα web apps είναι μοναδικό κριτήριο ούτε ότι όποιες γλώσσες δεν έχουν framework είναι υποδεέστερες. Για να έχουμε καλό ερώτημα όμως, σε τι σύγχρονες εφαρμογές ακριβώς παίζει η C++ σήμερα; Σε mobile apps οχι, σε desktop apps σπάνια (τόσες καλύτερες εναλλακτικές όωπς C#, Java, Python), σε web apps όχι, σε game engines ναι (αν και στις περισσότερες πάλι είναι προτιμώτερες εναλλακτικές όπως C# σε unity. Άρα που ακριβώς είναι το killer case της C++ για έναν σύγχρονο developer εκτός από πχ systems programming, drivers και high performance computing? Και για εκεί έρχονται γλώσσες όπως Rust που θα πάρουν μεγάλο μερίδιο στην πίτα. Η γνώμη μου είναι η εξής: If you wonder if you need C++, you don't. People who actually need it know with certainty that they need it, and don't need an explanation about why.
  10. iceblade

    Γιατι c c++ ; ; ;

    Τι εννοείς "βασισμένο"; Ότι το Amazon κάπου χρησιμοποιεί εκτός από Java και Perl κ C++? Γιατί με αυτή τη λογική και το youtube σε C++ είναι. Ποιο web app είναι βασισμένο στο backend εξ ολοκλήρου σε C++? Θα συμφωνήσουμε νομίζω ότι η C++ είναι από τις πλέον ακατάλληλες γλώσσες για να γράψεις ένα backend. Όχι ότι δε γίνεται βέβαια, αλλά και σε C γίνεται και σε assembly και σε machine code.
  11. iceblade

    Γιατι c c++ ; ; ;

    Τι θα πει πρωτοστατεί στον προγραμματισμό; Πόσα web apps ξέρεις να είναι γραμμένα σε C/C++? Κάθε γλώσσα έχει και το πεδίο της.
  12. def main(): pass main() Πάνω δημιουργείς το function object και κάτω το καλείς. Χωρίς παρεξήγηση αλλά κάθεσαι και γράφεις πρόγραμμα με κλάσεις χωρίς να ξέρεις πως καλείται ένα function? Σου προτείνω να ξοδέψεις μια σοβαρή ποσότητα χρόνου με κάποιο καλό tutorial/βιβλίο για να μάθεις τουλάχιστο τα βασικά πριν επιχειρήσεις να γράψεις οποιοδήποτε πρόγραμμα.
  13. Για αυτό που θες να κάνεις δε χρειάζεσαι κλάσεις Τα functions δεν καλούνται από μόνα τους, όταν γράψεις ένα main() δε θα καλεστεί αυτόματα αν δεν το καλέσεις εσύ. H Python δεν είναι ούτε Java ούτε C.
  14. Καταρχήν η Python γενικά δεν είναι ούτε compiled ούτε interpreted ούτε τίποτα γιατί είναι μόνο η γλώσσα, το implementation της γλώσσας μπορεί να είναι compiled και οι βασικές Python που ξέρω (CPython, PyPy, Ironpython και Jython) είναι όλες compiled σε bytecode και κάθε μια κάνει target διαφορετικό VM. Άρα είναι υποχρεωτικό. H Cython επίσης μπορεί να κάνει transpile όλη την Python (+ τον γρήγορο Cython specific code) σε C και μετά να γίνει compile σε native. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται το compilation σε bytecode είναι ο εξής: Φαντάζομαι ότι είναι αρκετά πιο εύκολο να κάνει κάποιος implement ένα VM σε διαφορετικά λειτουργικά παρά να γράφει διαφορετικούς compilers για κάθε λειτουργικό. Αυτό νομίζω συμβαίνει γιατί είναι αρκετά πιο πολύπλοκο να παράγεις native με έναν compiler παρά bytecode για ένα VM. Επιπρόσθετα το bytecode δίνει τη δυνατότητα για JIT (κάτι που δε χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η CPython αλλά υπάρχει η δυνατότητα από την 3.6 μετά να γίνει plug in κάποιο JIT (PEP 523) και ένα implementation εδώ.
  • Δημιουργία νέου...