Προς το περιεχόμενο

jkoukos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    8.305
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

10 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με jkoukos

  • Ημερομηνία γέννησης 11/06/1963

Πρόσφατες Επισκέψεις

13.792 προβολές προφίλ
  1. Ναι, το HT503 κάνει καθώς έχει SIP server και μετατρέπει την αναλογική τηλεφωνία σε VoIP για σύνδεση του FreePBX. Το ΗΤ813 μάλλον δεν κάνει. Μου έκανε εντύπωση που η εταιρεία το αναφέρει σαν ΑΤΑ και όχι σαν Gateway και είδα ότι δεν έχει SIP server και απλά επικοινωνεί είτε από την αναλογική γραμμή είτε μέσω 2 λογαριασμών SIP σε άλλον server. Βασικά με το VoIP έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με PSTN και μετατροπή και δεν ξέρω τώρα τι συσκευές υπάρχουν. Πάντως με το χέρι στην φωτιά σου λέω ότι τα Fritz είναι ιδανικά και αξιόπιστα για την δουλειά αυτή.
  2. Μπορείς να συνδέσεις την θύρα PHONE σε κάποιο Gateway που έχει θύρα FXO. Το ΗΤ801 που ρωτάς είναι ATA και έχει θύρα FXS (όχι FXO). Στην FXO συνδέεται τηλεφωνική γραμμή ενώ στην FXS απλή τηλεφωνική συσκευή. Υπάρχει το Grandstream HT813 με FXO και κάνει αυτό που θέλεις, αλλά αν δεν το έχεις (ή κάποια άλλη σχετική συσκευή), καλύτερα βρες ένα μεταχειρισμένο Fritz (π.χ. το 7490). Βασικά οποιοδήποτε Fritz όσο παλιό κι αν είναι (από το 7170 και μετά) μπορεί να πάρει το τηλεφωνικό σήμα από τον Router και να το μετατρέψει σε SIP για το FreePBX.
  3. Τα Fritz παίζουν ταυτόχρονα με όλα τα είδη τηλεφωνίας (απλή, VoIP και LTE). Το συγκεκριμένο του φίλου απ' ότι είδα έχει επιλογή στο μενού για VoIP και VoLTE, οπότε δεν γνωρίζω αν παίζει ταυτόχρονα και με τα δύο ή με ένα κάθε φορά. Σε κάθε περίπτωση παίζει μια χαρά με την κινητή τηλεφωνία.
  4. Λογικά θα παίξει μια χαρά η κινητή τηλεφωνία, βάσει των δυνατοτήτων της συσκευής όπως τα είδα. Σίγουρη λύση που την έχω δοκιμάσει είναι τα Fritz router, είτε με δυνατότητα απευθείας χρήσης sim κάρτας σε αυτά είτε με USB LTE στικάκι. Η τηλεφωνία κινητής και τα sms (αυτά μόνο λήψη) μια χαρά δουλεύουν.
  5. Παίρνεις τηλέφωνο και στον γνωστοποιούν.
  6. jkoukos

    Fritzbox 7590AX

    H LAN4 στο προφίλ της Cosmote εξαρχής είναι ρυθμισμένη για να παίζει αποκλειστικά η παλιά υπηρεσία IPTV του παρόχου, η οποία έχει πλέον καταργηθεί. Για να γυρίσει σε κανονική λειτουργία ώστε να συνδέεται και να παίζει οποιαδήποτε ενσύρματη δικτυακή συσκευή, γίνεται είτε χειροκίνητα στο αρχείο ρυθμίσεων των Fritz είτε εκ του μακρόθεν από τους τεχνικούς της Cosmote εφόσον το ζητήσουμε. Χειροκίνητα από εμάς γίνεται με ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τις οδηγίες.
  7. Και παράδειγμα για τους μαθητές δημοτικού. Πρώτη πρόταση: Περιέχω μαγνήσιο ή περιέχω μόλυβδο ή περιέχω κάτι άλλο. Δεύτερη πρόταση: Περιέχω μαγνήσιο και μόλυβδο και κάτι άλλο. Βρείτε τις διαφορές και αιτιολογείστε την γνώμη σας, ζητά η δασκάλα από τα παιδιά της τάξης.
  8. To γνωρίζω αλλά ρωτάς για να βάλεις επιπλέον κάνουλα σε περίπτωση που για Χ λόγο θέλεις να αδειάσεις το καζάνι. Όπως τα έχεις τώρα δεν γίνεται εκτός κι αν αποσυνδέσεις το σουβλάκι. Οπότε είτε βάζεις επιπλέον κάνουλα (αυτό ρώτησες) είτε αλλάζεις την πάνω απλή βάνα με παρόμοια αλλά με ρακόρ στην μία άκρη. Το πρώτο είναι ευκολότερο τώρα καθώς στο δεύτερο αναγκαστικά θα αδειάσει το καζάνι. Βασικά οι 3 βάνες καλύτερα εξαρχής να ήταν με ρακόρ, διότι είναι ευκολότερο να κάνεις ελέγχους και τροποποιήσεις. Θα πλήρωνες κάτι παραπάνω αρχικά, τα οποία θα τα πληρώσεις τώρα και στο μέλλον για επιπλέον υλικά.
  9. Δοκίμασε να τις ρυθμίσεις πάλι σαν να ήταν πρώτη φορά. Ενδέχεται να βλέπει ότι συνδέεται σε διαφορετικό Router (βλέπει δηλαδή διαφορετικό BSSID) και δεν λειτουργεί παρόλο που SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας είναι τα ίδια. Έκανες απλό reset τις κάμερες ή τις έσβησε εντελώς και από την εφαρμογή;
  10. jkoukos

    Πρόγραμμα για στοιχεία voip

    Πρέπει να αναφέρεσαι σε αυτό, αλλά πλέον εδώ και πολύ καιρό δεν δουλεύει, καθώς μετά από αναβάθμιση του firmware από την Cosmote δεν διαβάζει τα στοιχεία του VoIP. Δεν έχει και ουσία επίσης, αφού η εταιρεία τα δίνει αν τα ζητήσεις.
  11. Όχι, δεν έγραψες αυτό, αλλά αναφέρθηκες ρητά "λόγω του μολύβδου που περιέχει το ανοδιο". Όπως βλέπεις απουσιάζει το "και" με αποτέλεσμα να δίνει εντελώς διαφορετική έννοια η πρόταση. Στην συνέχεια και αφού αναφέρω ότι δεν υπάρχουν ανόδια μολύβδου αλλά μανγησίου, πας να το σώσεις λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια και με μαγνήσιο. Έχεις να δώσεις ένα παράδειγμα από τέτοιο προϊόν; Σε αμφισβητώ ευθέως καθώς ο μόλυβδος δεν έχει καμία απολύτως χρήση στα κυκλώματα ΖΝΧ και δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Άμα λέω ότι διαβάζεις κάτι αλλά δεν τα καταλαβαίνεις! Το ότι είναι επικίνδυνο όταν λιώσει, δεν έχει καμία σημασία με τις θερμοκρασίες που εμφανίζονται στα boiler ΖΝΧ. Κινδυνολογείς ασύστολα (χωρίς αποδείξεις και χωρίς να έχεις τις βασικές γνώσεις), απλά για να περάσεις την θεωρία σου. Και οι αναθυμιάσεις της ψησταριάς (μέρες που είναι) είναι επικίνδυνες, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα ψήσουμε τον οβελία. Το αλουμίνιο έχει υψηλή αγωγιμότητα και ανακλαστικότητα. Αντέχει χαλαρά μέχρι τους 250°C και με κατάλληλη επεξεργασία στα κράματα τους 300°C, ενώ το σημείο τήξης είναι στους 650°C. Λόγω ακριβώς αυτών των χαρακτηριστικών έχει ευρεία χρήση ως ασπίδα στην θερμική ακτινοβολία της φωτιάς. Από τι υλικό νομίζεις ότι είναι κατασκευασμένες οι πυράντοχες πόρτες και οι στολές προστασίας των πυροσβεστών; Μήπως πιστεύεις ότι στα boiler ανεβαίνει τόσο ψηλά η θερμοκρασία του νερού; Για άλλη μία φορά λάθος! Δεν απαγορεύονται και κανονικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια (πληθώρα συνταγών παγκοσμίως) στους φούρνους. έχεις δει ποτέ πως ψήνονται τα αρτοσκευάσματα και τα φαγητά στους επαγγελματικούς (και όχι μόνον) φούρνους; Εκεί που απαγορεύονται δια ροπάλου, ΟΛΑ τα μεταλλικά σκεύη και φυσικά το αλουμινόχαρτο, είναι στους μικροκυμάτων. Ο λόγος είναι διότι λόγω τρόπου λειτουργίας της συσκευής και ανάκλασης από τα υλικά, υπάρχει κίνδυνος τουλάχιστον καταστροφής του ίδιου του φούρνου έως και έκρηξη, ενώ το αλουμινόχαρτο αρχικά θα βγάλει σπινθηρισμούς και στην συνέχεια θα πιάσει φωτιά. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, είναι φληναφήματα απλά για να στηριχθείς από κάπου. Όπως ήδη έχει αναφερθεί από πολλούς, κοινώς νους χρειάζεται και όχι αμπελοφιλοσοφία. Από μένα τέλος η συνέχεια. Δεν έχουν όρεξη όλοι οι υπόλοιποι να διαβάζουν άσχετα κατεβατά. Αν αντί τη απλής βάνας που έχεις τώρα πριν το boiler είχες πάρει μία με ρακόρ, δεν θα χρειαζόσουν το ταφ και την επιπλέον κάνουλα. Θα έκλεινες την κάτω βάνα και θα αποσύνδεες από το ρακόρ όλο το σουβλάκι, οπότε απλά ανοίγοντας την πάνω βάνα, θα έφευγε το νερό. Τα 10 bar είναι πολλά για το καζάνι. Οι βαλβίδες ασφαλείας που λέμε να μπαίνουν, πρέπει να είναι στα 6-8 bar. Επιπλέον οι απλές σαν την δική σου, το αντεπίστροφο που έχουν είναι πλαστικό και είναι αυτό που συνήθως χαλά λόγω των μεγάλων πιέσεων. Καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι ξεχωριστή βαλβίδα ασφαλείας και αντεπίστροφο. Τα βρίσκεις και τα 2 από 8-10€ σύνολο και ανεβαίνουν.
  12. Εκεί μπορεί να μπει αρκεί η φορά του νερού να ακολουθεί το βελάκι που έχει η βαλβίδα. Μπορείς να το δοκιμάσεις φυσώντας. Από κάτω προς τα πάνω πρέπει να φεύγει ο αέρας, αλλά όχι στην αντίθετη κατεύθυνση. Πάντως με την πρώτη ευκαιρία πάρε κανονικό ξεχωριστό ανεπίστροφο και βαλβίδα ασφαλείας 6-8 bar και πέτα αυτή την σαβούρα. Καλύτερα να έβαζες αυτά τώρα και μανόμετρο και θερμόμετρο αργότερα.
  13. Είτε δεν έχεις καταλάβει τι πράγμα αμφισβητώ από τα γραφόμενά σου είτε πετάς χαρταετό. Λέω λοιπόν ότι δεν υπάρχει ανόδιο μολύβδου για συστήματα ΖΝΧ καθώς δεν έχει χρήση (μα καμία όμως) σε τέτοια και δεν θα καταφέρεις να βρεις κάτι σχετικό σε όλον τον γαλαξία. Οπότε είναι άκυρο εκ των πραγμάτων η σχετική αναφορά σου για επικινδυνότητα και απόσυρση βάσει νόμου αυτού του επιβλαβούς υλικού από τα boiler. Τα ανόδια που χρησιμοποιούνται είναι μαγνησίου και αυτά ΔΕΝ θεωρούνται καρκινογόνα, αλλά κατηγοριοποιούνται στα πιθανώς (έλλειψη αποδείξεων), μαζί με εκατοντάδες άλλες ουσίες που καθημερινά λαμβάνουμε από τις τροφές οι άνθρωποι και φυσικά τα παιδιά μας. Επ' αυτών έχεις αντίρρηση κύριε επιστήμονα; Μπορείς να αναφέρεις μία και μόνη μελέτη που να αντικρούει τον ισχυρισμό μου; Ναι ή όχι; Να είσαι σίγουρος, ότι αν υπήρχε ένδειξη και βάσιμη υποψία, θα είχε ήδη εκδοθεί σχετικός κανονισμός απαγόρευσης προ πολλού. Δεν φαντάζεσαι πόσα πράματα που μας περιβάλλουν καθημερινά αλλά και σιτιζόμαστε ή τα χρησιμοποιούμεανήκουν στην κατηγορία των "πιθανώς καρκινογόνων". Αν για όλα αυτά υπήρχε απαγορευτικό, η διαβίωσή μας και εν γένει ζωή μας θα ήταν εντελώς διαφορετική (προς το χειρότερο) απ' ότι είναι σήμερα.
  14. Δεν έχω τις δικές σου γνώσεις και εμπειρίες και χρειάζομαι βοήθεια. Μπορείς να δώσεις σύνδεσμο για αγορά ενός ανοδίου μολύβδου για θερμοσίφωνα; Από Ελλάδα ή οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη; Ναι ή όχι; Μήπως να ψάξουμε σε άλλον γαλαξία;
  15. Μπορείς τουλάχιστον να δώσεις έναν σύνδεσμο από την χώρα μας ή το εξωτερικό, με ανόδιο για boiler που να περιέχει μόλυβδο; Έναν μόνο, διότι εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχει, αλλά ούτε μου εμφανίζει κάτι το ψαχτήρι. Το να λέμε κάπου, κάποτε διάβασα κάτι αλλά δεν το βρίσκω ή δεν θυμάμαι που και να είμαστε απόλυτοι χωρίς αποδείξεις, είναι αμπελοσοφίσματα.
  • Δημιουργία νέου...