Προς το περιεχόμενο

Panz

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    30
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Panz

  • Ημερομηνία γέννησης 11/08/1989

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Panz's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Άνοιξα το λινκ σου, αλλά δεν είδα κάπου ότι το 500t έχει μπαταρία στο πληκτρολόγιο. Το μόνο που λένε είναι ότι το pro (aka 700t) δεν έχει. Το 500t πάντως το διαφημίζουν με αυτονομία 14 ωρών(τόσο υποστηρίζει η εταιρεία), ενώ το asus 19 μαζί με το πληκτρολόγιο, που σημαίνει ότι το 500t μάλλον δεν έχει μπαταρία. Όπως και να 'χει και τα δύο λογικά θα σου βγάζουν μια μέρα στη δουλειά άνετα. Απλά προς το παρόν οι τιμές τους στην Ευρώπη είναι αστείες(εκτός από το w510 που έχει μόνο touchscreen, όχι γραφίδα). Γενικά, από marketing το χειρίστηκαν πολύ πρόχειρα το θέμα με τα tablet όλες οι εταιρείες. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις όποιο βρεις φθηνότερο, εκτός και αν η παραπάνω αυτονομία και η ποιότητα κατασκευής του asus είναι πολύ σημαντικά για σένα.
  2. Επειδή περιμένω να πάρω ένα tablet με i-core και καλή γραφίδα για δουλειά το 'χω ψάξει το θέμα. Ενημερωτικά να σου πω ότι το Samsung ΔΕΝ έχει μπαταρία στο πληκτρολόγιο(κάποιος είπε ότι μάλλον έχει) και η τιμή που έχει το Samsung στην Αμερική, αν θυμάμαι καλά είναι στα 600-700 δολάρια(τώρα πως ήρθε εδώ στα 800 ευρώ δεν ξέρω, ίσως να παίζει ρόλο ότι στην Αμερική πουλάν πιο πολλές εκδόσεις). Το S-pen στο Note με το 500t μην το συγκρίνεις, καμία σχέση. Άλλο λειτουργικό, άλλα προγράμματα. Γενικά, για απλές δουλειές λίγα layers στο photoshop πχ, το Samsung τα βγάζει πέρα, αλλά αν έχεις ένα μεγάλο αρχείο power point δεν νομίζω να σε βοηθήσει. Το Asus αν δεν κάνω λάθος έχει και αυτό wacom γραφίδα( το S-Pen είναι και αυτό wacom, αλλά rebranded Samsung), οπότε ίδιες επιδόσεις πρέπει να έχουν. Από ποιότητα υλικών το Asus σκίζει το Samsung(αλουμίνιο vs πλαστικό). Και γενικά υπάρχουν και αρκετά σχόλια για την ποιότητα κατασκευής του Samsung(μέχρι και ότι είναι εύκαμπτο είδα..). Από 'κει και πέρα, αν δεν χρειάζεσαι γραφίδα μπορείς να δεις και το Acer W510, το οποίο έχει και αυτό πληκτρολόγιο με μπαταρία, atom επεξεργαστή και είναι πολύ πιο φθηνό(δεν πρέπει να έχει έρθει Ελλάδα, δες amazon). To W700 είναι μεν το πιο φθηνό i-core αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχει επίσης γραφίδα και δεν "κολλάει" πάνω του πληκτρολόγιο(μόνο bluetooth). Και τέλος, όσον αφορά τα i-core vs atom, τα πρώτα έχουν επιδόσεις κανονικού υπολογιστή, ειδικά αν είναι συνδεδεμένα στη πρίζα και γύρω στις 5 ώρες πραγματική αυτονομία, ενώ τα δεύτερα έχουν τουλάχιστον 8-10 ώρες, + άλλες τόσες στο πληκτρολόγιο. Όσα i-core έχουν βγει δεν έχουν μπαταρία στο πληκτρολόγιο μέχρι τώρα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
  3. Άμα ο φίλος σου θέλει να ασχοληθεί και με το davinci resolve lite, πρέπει να πάρεις 2 κάρτες γραφικών. Η συγκεκριμένη quadro δεν είναι πολύ καλή. Εγώ πάντως το τρέχω ικανοποιητικά με μια gts250 και μια gtx460. Στο guide που σου δωσα link, ο φθηνότερος συνδυασμός που προτείνει(όχι minimum απαιτήσεις!) είναι με μια gtx580 στα 3gb μαζί με μία quadro 600 η οποία συνδέεται μόνο με την οθόνη, όλη η επεξεργασία γίνεται στην 580. Από κει και πέρα, αν το θέλει ΜΟΝΟ για avid και adobe suite, τότε μια φθηνή nvidia με cuda θα βοηθήσει στο premiere και θα είσαι οκ! Δεν ξέρω βέβαια αν το cs6 θα χρησιμοποιεί περισσότερο την κάρτα γραφικών.
  4. Παιχνίδια παίζω σε 1920χ1080. Σε witcher παίζει να δω καμιά διαφορά? Ίσως δοκιμάσω και Skyrim.
  5. Έβαλα τελικά και την gts250. Απ' ότι φαίνεται το τροφοδοτικό αντέχει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ήθελα να αλλάζω την κάρτα που χρησιμοποιώ για primary display ενώ είμαι στα windows, αλλά δεν έχω βρει τρόπο ακόμα, παρά μόνο μέσω bios. Δεν είδα καμιά τρομακτική διαφορά στα παιχνίδια. Πρέπει να ρυθμίσω και κάτι άλλο πέρα από την εγκατάσταση της κάρτας και τη ρύθμιση ως PhysX από το nvidia panel?
  6. Αν θες να χρησιμοποιήσεις το pc και για color correction/grading, θα σου 'λεγα να βάλεις πιο πολλά λεφτά στο monitor. Τουλάχιστον μια Dell U2410. Αλλιώς ότι κόψεις από κάρτα γραφικών και μητρική, βάλτο να πάρεις μια δεύτερη οθόνη. Oc δεν βλέπω λόγο να κάνεις, σε ενδιαφέρει η σταθερότητα περισσότερο.
  7. Αυτό που θα σου έλεγα, αφού κάνεις μοντάζ και σε avid, μπορεί να σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσεις το davinci resolve lite(hollywood standard) για color correction/grading που είναι και free αλλά έχει τρελές απαιτήσεις. Ενδεικτικά minimum requirements 12gb ram, 2x graphic cards(η μία gtx580 3072mb, και μία ακόμα για display μόνο), κτλ. Έχουν και οδηγό για το τι pc να χτίσεις. http://www.blackmagic-design.com/media/3358649/Resolve%20Win%20Config%20Guide%20Mar%202012.pdf Από 'κει και πέρα θες επεξεργαστή(ή επεξεργαστές) και γρήγορους δίσκους για αποθήκη(και με software raid0 βολεύεσαι). Βεβαία εξαρτάται και από το τι θες να κάνεις, πόσο το ψάχνεις, κτλ. Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι στο budget σου. υ.γ. μην τσιγκουνευτείς στην οθόνη(την πάτησα μια φορά)
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επεξεργαστή έχω τον i5 750, και 8 γιγα ραμ. Τροφοδοτικό είναι δύσκολο να βρω τώρα. Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει την κατανάλωση αλλά έχω και 4 δίσκους εσωτερικά(1ssd,1wd green,2xsamsung spinpoint) Αν το τροφοδοτικό φτάνει οριακά, θα έχω πρόβλημα με το πόσες συσκευές συνδέονται εξωτερικά(με usb κτλ.)? Η συμπληρωματική κάρτα μόνο για physX μπορεί να χρησιμοποιηθεί? Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την gtx460 μόνο για cuda. θα δοκιμάσω και ένα witcher με ubersampling να δω πόσο θα φτάσει.
  9. Γεια σας, Έχω στον υπολογιστή μου εγκατεστημένη την gtx 460. Ο λόγος που την πήρα ήταν κυρίως το cuda, αλλά και το χαμηλό μπάτζετ. Έχω όμως ακόμη και την παλιά μου κάρτα, μια gts 250. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να εγκαταστήσω και την παλιά μου κάρτα, με το τροφοδοτικό που έχω (Seasonic Silverpower 500w sp-ss500). Αν γίνεται, μπορώ να ρυθμίσω την gts 250 σαν display, και την 460 για cuda και physx? Η motherboard είναι αυτή, Gigabyte p55 ud3. Ευχαριστώ
  10. Γεια σας, Θέλω μια κάρτα γραφικών με Cuda για χρήση σε 3d, video, photo editing, κτλ. Ίσως και για κάνα παιχνίδι, αλλά βολεύομαι και με low ρυθμίσεις. Η κάρτα που είχα μέχρι τώρα ήταν η gts 250, η οποία όμως έχει παλιά έκδοση cuda και δεν μπορεί να με βοηθήσει. Κοιτάζοντας στο site της nvidia βρήκα αυτές: Η πρώτη στα 40 ευρώ, η δεύτερη στα 80 ευρώ και η τρίτη στα 126 ευρώ αλλά με 3 γίγα μνήμης. Το τροφοδοτικό μου είναι το seasonic silverpower 500W και η οθόνη μου η LG W2361V-PF, τρέχει σε native ανάλυση 1920χ1080. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα δω διαφορά στην απόδοση στο cuda στις παραπάνω κάρτες πληρώνοντας περισσότερα και αν έχετε άλλες προτάσεις ευπροσδεκτες. Ευχαριστώ
  • Δημιουργία νέου...