Προς το περιεχόμενο

clav

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    206
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

clav's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά
  • 1 χρόνο Insomniac

Πρόσφατες Διακρίσεις

101

Φήμη

  1. Αυτοί που προτείνουν LineageOS και android AOSP εγκατεστημένο από το χρήστη ως λύση κάνουν τρία λάθη. 1. Είναι παρά πολύ δύσκολο στην εγκατάσταση, πολύ ευκολότερο είναι να βάλεις Ubuntu στον υπολογιστή σου. 2. Σπάνια πετυχαίνει το πείραμα. (αστάθεια + ασυμβατότητες) 3. Πάλι βάζεις google apps! Οπότε το μόνο που κερδίζεις είναι updates και χάνεις τις τραπεζικές εφαρμογές (root). Ο Linux kernel είναι γραμμένος σε C, το υπόλοιπο Android σε java. Αν ρωτήσεις έναν προγραμματιστή αν στο Android προγραμματίζεις σε Java ή C θα σου απαντήσει σε Java. Εκτός από την θεωρία υπάρχει και η πράξη. Παρομοίως, είναι άτοπο να πεις το Android αν είναι Open Source ή freeware / Closed Source. Είναι και τα δύο, αλλά κυρίως freeware. Γιατί; Γιατί πολύ απλά Gapps + εφαρμογές είναι περισσότερα από το λειτουργικό, αλλά και ποιό σημαντικά. Εδώ να σημειώσουμε πως λειτουργικό στο android θεωρείται και το google play services που δεν ειναι Open Source. Οπότε βασικά είναι closed source + terrorware. Δεν είναι freeware αφού υποχρεώνει τους γνωστούς κατασκευαστές να μην βάλουν κάτι άλλο. Αν σας υποχρεώσω να έχετε freeBSD στον υπολογιστή σας θα σας αρέσει ή θα είναι εκβιασμός; Αν ήταν πραγματικό Open Source γιατί οποιαδήποτε εταιρία να χρειάζεται να πάρει άδεια από την Google; Βάλτε και τους drivers που είναι closed source και έδεσε το πακέτο. Αυτοί που λένε για LineageOS. Έχει το f-droid.org facebook, instagram ή ακόμη σοβαρότερα: τραπεζικές εφαρμογές; Μόνο για παιχνίδια θα έχουμε το κινητό; Το δοκίμασα και με απογοήτευσε. Επίσης θέλω να μου γράψετε πως κάνω backup ως άνθρωπος στο lineageOS. Server για συγχρονισμό στο ημερολόγιο, επαφών ποιόν χρησιμοποιείτε; Δοκίμασα να σηκώσω δικό μου calDAV και cardDav server και γονάτισα. Δεν τα κατάφερα. Γράψτε μας οδηγίες σας παρακαλώ. Εδώ έχει βγει project που προσπαθεί να κάνει το Android Open Source (επειδή είναι μόνο σε μικρό μέρος ανοιχτό) και άλλοι βαυκαλίζονται πως είναι Open Source! "While the core operating system is still released as part of the Android Open Source Project, the majority of core apps are not. It gets worse: More and more libraries and APIs are only available on phones that run various Google apps pre-installed, effectively locking third-party apps to the Google ecosystem. For these reasons Android is described as being a “look but don’t touch” kind of open. At this point, several popular open-source applications already require some of Google’s proprietary libraries to be installed. Increasing demand in the free software community in addition to severe problems in Google’s proprietary software discovered by the Android modding community, have led to the development of a free software clone of Google’s proprietary core libraries and applications - the microG Project was born." https://microg.org/ Στείλτε τους e-mail να σταματήσουν. Δεν ξέρουν τί κάνουν! Ποιός έχει βάλει microg στο Android του είπαμε;
  2. Εδώ με iPhone 6 όλα καλά. Προφανώς η Apple δίνει μόνο για μένα άλλο build που να δουλεύει σωστά (και η μπαταρία «τελειωμένη» στο 60%, είναι για αλλαγή) Πατήστε στο raw data στην δεύτερη μπάρα βλέπετε την υγεία της μπαταρίας. https://itunes.apple.com/us/app/battery-life-doctor/id1165930552?mt=8
  3. Ένα παράδειγμα; Το cups που το αγόρασε εδώ και 10 (!) χρόνια, δεν το κατέστρεψε.
  4. Μόνο δύο εταιρίες με εντυπωσίασαν με τα κινητά τους. Η Nokia με το 8210 (+ Symbian αργότερα) και η Apple. Για να δούμε αν θα προσφέρει κάτι διαφορετικό του ανταγωνισμού. Κυκλοφορούν τόσες αηδίες εκεί έξω, που δεν είναι και δύσκολο να τα καταφέρει.
  5. (Toyota Prius 2010) "The solar roof will simply help keep the car cool when it’s parked by running a fan to ventilate the car." Καλύτερα σκιά, παρά στον ήλιο με ανεμιστήρα από φωτοβολταϊκό. Δεν έχουν την ενέργεια τα φωτοβολταϊκά παρά για να φορτίσουν μπαταρία φορητού και αυτό σε ιδανικές συνθήκες (κλίση + ηλιοφάνεια).
  6. Follow the money. Είναι κατάχρηση ο όρος Δημοκρατία, δεν υπήρξε ποτέ Δημοκρατία. π.χ. υπάρχει και ο εκβιασμός «τρέφω Χ οικογένειες, δώσε μου απαλλαγές». Apple, φορολόγηση 0,005% στην Ιρλανδία. Ε.Ε.: επιβάλλει πρόστιμο που ο φορολογικός παράδεισος Ιρλανδία δεν το αποδέχεται. Δημοκρατία! Παραπάνω έγραψες πως αν κάποιος γράψει την γνώμη του για την Δημοκρατία (καταχρηστικός όρος) να πάει σε μη-Δημοκρατική χώρα. 1. Αν μένει Ελλάδα είναι ήδη σε μη-Δημοκρατική χώρα. Η Ελλάδα οικονομικά / εργασιακά / αναπτυξιακά κυβερνάται από τον Σόιμπλε και πριν 40χρόνια από ρουσφέτια και διαπλοκή. Μην περιμένεις να γίνουμε Γερμανία για αποικία μας βλέπω. 2. Τί διαφορά έχει με στρατιωτική χούντα ή φασισμό η πρόταση / προτροπή να πάει κάποιος να ζήσει αλλού επειδή είπε την γνώμη του για το Χ θέμα; 3. Ποιά σκέψη σε οδήγησε πως δεν θέλει Δημοκρατία ενώ εγώ κατάλαβα πως θέλει περισσότερο Δημοκρατία και όχι Δημοκρατία για τα μάτια του κόσμου; Παμε ανάποδα τώρα. 4. Όποιος έχει γνώμη για την Δημοκρατία πρέπει να έχει προσπαθήσει να φτιάξει κόμμα, ειδάλλως του την πέφτουμε. (Δημοκρατικά) 5. Επίσης του την πέφτουμε αν προσπάθησε να φτιάξει κόμμα και απέτυχε. (Δημοκρατικά) Ερεθιστικά τα θέματα της Apple.
  7. Σχεδόν διπλασίασες την διαφορά (600€ vs 1000€), ενώ η πραγματικότητα είναι 740€ (iPhone-5) vs 800€ (iPhone 6s plus). Στην πραγματικότητα έχουν πέσει οι τιμές, υπάρχει το iPhone SE (επιδόσεις iPhone-6) που κάνει 350-450€ και το βλέπω να έχει software για πάντα. Το κάθε νέο (10άρι) iPad έκανε και κάνει τα ίδια χρήματα από την πρώτη μέρα έως τώρα. με κάθε νέο μοντέλο το προηγούμενο το πουλούσε φθηνότερα. Πρώτη φορά βλέπουμε εισαγωγή νέου μοντέλου με ακόμη χαμηλότερη τιμή όπως έγινε με το iPhone SE. Ναι, αλλά έχει true tone το Surface, ή δεν είναι σημαντικό το true tone;
  8. Προφανώς για σένα δεν υφίσταται η έννοια αισχροκέρδεια, αν και παραδόξως υπάρχει η λέξη για να το περιγράψει. http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1&dq= Δέχομαι πως κάποιος μπορεί να αγοράζει τσίχλες με 10€ και μετά δεν αισθάνεται πως τον εξαπάτησαν, αλλά αισθάνεται ζηλιάρης. Κάποιοι έχουν διαφορετικά αισθήματα, αισθάνονται εξαπατημένοι από αισχροκέρδια (ανήθικο μέσο υπερβολικού κέρδους)
  9. Η Harman αγόρασε το διαμάντι AKG και η Samsung την Harman! Ακόμη ένα ολιγοπώλιο.
  10. Να στείλουμε και τα φράγματα στο διάολο για να έρθει πάλι η Energa και η Hellas Power που θα αποθηκεύουν το περισσεούμενο ρεύμα στο πουθενά και θα διοχετεύουν τα χρήματα των φόρων παράνομα στην Ελβετία. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=861215
  11. Οι καλές ιδέες είναι φυσιολογικό (και θεμιτό) να αντιγράφονται. Η μόνη ένστασή μου είναι πως οι εταιρίες αντιγράφουν καλές ιδέες από ιδιώτες αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο οι ιδιώτες από τις εταιρίες. Αυτό με το εικονίδιο, καφρίλα και λογοκλοπή.
  12. Η συζήτηση για την μνήμη μου θύμισε έναν τύπο που από 2G πήγε στα 4G, ή από τα 4G, στα 8G. Κάτι τέτοιο. (πήγε εκτός προδιαγραφών). Τον ρώτησα γιατί έκανε την εξυπνάδα (δεν χρειαζόταν την επιπλέον μνήμη) και μου είπε: για καλύτερα. Μα σου τρώει ρεύμα η περιττή μνήμη. Πράγματι, μία ώρα λιγότερη αυτονομία, μου απάντησε. Μην το παίζετε βέβαιοι τεχνικοί επειδή συναρμολογείτε. Κρατάτε και μία επιφύλαξη πριν κράξετε. Θυμάμαι που την είχα «πατήσει» με 4G ram που το bios και όλα τα λειτουργικά έβλεπαν 3G! Έφταιγε η μητρική (της Intel). http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/intel-945-chipset-and-4gb-of-memory-578912/
  13. Ενδιαφέρον πως αν το μπροστά όχημα ήταν Tesla δεν θα υπήρχε καν το ατύχημα Ίσως ανάβει τα alarm για τον πίσω ή με τον ήχο ανάβει ταυτόχρονα και τα stop. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει ακόμη. Από Απρίλιο 2016. "Automatic Emergency Braking when activated will reduce the speed by 25 mph, then disconnect. When activated, a message is displayed on dash, a chime, and red vehicle displayed on dash directly ahead."
  14. Τί είναι αυτά λες; Έχω συνδέσει στο κινητό μου δορυφορικό πιάτο και επικοινωνώ με τους δορυφόρους και μαύρες τρύπες! Έχω και εφαρμογή για να στοχεύω.
  15. Ενός λεπτού σιγή γι' αυτούς που πιστεύουν πως ένα βραδύκαυστο καύσιμο κάνει καλύτερη καύση (λιγότερα καυσαέρια) από ένα εύφλεκτο με την ίδια τεχνολογία. Ενός λεπτού σιγή, για αυτούς που πίστεψαν (και ακόμη πιστεύουν) πληρωμένους δημοσιογράφους για «καθαρά» diesel. Το diesel για σύντομες διαδρομές ή για διαδρομές στην πόλη (σταμάτα / ξεκίνα) είναι θάνατος. Δεν προλαβαίνει να πιάσει θερμοκρασία λειτουργίας και βγάζει εκτός ορίων καυσαέρια. Εδώ ο βενζινοκινητήρας χρειάζεται 20 λεπτά να λειτουργήσει ιδανικά. Το diesel μόνο για ταξίδια κάνει. Μόνο για σταθερή πορεία χωρίς φορτίο είναι καλό το diesel. Δηλαδή σχεδόν ποτέ. Σύντομα http://www.theicct.org/sites/default/files/ICCT_PEMS-study_diesel-cars_2014_factsheet_EN.pdf Αναλυτικά. http://www.theicct.org/sites/default/files/publications/ICCT_PEMS-study_diesel-cars_20141013.pdf Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, ποδήλατο, υγράεριο και ταχύτητες μικρότερες των 80km/h. Ο παιδικός καρκίνος στην Αγγλία σε 20 χρόνια ανέβηκε 40%. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3773015/KILLING-children-gadgets-pollution-pesticides-blamed-cancer-rates-soar-40-cent-just-16-years.html Νο1 παράγοντας τα καυσαέρια. Αγοράστε diesel, χαρίστε καρκίνο.
  • Δημιουργία νέου...