Προς το περιεχόμενο

ioannitis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    254
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με ioannitis

  • Ημερομηνία γέννησης 23/01/1973

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Απασχόληση
    Maths

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

ioannitis's Achievements

  1. Όχι αυτό το exodus. To HTC Exodus εννοούσα που είχε το Zion μέσα. Δεν το έγραψα καλά.
  2. Ωραία ανάλυση. Ευχαριστώ. Για το θέμα που αναφέρθηκε εάν είναι ασφαλή στο binance η σε άλλο ανταλλακτήριο ισχύει φυσικά ότι τίποτα δεν είναι ασφαλές όταν έχεις χρήματα άλλου. Πριν λίγα χρόνια δεν ήταν ασφαλές να τα έχεις σε τράπεζες όποτε σε ένα ανταλλακτήριο είναι αρκετά πιο επίφοβο. Όμως σίγουρα όταν είσαι σε κάποιο από τα μεγάλα έχεις ένα βαθμό ασφαλείας. Και πάλι όμως θεωρώ ότι εάν αυξηθούν τα ποσά καλό είναι να αποσυρθούν κάποιες αξίες είτε σε hardware wallet είτε άλλου. Εγω δεν είμαι κάποιο μεγάλο ψάρι αλλά μου αρέσει να μαθαίνω. Έτσι για καιρό είχα σε κινητό exodus το πορτοφόλι μου. Πρόσφατα όμως ήθελα να μάθω και τα αυτόνομα πορτοφόλια όποτε πήρα ένα trezor. Και εκεί μεταφέρω σιγά σιγά Bitcoin. Μικρές ποσότητες αλλά όσο μπορώ. Όταν το ξεκίνησα ξεκίνησε η πτώση όποτε αναγκαστικά περιμένω. Ενα μεγάλο μέρος βέβαια παραμένει στο binance και για άμεση ενημέρωση αλλά και για να κάνω κινήσεις.
  3. Κατά πάσα πιθανότητα δεν περνάει λόγω ελληνικών χαρακτήρων. Πρέπει να βρεις κάτι με αγγλικά. Είχα το ίδιο πρόβλημα με Binance μέχρι που με ενημερωσε ένας φίλος.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ. Ησουν αναλυτικός και κατατοπιστικός. Μολις παραλάβω θα ξεκινήσω χρήση και θα επανέλθω εαν κάτι μπυ σκαλώσει καπου. Να είσαι καλά.
  5. Να συμπληρώσω και εγώ μια δυο απορίες για τη binance visa. Όταν λέει 1% από τα κρυπτονομισματα εννοεί 1% του ποσού που χρεώνεις; Είναι αρκετά μεγάλη χρέωση καθώς θεωρώ η πλειοψηφία είναι στο vip0 συνήθως. Ίσως δλδ να συμφέρει μεταφορά σε Revolut η Ν26 η Wise. Ποιος είναι ο τρόπος να «γεμίζεις» την κάρτα. Δεν την έχω παραλάβει ακόμη αλλά στις ρυθμίσεις μου δεν φαίνεται ακόμη πως να γίνει το «φόρτωμα». Εννοώ πρέπει να τις περάσω κάποια χρήματα σε ευρώ μέσα από τις ρυθμίσεις γιατί φαντάζομαι εαν πχ έχει μπιτκοιν θα πρέπει να γίνουν μετατροπές και άντε μετά βγάλε άκρη σε τι ισοτιμίες κάνει μετατροπές. και γενικότερα για χρήση στην Ελλάδα ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος θεωρείτε; Μεταφορά από τα ανταλλακτήρια σε κάποια από τις ηλεκτρονικές τράπεζες και χρήση από εκεί; Η ρεβολουτ πρόσφατα μου έστειλε μνμ ότι πήρα άδεια η κάτι ανάλογο στην Ελλάδα όποτε ενδεχομένως να ρεπόρταρει πλήρως τις κινήσεις. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω σε αυτό;
  6. Η apple φυσικά και σε παρακολουθεί αλλά όχι για τους ίδιους σκοπούς με το φέισμπουκ και την γκουγκλ. Η apple εισπράτει (για άλλους αρμέγει αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) από προϊόντα και υπηρεσίες της ίδιας. Τα οποία πουλάει ακριβά. Βέβαια το ακριβά δεν έχει αντικειμενικό προσδιορισμό. Έχει πάντως την φήμη του ακριβού κατασκευαστή. Δεν πρόκειται δλδ τα δεδομένα σου να τα πουλήσει καπου. Γιατί δεν είναι αυτός ο δρόμος του κέρδους της. Έτσι έτυχε. Αν αναλογιστείς ότι το φέισμπουκ δεν έχει κάποιο προϊόν η υπηρεσία στην ουσία. Τώρα κάτι μάρκετ και κάτι επαγγελματικές και καλά σελίδες είναι για τα πανηγύρια. Στην ουσία το εμπόρευμα της γκουγκλ και του φέισμπουκ είναι οι συνήθειες του ανθρώπου. Όχι τόσο το όνομα πχ αλλά οι συνήθειες. Και βέβαια αυτά δεν είναι σύγχρονα νέα. Πριν 12 χρόνια είχα βρεθεί στην Κύπρο και είχα φέισμπουκ. Μου πέταγε διαφημίσεις για εργασία εκπαιδευτικού στην Κύπρο. Γνώριζε δλδ που ήμουν και με τι ασχολιομουνα εκείνη την εποχή ΧΩΡΙΣ εγώ να έχω κάνει καμία δημοσίευση η κάτι άλλο. Ότι επικοινωνία υπήρχε ήταν από gmail η το φέισμπουκ μεσετζερ της εποχής. Ήταν αρκετά spooky για την εποχή εκείνη. Από τότε είχε ξεκινήσει ο προβληματισμός μου με όλα αυτά. Και όταν έμαθα από την ίδια την γκουγκλ ότι διαβάζει ΚΑΘΕ λέξη στα μέιλ μας (το οποίο ανακοίνωσε ότι θα το κόψει σιγά σιγά) το πράγμα έγινε τραγικό. Για αυτό κι πλέον σιγά σιγά μαζεύομαι σε κρυπτογραφημένα email με συνδρομή και στο signal. Δεν έχω κάτι να κρύψω όπως λέγεται συνήθως αλλά δεν θέλω να αισθάνομαι ξεβράκωτος. Άσε που σε 5-10 χρόνια μπορεί δικές μας συμπεριφορές να στιγματίζουν κοντινούς μας ανθρώπους.
  7. Σαφώς και έχεις δίκιο. Όμως για μένα άλλο πράγμα η πειρατεία η οποία είναι σαφώς πληγή και άλλο πράγμα η αντίστροφη πειρατεία των μεγάλων εταιριών στο άρμεγμα της προσωπικότητας και των συνηθειών σου. Και δυστυχώς θέλει και μια ωριμότητα η οποία απαιτεί χρόνια ή σε κάποιους δεν έρχεται ποτέ. Να καταλάβεις τι σημαίνει το «δωρεάν» στη σύγχρονη εποχή. πριν ένα δυο χρόνια άρχισα να ψάχνω τα επι πληρωμή email (tuta, ctemplar) με συμβουλές πιο ψαγμένου φίλου. Γενικά θέλει κάποια έρευνα. Γιατί καλά είναι τα likes και τα τουι αλλά πρέπει να κοιτάμε το εαυτό μας πρώτα και τους κοντινούς μας ανθρώπους τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά.
  8. Το τσάμπα κρεοπωλείο (όπου κρέας=το μυαλό μας) φαίνεται ότι πηγαίνει προς θάνατο λόγω της επιλογής της Apple. Δεν ξέρω εαν η Apple θέλει απλά να βρει τρόπο να εκμεταλλευτεί με διαφορετική προσέγγιση αυτό το κρέας αλλά για μένα αυτά τα μηνύματα δείχνουν την απόγνωση αυτών των υπηρεσιών αλλά και είναι και μια αναγνώριση του τι βρώμικο παιχνίδι γινόταν δεκαετίες τώρα. Ινσταγκραμ ποτέ δεν έκανα και φέισμπουκ έχω αποχωρήσει εδώ και καιρό. Πολύ χαιρομαι για αυτό το ξεβράκωμα. Και τώρα απειλεί κιόλας με χρέωση όπως απειλούσε πριν 2-3 χρόνια να δώσεις την κανονική σου ταυτότητα.
  9. Συμβαίνει σε κάποιους χρήστες. Αν τυχόν δεν το πέτυχες το επόμενο, ρίξε μια μάτια μήπως εμπίπτεις σε κάποια ενδεχόμενη κατηγορία. Δεν αλλάζει όμως τώρα οπως κατάλαβα όποτε θα πρέπει να περιμένεις αναβάθμιση. https://9to5mac.com/2021/04/26/ios-14-5-app-tracking-transparency-toggle-mysteriously-toggle-grayed-out-for-some-users/
  10. Ότι σπουδαιότερο έχει κάνει μέχρι τώρα η Apple στο θέμα «ιδιωτικότητα». Περιμενω βεβαια να διαβάσω με προσοχή και τα ψιλά γράμματα. Αλλα σαν βήμα είναι τεράστιο.
  11. Οπως δεν είναι απαραίτητο το root στο Android για τον μέσο χρήστη, έτσι δεν είναι απαραίτητο και το jailbreak για τον μέσο χρήστη. Με τα χρόνια έχασε τη λάμψη του (όπως και το rooting) αλλά για κάποιες ανάγκες καλό είναι να υπάρχει. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε πειρατεία κλπ. Oταν το Android ζήλεψε το iOS και έκοψε την ηχογράφηση συνομιλίας από το 9 και μετά εάν κάποιος θέλει ηχογράφηση συνομιλίας τοτε το jailbreaked iPhone είναι μονόδρομος. Οπως και το Cercube για άλλους χρήστες. Μερικές εφαρμογές και δυνατότητες είναι πολύ πιο πλήρεις από αντίστοιχες που απαιτούν rooting. Υπάρχει βέβαια και ο κόσμος που ειναι με κάποιες γνώσεις και θέλει και μια οπτική παραμετροποίηση του iOS. Του αρέσει αυτό το λειτουργικό αλλά το θέλει λίγο πιο ευέλικτο στο μάτι. Και γενικά εάν κάτι δεν γνωρίζεις τι μπορεί να σου προσφέρει (και ούτε ενδιαφέρεσαι να μάθεις) τότε απλά το προσπερνάς. Γενικά όμως το jailbreak έχει χάσει τη δυναμική που είχε πριν 4-5 χρόνια. Το iOS πλουτυνε σε δυνατότητες αλλά και για περίπου 2 3 χρόνια υπήρχε μια στασιμότητα.
  12. Από ελληνικές τράπεζες το App Store της Huawei έχει την εθνική. Και από τα διαφορά messenger το Viber. Όμως στα υπόλοιπα stores βρίσκεις και άλλες εφαρμογές. Το Gmail το παίρνεις από την μαμά εφαρμογή κανονικά. Αλλά ποσό σίγουρο είναι ότι θέλουμε Gmail να διαβάζει λέξη λέξη; Όλοι διαβάζουν οι γνωστοί. Αλλά τόση μαζεμένη γνώση για όλους μας έχει μόνο η google. Φυσικά υπάρχουν και κρυπτογραφημένες υπηρεσίες email και δωρεάν και με μικρό κόστος. Κανείς και μια μόνιμη προώθηση σε όλα τα email του Gmail και δεν χάνεις τίποτα. Λυσεις υπάρχουν για όλα και ίσως και καλύτερες από όσες μάθαμε γιατί ήταν δωρεάν και γνωστές. Το θέμα είναι ποσό ενδιαφέρει τον καθένα μας η ιδιωτικότητα του.
  13. Με mate 30 pro είναι πιο ωραία η ζωή χωρίς google. Το λειτουργώ σαν δεύτερο γιατί θέλει ένα στήσιμο που απαιτεί χρόνο αλλά αισθάνεσαι πολύ πιο ωραία σε ένα κινητό χωρίς ένα άγρυπνο μάτι να παρακολουθεί τα πάντα. Degoogle και όλα είναι μια χαρά. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια καλύτερη ψηφιακή ζωή εκτός google. Ακόμα και χωρίς iOS. Θέλει βέβαια προσπάθεια και ψάξιμο. Αλλά για μένα αξίζει τον κόπο.
  14. To BBC έχει καταντήσει μάλλον Alter επί εποχής Παρατράγουδα με Ταμπακη. Με το νέο iPhone το παθανε αυτό ενώ με το Nokia Pureview ήταν όλοι ψύχραιμοι.
  • Δημιουργία νέου...