Προς το περιεχόμενο

vierinia

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    131
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

vierinia's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

47

Φήμη

  1. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τελικά η κάρτα γραφικών που υπάρχει ήδη είναι μια Radeon 5670 αν και δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι σχετικά με αυτά που προτάθηκαν.
  2. Δεν είμαι σίγουρος ποια gpu είναι, 4750 ή 4850 αν θυμάμαι καλά. Απαιτήσεις δεν υπάρχουν ιδιαίτερες, απλά να ανοίγει με σχετική ευκολία κάποια sites στον browser.
  3. Ευχαριστώ, μου είχε διαφύγει ότι υπάρχουν επεξεργαστές χωρίς on-board γραφικά, συνήθως το κοίταγα στις μητρικές αυτό, έχω κάτι χρόνια να ασχοληθώ βέβαια. Το καλό είναι ότι υπάρχει κάρτα γραφικών στο υπάρχον σύστημα, οπότε θεωρώ ότι θα είναι λειτουργική (υπολογιστής του 2010). Ναι το τσέκαρα είναι μέσα στη λίστα με τους επεξεργαστές που υποστηρίζει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ενώ επισήμως είναι στα 3,8 ghz https://www.amd.com/en/products/cpu/7th-gen-amd-athlon-x4-970 στο site του πωλήτη γράφει 3,1 ghz.
  4. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Αυτή λογικά είναι οκ.
  5. Καλησπέρα, Υπολογιστής για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που το χρησιμοποιούν μόνο για σερφάρισμα τα έφτυσε η μητρική (μάλλον, αν και μπορεί να είναι και ο επεξεργαστής όπως μου είπε γνωστός μου σχετικός) οπότε σκέφτηκα την λύση ένος refurbished ή μιας πολύ φθηνής αναβάθμισης cpu-mobo-ram. Αυτός ο συνδυασμός είναι ΟΚ? https://techbox.com.gr/laptop-and-upgrading/epeksergastes-and-psyktres/intel/procesor-amd-bristol-ridge-athlon-x4-970-tray/ https://www.skroutz.gr/s/20112137/MSI-A320M-A-Pro-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/12586827/G-Skill-Value-8GB-DDR4-RAM-με-Συχνότητα-2400MHz-για-Desktop-F4-2400C17S-8GNT.html Η χρήση είναι εντελώς basic, δεν υπάρχει διάθεση για συνολικό κόστος άνω των 100 ευρώ. Κοίταξα και τον συνδυασμό με celeron g5900 αλλά είναι σχετικά τσιμπημένες οι μητρικές 1200.
  6. ακριβώς, γύρω γύρω από την πόρτα έχει πέτρινο τοίχο.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και διαφωτιστική απάντηση σου. Το budget δυστυχώς ορίζεται από το γεγονός ότι κάποιοι ιδιοκτήτες λένε ότι τόσα μπορώ να δώσω και ο,τι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε. Προσφορά δεν έχω πάρει ακόμη γιατί είπα να κάνω μια πρώτη έρευνα τι πρέπει να ζητήσω και αν είναι εφικτό εντός του budget. Ευτυχώς η είσοδος της πολυκατοικίας μας είναι απλή, χωρίς σταθερά πλαίσια οπότε ελπίζω μήπως πάρουμε κάποια προσφορά για ηλεκτρομηχανική κλειδαριά + απλή πόρτα ασφαλείας κοντά στο budget μας. Ανάμεσα στις διάφορες ηλεκτρομηχανικές κλειδαριές θα πρότεινες κάποια? Διότι διαβάζω ότι κάποιες έχουν λίγο σύνθετη εγκατάσταση με πιθανότητα να έχεις κάποιες μικρές δυσλειτουργίες άμα η εγκατάσταση δεν είναι τέλεια.
  8. Επικοινώνησα στους ενοίκους ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε σε αυτό το budget και αποφασίσαμε να ανέβουμε στα 1300 μαξ. Επιθυμούμε μια πολύ καλή κλειδαριά με αυτόματο κλείδωμα ενώ για την ίδια την πόρτα θεωρούμε ότι δεν θέλουμε κάτι σούπερ αλλά μια decent επιλογή που να μπορεί να υποδεχθεί την αντίστοιχη κλειδαριά.
  9. δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξτρα κλειδιά στο budget.
  10. Η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούργια (2006) αλλά η πόρτα εισόδου και η κλειδαριά είναι απλή. Κάποια από τα διαμερίσματα έχουν αναβαθμισμένες πόρτες. Συνολικά η πολυκατοικία έχει 11 διαμερίσματα και μετά τα τελευταία γεγονότα κλειδώνουμε όλη μέρα κάτι που προφανώς δεν είναι λειτουργικό οπότε ψάχνουμε μια πόρτα να κλειδώνει αυτόματα.
  11. Καλησπέρα παιδιά. Εντελώς άσχετος με πόρτες, ψάχνουμε καινούργια πόρτα (και κυρίως κλειδαριά) για είσοδο πολυκατοικίας μετά από 2-3 διαρρήξεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Τι χαρακτηριστικά να ζητήσω? Το budget είναι max 900 ευρώ.
  12. Όσον αφορά τις τιμές, οι βασικοί παράγοντες που τις καθορίζουν είναι 1. η φορολόγηση 2. πόσο ανοιχτή είναι η αγορά προιόντων & εργασίας(π.χ. αν υπάρχουν μονοπώλια, μεσάζοντες, κλειστά επαγγέλματα κλπ) 3. προσφορά και ζήτηση 4. αν το αγαθό είναι εισαγωγής άρα επηρεάζεται πολύ λιγότερο από την αγοραστική δύναμη της κάθε χώρας. Τι θέλω να πω? Τα σουπερμαρκετ είναι ακριβά στην ελλάδα λόγω φορολόγησης και ολιγοπωλίων. Η βενζίνη και η θέρμανση σχεδόν αποκλειστικά λόγω φόρων (άρα κακών δημοσιονομικών πολιτικών). Ο καφές εξώ είναι ακριβός κυρίως επειδή υπάρχει τρομερή ζήτηση σε σχέση με την προσφορά σε αντίθεση π.χ. με το σινεμά που βλέπεις άνετα ταινίες με 4 ευρώ τις καθημερινές με τις άπειρες προσφορές που υπάρχουν. Άλλα είδη που είναι international tradable goods (π.χ. αυτοκίνητητα, smartphones) επειδή οι τιμές του είναι διεθνείς (με μικρο-μεταβολές λόγω φορολόγησης) όσο χαμηλότερο είναι το ονομαστικό εισόδημα τόσο ακριβότερα σε πραγματικούς όρους θα είναι. Ενώ είδη εσωτερικά και με την προυπόθεση ότι η αγορά λειτουργεί ανταγωνιστικά (π.χ. γυμναστήρια, ενοίκια,κομμωτήρια,ιατρικές υπηρεσίες κ.α.) συνήθως προσαρμόζονται πολύ καλά σε αυξομειώσεις των εισοδημάτων. Επίσης, ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι ο βασικός μισθός. Σε κάποιες χώρες δεν υπάρχει καν ενώ σε άλλες είναι αρκετά χαμηλός σε σχέση με το κόστος ζωής. Το θέμα είναι ο μέσος μισθός. Στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες ο μέσος μισθός είναι πολύ ψηλότερος από τον βασικό γιατί οι οικονομίες είναι παραγωγικές. Η οικονομία αναπτύσσεται, οι επιχειρήσεις ψάχνουν συνέχεια εργαζόμενους με κάποια συγκεκριμένα προσόντα και όταν δεν βρίσκουν πληρώνουν όλο και περισσότερο για να σε προσελκύσουν. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές χώρες και ο άλλος εδώ μέσα σου λέει ότι πρέπει να σου εγγυηθεί το κράτος να νοικιάσεις δυάρι και να κάνεις 300 ευρώ σουπερμάρκετ. Το κράτος πρέπει να σου εγγυηθεί το ελάχιστο safety net για να ζείς-επιβιώσεις σχετικά αξιοπρεπώς (στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη), όχι γιατί είναι κακό να σου εγγυηθεί περισσότερο αλλά διότι δεν υπάρχει free lunch. Όσα περισσότερα σου εγγυάται εσένα που δεν δουλεύεις τόσο περισσότερα πρέπει να πάρει από κάποιον που παράγει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο μέσος μισθός. Ο οποίος δεν είναι πού ψηλότερος από τον βασικό. Σε μια χώρα με σωστή οικονομική ανάπτυξη, τον βασικό μισθό πρέπει να τον παίρνει μόνο ένα 3-5% των εργαζομένων (στις ΗΠΑ είναι 3,3%,Ισπανία 0,2%).
  13. Το τι εννοούμε με το ΖΩ σε σχέση με το επιβιώνω είναι μεγάλο θέμα. Για κάποιους αξιοπρεπής ζωή είναι να μπορεί να πάει 1 ταξιδάκι το χρόνο, να μπορεί να βγαίνει άνετα για καφέ-ποτά, να έχει δικό του αυτοκίνητο κλπ. Για άλλον (ή σε άλλη χώρα) να μένει σε σπίτι 100 τ.μ. και να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μια κοπέλα να κάνει τις δουλειές του σπίτιου ή να κρατάει τα παιδιά. Ο βασικός μισθός σε καμία χώρα δεν μπορεί να σου παρέχει ένα άνετο σπίτι, να βγαίνεις 5-6 φορές το μήνα για φαγητό έξω και να πηγαίνεις ταξιδάκια στο εξωτερικό σχετικά άνετα. Για αυτό και λέγεται βασικός. Σαν φοιτήτες στο εξωτερικό (ακόμη και σαν εργαζόμενοι στην αρχή) όλοι συμβιβάστηκαν με το να συγκατοικούν ενώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι θεωρούσαν σαν δεδομένο (εννοώ προ-κρίσης) ότι θα μένουν σε σπίτι μόνοι τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα είναι υποκειμενικά, άλλη ήταν η αξιοπρεπής ζωή το 1950 και άλλη τώρα. Άλλη είναι η αξιοπρεπής ζωή στο Βιετνάμ και άλλη στη Γερμανία. Και πουθένα με το βασικό μισθό δεν ζείς χωρίς στερήσεις (μικρές ή μεγάλες). Αλλίως θα ήταν και πολύ μικρότερο το κίνητρο να δουλέψεις ή να προσπαθήσεις περισσότερο.
  14. Το πρόβλημα με τα παλαιά διαμερίσματα είναι ότι συνήθως έχουν στενά μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση κ δεν έχουν θέσεις στάθμευσης. Και αυτά είναι προβλήματα που δεν έχουν λύσεις (με εξαίρεση ίσως τη θέρμανση αλλά φαντάζομαι χρειάζεται επένδυση και συμφωνία των άλλων ενοίκων). Επίσης, η συνολική κατάσταση της πολυκατοικίας σε σχέση με ένα νεόδμητο είναι συνήθως αρκετά χειρότερη. Όση προσπάθεια και χρήματα να έχεις καταβάλει για να ανακαινίσεις ένα σπίτι άμα η πολυκατοικία λόγω παλαιότητας και αδιαφορίας είναι πλέον σε κακή κατάσταση τότε το διαμέρισμα χάνει αξία.
  • Δημιουργία νέου...