Προς το περιεχόμενο

p8grs

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    250
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.099 προβολές προφίλ

p8grs's Achievements

  1. p8grs

    Στρατός/Θητεία/ΕΔ

    Γεια σας, πριν λίγο ενημερώθηκα ότι θα παρουσιαστώ Λιτόχωρο με την Α εσσο 2021. Ξέρουμε άμα είναι καλά? Ευχαριστώ
  2. Δεν το γνώριζα αυτό. Το λάδωμα της αλυσίδας το τηρώ αλλά ανά 800χλμ - 1000χλμ. Πάντως 6 χρόνια που το έχω το μηχανάκι, τα γρανάζια δεν έχουν φθαρεί σχεδόν καθόλου.
  3. Και εμενα μου φάνηκαν πολλά. Ιδια τιμη μου ειχε πει ενας μαστορας στα Χανιά και η κεντρικη αντιπροσωπία στην Αθήνα (για αυθεντικά ανταλλακτικά) Σε ευχαριστώ πολυ Fubar.gr . Το έφτιαξα και τωρα ειναι μια χαρα. (Κάνεις πολυ ωραια βιντεο στο YouTube, καθε φορα που εχω ελευθερο χρονο βλεπω και απο μερικα)
  4. Είχα ρωτήσει για αλυσιδογραναζα και μου τα έδιναν περίπου 40ευρω. Άλλαξα μονο αλυσίδα γιατι εκανε 15ευρω. Δεν ειχαν καποια φθορά απλα προληπτικά εγινε η αλλαγη
  5. Καταλαβα, τα γρανάζια οντως δεν ειχαν φθορά απλα αλλάξαμε προληπτικά την αλυσίδα. Δεν το ειχα σκεφτει αυτο με την μεγαλύτερη κατανάλωση αλλα οπως ειπες δεν ειδα να καει περισσότερο
  6. Κατάλαβα. Την αλυσίδα την είχα αλλάξει πέρσι το καλοκαίρι γιατί η παλιά έχει κάνει 25,000χλμ και του είχα βάλει μια πιο ενισχυμένη όπως μου είχε προτείνει τότε ο πατέρας μου (μηχανικός αυτοκίνητων). Η καινούργια που του είχα βάλει θυμάμαι ζύγιζε 2-3 φόρες τα κιλά της παλιάς. Με την καινούργια έχω κάνει 5000χλμ και ανά 800χλμ - 1000χλμ την γράσαρα με σπρέι γράσου. Γενικά το μηχανάκι το έχω για να πηγαίνω στην σχολή και καμιά εκδρομή όταν ο καιρός είναι καλός.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. De@th L0rd ευχαριστώ για την αναλυτική περιγραφή, αύριο θα εφαρμόσω αυτά που μου είπες γιατί η αλυσίδα συνεχώς κοπανάει από τα μπόσικα. Αυτό για τα καπάκια της αλυσίδας δεν το γνώριζα. Θα τα αφαιρέσω και αυτά αφού δεν υπάρχει το θέμα με τις φούστες
  8. Έχω ένα μηχανάκι - παπάκι suzuki address 125 και η αλυσίδα έχει αποκτήσει μπόσικα και χρειάζεται σφίξιμο. Παλιά για να σφίξω την αλυσίδα του πίσω τροχού, έλυνα αρκετές στροφές το παξιμάδι του άξονα του τροχού, έσφιγγα όσο έπρεπε τις βίδες που μετακινούν τον άξονα και μετά έσφιγγα το παξιμάδι του άξονα. Τον τελευταίο καιρό όμως, έχω συζητήσει αυτό το θέμα με διαφορετικά άτομα και από μερικούς ακούω να κάνουν τον τρόπο μου και από άλλους το τρόπο στον οποίο σφίγγεις τις βίδες που ρυθμίζουν την απόσταση του άξονα χωρίς να λύσουν και παξιμάδι του άξονα. Εσείς τι προτείνεται ώστε να γίνει σωστά αυτή η δουλειά; Ευχαριστώ.
  9. Που να δεις στα Χανια τι γινεται, που για να βρεις σπιτι να νοικιασεις πρεπει να γνωριζεις καποιον που ξενοικιαζει για να μπεις εσυ. Ολοι τα εχουν βαλει στο airbnb και τα παιρνουν μαυρα.
  10. Τιποτα, αλλα να ξερεις οτι το Ρεθυμνο ειναι πιο ωραιο.
  11. Απο την στιγμη που οι γονεις σου ειναι απο τους Μηχανικους Η/Υ κ Πληροφορικης Πατρας δεν θα εχεις καποιο προβλημα. Δες το προγραμμα σπουδων που σου εστειλα παρα πανω ωστε να σε προετοιμασουν για τα μαθηματα του πρωτου ετους γιατι απο την πρωτη βδομαδα οι καθηγητες εδω θεωρουν οτι ξερεις προγραμματισμο και τα βασικα απο ηλεκτρολογια. Εγω οταν μπηκα στην σχολη την πατησα γιατι ημουν της κατευθυνσης με την ηλεκτρολογια και δεν ειχα προγραμματισει ποτε μου, με αποτελεσμα να περασω μεγαλο ζόρι μεχρι να καταλαβω τι πρεπει να κανω). Οπως και να εχει, με το καλο να μας ερθεις.
  12. Ακριβώς!!! Και ειδικα σχετικα με την περιληψη, ειναι πολυ σημαντική γιατι δειχνει ποσο ικανος ειναι καποιος, μεσα απο ενα φλύαρο κειμενο, να βγαλει το νοημα του συγγραφεα. Παντως σε ολους μπορει να τυχει μια στραβη, οπως μπορει να ετυχε και στον Νικο. *φλυαρο κειμενο = καποιο μεγαλο paper ή καποια ερευνα σε εξελιξη για την οποια δεν εχουν παραξει καποιο γενικο συμπερασμα και πρεπει να το βρεις μονος σου. Με λιγα λογια εχει να κανει με την κριτικη σκεψη αυτου που διαβαζεις.
  13. Νίκο μετά απο τοσα χρονια που παρακολουθώ τις πανελλήνιες, καθε μα καθε χρονο λενε πως τα θεματα ηταν τα πιο δυσκολα που εχουν υπαρξει και οτι τις αλλες χρονιες ηταν πιο ευκολα. Ετσι ελεγαν στην γενιά μου, ετσι ελεγαν και στις επομενες. Απο την στιγμη που τελειωσαν και βγηκαν και οι βαθμοι, μην ξανα ασχοληθεις με αυτο το πραγμα και η μονη σου δουλεια ειναι να καταληξεις σε ποια σχολη πραγματικα θελεις να μπεις. Η εκθεση ειναι ενα περιεργο μαθημα, εγω που στα τεστακια εγραφα κατω απο την βαση, στις πανελλήνιες εγραψα 16,4 (δευτερος καλυτερος βαθμος στην πολη μου) ενω ο κολλητος μου που πηγαινε για μεγαλη σχολη, στα τεστακια της εκθεσης εγραφε 16+ στο τελος εγραψε εκθεση 13 και σε ολα τα υπολοιπα καθαρο 20. Επισης μια φιλική συμβουλη, μην λες μεγαλα λογια οπως οτι θα τελειωσεις την σχολη στα 5 χρονια και με βαθμο γιατι μια στραβη να σου τυχει θα εκτεθείς. Δεν λεω οτι δεν εισαι αξιος, απλα ειναι ενα καινούργιο περιβάλλον που δεν μοιαζει ουτε 1% με το περιβάλλον της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης. Εδω δεν υπάρχουν φροντιστήρια, εδω η αποτυχία ή η επιτυχία ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Η ομαδα με τα Drones ειναι στο τμημα ΜηχΟΠ (μηχανικών ορυκτών πόρων) ενω το ηλεκτροκινητο οχημα στο τμημα του ΜΠΔ (μηχανικων παραγωγης και διοίκησης). Στο ΗΜΜΥ εχουμε τομεα Τεχνητής Νοημοσύνης και εχουμε και ομαδα ποδοσφαιρου με ρομποτ (Κουρητες TUC). Σε όλες αυτές τις ομαδες (ακομα και απο αλλο τμημα) μπορεις να συμμετέχεις αρκει να εχεις χρονο και να εισαι συνεπείς. *http://www.ece.tuc.gr/index.php?id=4117 Μπες εδω και κατεβασε το προγραμμα σπουδων για την καινουργια χρονιά. Μην ξεχνας οτι το ΗΜΜΥ στα Χανια εχει αλυσίδες. Αυτο σημαίνει οτι τα πρωτα 3 χρονια, τα μαθηματα συνδέονται μεταξυ τους και αμα δεν περασεις ενα, μένεις πισω στην αλυσιδα. Πηγαινε στην σελιδα 33 και θα καταλαβεις τι εννοώ. **ΤΙ κατεύθυνση ησουν; Εχεις καποιες βασεις προγραμματισμου ή ηλεκτρολογιας;
  14. Καλα νερο εχει παντα σε ενα ταψακι 500ml. Την ημερα πινει περιπου 10-20ml αλλα εγω του βαζω καθε μερα φρεσκο
  15. Αν και γενικά όταν ερχετε στο μπαλκόνι μου, ερχετε με γεμάτο στομάχι, της βγάζω μαγειρεμένο μοσχαράκι ή καθαρό μαγειρεμένο χοιρινό αν την δω να πεινάει. Επειδη μπροστα απο το σπιτι μου εχει ενα τεραστιο χωραφι (εντος campus), την εχω δει οτι με το που βγει ο ηλιος παει για κυνήγι. Θα της παρω σημερα κροκέτες για οσο εχει χτυπημένο ποδι και δεν μπορεί να κυνηγήσει.
  • Δημιουργία νέου...