Προς το περιεχόμενο

Ependytis

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    25
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ependytis's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 10 χρόνια Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Το όριο είναι 45 ευρώ και εσύ το ξεπερνάς στα 46 ευρώ. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι να μην εκτελωνιστεί και να πληρώσεις +3 ευρώ στα ΕΛΤΑ.
  2. Ependytis

    Οδηγός αγορών για eBay! #2

    Το όριο νομικά είναι 45 Ευρώ. Κανονικά θα πρεπει να το εκτελωνήσουν αν είναι πάνω από 45 ευρώ... Τώρα αν έχουν φόρτο εργασίας ή το δέμα σου είναι μικρό και "δεν γεμίζει" στο μάτι μπορεί ο εκτελωνιστής να το περάσει έτσι... Συνεπώς, πάνω από 45 ευρώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να στο εκτελωνίσουν αλλά και για λιγότερο από 100 ευρώ έχεις καλές πιθανότητες να μην συμβεί αυτό... Συνπώς παίζεις με τις πιθανότητες. Δεν υπάρχει standard απάντηση στο ερώτημα σου.
  3. Ependytis

    Οδηγός αγορών για eBay! #2

    Βγήκε σήμερα 24 του μηνός απο το τελωνείο από ότι φαίνεται στο tracking. Οπότε μπέρδεμα δεν θα έχεις. Είναι σίγουρα ακόμα Θεσσαλονίκη και το περιμένεις να πάει στο κέντρο διανομής Θεσσαλονίκης. Μάλλον κατ εκτίμηση Παρασκευή θα πρεπει να το έχεις (αν δεν υπάρξουν απεργίες). Δεν μπορείς να ξέρεις προς το παρόν αν εκτελωνίστηκε και αν ναι για πόσο το εκτελώνισαν. Ελπίζω να πέρασε έτσι και να πληρώσεις μόνο τα 3 Ευρώ. Νομίζω αυτό είναι και το πιθανότερο (όχι όμως σίγουρο) επειδή δεν σου στείλαν γράμμα για να σου ζητήσουν απόδειξη. Και γράψε μας τελικά πόσα πλήρωσες μόλις το πάρεις για να δούμε τελικά τι έγινε... Θα πρέπει να δεις με τι στο στέλνει ο seller (ή να τον ρωτήσεις). Κατά 90% θα σου έρθει με ΕΛΤΑ (επειδή courier κοστίζουν) και επειδή αν στο έστελνε με Express ή κάτι τέτοιο πιστεύω θα το πρόσεχες. Επίσης, λογικά θα σου έρθει σπίτι σου (Είτε επειδή θα είναι συστημένο είτε επειδή ο ταχυδρόμος μπορεί και διανέμει μικρά πακέτα σε θυρίδα ή και τα δυο). Το αεροδρόμιο απόκλεισε το. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
  4. Ependytis

    Οδηγός αγορών για eBay! #2

    Η Σιγκαπούρη είναι προφανώς εκτός ΕΕ. Όλα τα προίόντα που έρχονται εκτός ΕΕ είναι υποχρεωτικό να περάσουν από τελωνείο. Τα "αφορολόγητα" όρια για εκτός ΕΕ είναι: 45 €: Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη) 22 €: Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα Δες και σε αυτό το topic: http://www.insomnia.gr/topic/408263-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/ Όλα τα δεματα που ξεπερνούν τα παραπάνω ποσά με βάση το νόμο πρέπει να εκτελωνιστούν και να χρεωθείς δασμούς+φόρους. Προτιμάμε πάντα USPS/EMS για να έρχεται το δέμα με ΕΛΤΑ γιατί οι εταιρείες courier εκτελωνίζουν ΠΑΝΤΑ τα δέματα (για να είναι νομικά καλυμένες αλλα και επειδή τις συμφέρει) καθώς χρεώνουν περί 70 ευρώ extra χρέωση για την διαχείρηση του εκτελωνισμου. Στον αντίποδα, τα ΕΛΤΑ χρεώνουν 3 ΕΥΡΩ για δεματα μικρής αξιας τα οποία περνάν "έτσι" από το τελωνείο χωρίς να εκτελωνιστούν. Αν το δέμα εκτελωνιστεί (βλ. όπως το δικό μου πιο πάνω) σε χρεώνουν παραπάνω (για 350$ δέμα με χρέωσαν 20 ευρώ εννοείται χωρίς τα κερατιάτικα του τελωνείου).
  5. Ependytis

    Οδηγός αγορών για eBay! #2

    Βασικά από ότι έχω αντιληφθεί μετά από αρκετές συναλλαγές με tracking number από Αμερική και όχι μόνο τόσο το site των "ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές" όσο και το site των ΕΛΤΑ έχουν πρόσβαση στην ίδια βάση δεδομένων. Επομένως δεν μπορείς να καταλάβεις από το site με τι θα σου έρθει... Πριν από μερικές μέρες μου ήρθε δέμα από αμερική με USPS Express (350$ μαζί με τα μεταφορικά) και πέρασε από το τελωνειο Θεσσαλονικής όπου με χρέωσαν για τον εκτελωνισμό 67 Ευρώ. Τελικά το πήρα από τα απλά ΕΛΤΑ της περιοχής μου (βρίσκομαι επαρχία) στα οποία και πλήρωσα τα 67 ευρώ + (19 ευρώ επιπλέον διαχειριστικά έξοδα για τα ΕΛΤΑ). Εσένα που είναι Priority (μικρότερης προτεραιότητας από Express) το πιθανότερο είναι να σου έρθει το δεμα πάλι με τα απλά ΕΛΤΑ. Υ.Γ. Ελπίζω να γλιτώσεις τα κερατιάτικα του τελωνείου και να σε χρεώσουν μόνο 3 Ευρώ. Καταρχήν αν πας να πουλήσεις από το ebay να προσέξεις κατά πόσο σε συμφέρει με τις προμήθειες. Το ebay κρατάει προμήθεια 10% επί των πωλήσεων. Η paypal επίσης κρατάει extra προμήθεια 3.9% επί των πωλήσεων (αν σε πληρώσουν με Paypal). Αν επίσης πουλάς σε διαφορετικό νόμισμα και θες να τα μετατρέψεις σε Ευρώ (ή κάτι αλλο) τότε να γνωρίζεις πως η Paypal παίρνει προμήθεια 2.5% επί της αξίας της συναλλαγής εφαρμόζοντας την τρέχουσα ισοτιμία. Συνεπώς, λάβε σοβαρά υπόψη σου τις παραπάνω προμήθειες. Μέσω ebay πουλάω μόνο cd και τα μεταφορικά μου κοστίζουν μέχρι 6.50 Ευρώ για Priority και συστημένο και με tracking number με χρόνο αποστολής 2 εβδομάδες παγκοσμίως. Για Ευρώπη κοστίζει 1 ευρώ λιγότερο και κάνει περίπου 1 εβδομάδα. Υπάρχει σαφώς και ο απλός τρόπος αποστολής στα 3 ευρώ περίπου ο οποίος είναι πιο φθηνός αλλά χωρίς συστημένο και χωρίς tracking. Ελπίζω να βοήθησα τόσο εσένα όσο και τους επίδοξους ebay sellers! Εσύ τι προιόντα έχεις στο νου σου να πουλήσεις? Και αν αρχίσεις πες μας για τα μεταφορικά πόσο πληρώνεις και τους χρόνους αποστολής.
  6. Ependytis

    Τιμη ebay με τιμη paypal

    Τελικά πληρώνεις 10% προμήθεια στο ebay και extra 3.9% προμήθεια στην Paypal. Οπότε 13.9% η συνολική προμήθεια για πωλήσεις στο ebay!
  7. Ependytis

    Βιβλίο για Java

    Όντως, έντυπα είναι πολύ καλύτερα και σχετικά φθηνά σε σχέση με άλλα...
  8. Ο πωλητής από τον οποίο το πήρα τα έκανε όλα νόμιμα. Έβαλε σε ένα διαφανές πακετάκι κολημένο καλά πάνω στο δέμα απόδειξη, description και το τηλέφωνό μου. Τώρα δεν ξέρω αν πέρνουν τηλ ή αν στέλνουν γράμμα σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Αν είναι μικρής αξίας αυτό που περιμένεις μέχρι 100 $ λογικά θα περάσει έτσι. Αλλιώς μάλλον θα στο σταματήσουν... Αν στο στείλουν με USPS/EMS το πιο πιθανό είναι να μην πληρώσεις τίποτα ή το πολύ πολύ 3 ΕΥΡΩ στα ΕΛΤΑ. Αν στo στείλουν με κάτι άλλο θα σου ερθει με courier και τότε κατά μεγάλη πιθανότητα θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου δηλαδή κανά 100 euro περίπου...
  9. Έκανα την βλακεία να ψάξω μόνο σε πλαίσιο και e-shop και όχι στο skroutz. Παει το 50euro... σνιφ σνιφ
  10. Πήγα στο ταχυδρομείο και ρώτησα αν ήρθε το δέμα. Τελικά είχε έρθει και αμέσως παρατήρησα ότι είχε ένα κίτρινο ταμπελάκι που έλεγε: "ΠΡΟΣΟΧΗ - Το δέμα συνοδεύεται από τελών. διασάφηση... Πήρα και χαρτί εκτελωνισμού (προέρχεται από το Α Τελωνείο Θεσσαλονίκης) 248.00 ΕΥΡΩ η αξία του δέματος (με τα μεταφορικά) 067.00 ΕΥΡΩ τα εκτελωνιστικά (δασμοί + φόροι) 019.68 ΕΥΡΩ λέει ποσό συμπληρωματικής χρέωσης (από ΕΛΤΑ αν κατάλαβα καλά --> Που πήγαν τα 3 ευρώ οέο?) 335 ΕΥΡΩ σύνολο εκ των οποίων τα 86 είναι τα κερατιάτικα... Αυτό που πήρα είναι το Sony PRS 650 Touch Edition, βγήκε αρκετά ακριβό αλλά νύχτα με την ημέρα σε σχέση με το Kindle. Η touchscreen τα σπάει, ρίχνω PDF μέσα χωρίς μετατροπές και άλλες ηλιθιότητες. Επίσης για σημειώσεις απλά δεν υπάρχει. Μπορείς να κάνεις highlight να υπογραμίσεις και να σημειώσεις χειρόγραφα ή μη. Αλλά από ότι φαίνεται τα θέλω πληρώνονται...
  11. Τελικά το πήρα το δέμα σήμερα μετά από μια εβδομάδα λόγω αργίας Δευτέρας και χθεσινής απεργίας. Δυστυχώς δεν τα γλίτωσα τα κερατιάτικα (σου το είχα πει ότι ήταν χλομό) και αναγκάστηκα να αποχωριστώ τα 80 ευρουλίνια μου Τουλάχιστον το ήξερα ότι μπορεί να τα πλήρωνα πριν κάνω την αγορά οπότε δεν με πείραξε και τόσο. Επίσης το προιόν που πήρα δεν πουλιέται εδώ.
  12. Ependytis

    Βιβλίο για Java

    Ναι, και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και με περισσότερα προχωρημένα θέματα αλλά είναι επίσης πιο ακριβό. Γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις...
  13. Ependytis

    Τιμη ebay με τιμη paypal

    Τελικά το έψαξα παραπάνω και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η Paypal χρεώνει την μετατροπή συναλλάγματος με 2.5% προμήθεια! Αλλά δεν το λεει φανερά... Απλά πέρνει την τρέχουσα ισοτιμία και την αυξάνει κατά 2.5% και σου την πασάρει! Φυσικά και οι τράπεζες πέρνουν προμήθεια για την αλλαγή συναλλάγματος αλλά από ότι έψαξα είναι γύρω στο 1%. Επίσης για πωλήσεις η Paypal σε ξεσκίζει. Σου κρατάει το 3.9%(!) ως προμήθεια επί των πωλήσεων! (Περισσότερα εδώ) https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/webscr?cmd=_display-receiving-fees-outside&countries= Επίσης αν πουλάς μέσω e-bay σε χρεώνει 10% επί των πωλήσεων χωρίς όμως να πληρώνεις τις προμήθειες τις Paypal (τα κανονίζουν αυτοί). Συμπέρασμα καλώς ή κακώς πρέπει και αυτοί να βγάλουν το κέρδος τους. Ωστόσο πιστεύω οι χρεώσεις αν και φαίνονται μικρές δεν είναι και τόσο μικρές σε τελική ανάλυση. Χρεώνουν όλους μας από κάτι ψιλά και βγάζουν εκατομμύρια! Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε ποιες είναι οι χρεώσεις! Ο καθένας ας κανονίσει την πορεία του!
  14. Ependytis

    Τιμη ebay με τιμη paypal

    Με το έμβασμα βγαίνει πιο φθηνά η φόρτωση στο 0.50 euro. Άρα συμφέρει περισσότερο έτσι και φαντάζομαι αν συνδέσεις τον λογαριασμό σου στο Paypal δεν θα έχεις καν έξοδα. Αλλά φεύγουμε από το θέμα μας. Κανείς να μας πει πως μπορεί να γίνει (αν γίνεται) η μετατροπή συναλλάγματος συνδεδεμένου λογαριασμού μέσω τράπεζας και όχι μέσω Paypal? Ποιες είναι οι ρυθμίσεις στο Paypal για να γίνει αυτό? Ευχαριστώ.
  15. Ependytis

    Τιμη ebay με τιμη paypal

    Αυτό είναι το πιο λογικό και το πιο συνηθισμένο. Σε χρεώνει για να την φορτώσεις? Και αν ναι πόσο?
  • Δημιουργία νέου...