Προς το περιεχόμενο

Ultimategr

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    234
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Ultimategr

  • Ημερομηνία γέννησης 02/04/1983

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.218 προβολές προφίλ
  1. Σχετικα με το μπουκωμα του ρουτερ που ειχα αντιμετωπισει το ελυσα με την προσθηκη ανεμιστηρα στο ρουτερ. Χρησιμοποιήθηκε ανεμιστήρας Noctua 92mm 12V PWM slim πάχους μόνο 14mm, ελεγκτής ταχύτητας ανεμιστήρων Noctua για ρύθμιση των στροφών,τροφοδοτικό 12v 1A, καλώδιο dc πάνω στο οποίο κόπηκαν και προσαρμόστηκαν τα βύσματα της noctua καθώς και ένα διακοπτακι,συνολικό κόστος 50-60 ευρώ,και δεν επηρεάζεται η εγγύηση του ρούτερ καθώς τοποθετείται εξωτερικά με χρήση λαστιχενιων βιδων. Η θερμοκρασία του Sfp module της οπτικής ίνας έπεσε από τους 48 βαθμούς στους 35 και η θερμοκρασία του Cpu του ρούτερ από τους 75 στους 45. Στην πρωτη φωτογραφια ο ανεμιστηρας ειναι πισω απο το ρουτερ,ειναι διακριτικος,δεν φαινεται καθολου και αθορυβος.Χρησιμοποιησα λιγο μακρυτερες βιδες σε σχεση με τις παλιες που ειχα για την στερεωση του ρουτερ στον τοιχο. Ενα μηνα τωρα δουλευει μια χαρα και οπως ολα δειχνουν το προβλημα οφειλοταν στην υψηλη θερμοκρασια.
  2. Ευχαριστω,θα το δοκιμασω.Σε γειτονικο φορουμ ειδα οτι υπαρχει γενικο προβλημα με bufferbloat σε γραμμες 1 Gbps και εκτος απο τα frtiz υπαρχουν αναφορες οτι το κανει και με αλλα ρουτερ.
  3. Καλησπερα,εχω Cosmote fiber 1 Gbps και ρουτερ το Fritzbox 5530 αρκετους μηνες τωρα και ποτε δεν ειχα προβλημα. Απο χθες κατεβασα απο την αρχη ολα τα παιχνιδια στο Epic που εχω καθως αλλαξα δισκο,συνολικα ειναι πανω απο 4 ΤΒ,ενω ειχα κατεβασει περιπου 2,5+ TB σταματησε να κατεβαζει και ελεγε οτι δεν υπαρχει συνδεση στο ιντερνετ,το pc συνδεεται με καλωδιο Utp Cat6 με το ρουτερ.Συγχρονως δεν ειχε ιντερνετ και το κινητο που συνδεεται με wifi,αλλα και ενα καταγραφικο που εχω. Παρατηρησα απο το pc οτι δεν μπορουσα να μπω σε σελιδες του εξωτερικου,ουτε να τρεξω το speedtest της Ookla,σε ελληνικες σελιδες μπορουσα να μπω(εκτος της Cosmote).Tο led του ρουτερ ηταν αναμενο,συγχρονιζε κανονικα και απο το μενου που μπηκα δεν εβγαζε σφαλματα στα log και εδειχνε οτι εχει παρει ip,οταν ετρεχα ομως τα διαγνωστικα του ρουτερ ελεγε οτι δεν υπαρχει συνδεση με το ιντερνετ.Εκανα επαννεκινηση του ρουτερ και εφτιαξε το προβλημα,μετα ομως απο δυο ωρες κατεβασματος εκανε παλι το ιδιο. Σημερα χωρις να κανω επαννεκινηση του ρουτερ απο το πρωι και εως το απογευμα(σχεδον την ιδια ωρα με χθες) και ενω κατεβαζε απο Epic παλι εχασε τη συνδεση.Επικοινωνησα με την Cosmote μηπως υπαρχει καποιο γενικο προβλημα αλλα μου ειπαν οτι απο μερια τους ειναι ολα καλα,δεν βλεπουν κατι στην γραμμη,μου ειπαν να κανω επανεκιννηση οπου και εφτιαξε και αν το ξανακανει να το δηλωσω σαν βλαβη στην γραμμη,μπορει βεβαια να εχει καποιο προβλημα και το ρουτερ,να μπουκωνει δηλαδη. Πριν λιγο το ξανακανε,εκλεισα το Epic και μετα απο 5 λεπτα εφτιαξε απο μονο του.Πιστευω οτι πιθανον να μπουκωνει το ρουτερ καθως για αρκετες ωρες κατεβαζει χρησιμοποιωντας ολο το bandwidth της γραμμης.Βεβαια μου φαινεται περιεργο ενα ρουτερ σαν το Fritzbox να μπουκωνει.Εως τωρα δεν το ειχα ζορισει ιδιαιτερα,μονο τις τελευταιες δυο μερες που τελικα κατεβασα 4+TB,βεβαια οπως μου ειπε και ο τεχνικος για την οπτικη ινα τα 4 TB δεν ειναι τιποτα. Ψαχνοντας στο google διαβασα στο reddit παρομοια προβληματα με το Steam Εχω στο ρουτερ εγκατεστημετο το τελευταιο firmware 7.58.Εχει τυχει και σε κανενα αλλο?Πιστευω οτι δεν ειναι προβλημα της γραμμης αλλα μπουκωνει το ρουτερ απο το συνεχομενο κατεβασμα.Πιθανον το ρουτερ να εχει και καποιο προβλημα
  4. Καλησπερα, εχω ενα παλιο στερεοφωνικο,συγκεκριμμενα το Jvc Mx-J150R,το οποια ειχα στην αποθηκη.Σημερα που το συνδεσα στο ρευμα μετα απο πολλα χρονια παρατηρησα οτι ο ηχος απο το cd και την κασετα ακουγεται μια χαρα ενω απο το ραδιο δεν ειναι καθαρος,ακουγονται στο βαθος σαν παρασιτα και πρεπει να αυξησω πολυ την φωνη.Επισης πιανει λιγους σταθμους.Εκτος απο την κεραια που ειχε,αγορασα και μια αλλη αλλα κανει ακριβως τα ιδια.Παλαιοτερα δεν το εκανε. Καμια ιδεα?Να το ανοιξω να ψεκασω την πλακετα με σπρει επαφων?
  5. Στην δευτερη φωτοφραφια στην δεξια μερια φαινοντε οι τριχοειδεις ρωγμες που σημαινει οτι δεν χρησιμοποιησαν καποιο ειδικο υλικο για ρωγμες αλλα περασαν τις τριχοειδεις ρωγμες απευθειας με χρωμα.Γενικα δεν εχει σπατουλαριστει/τριφτει καλα ο τοιχος και φαινονται ατελειες και εξογκωματα,δεν εγινε καλη προεργασια της επιφανεια πριν το βαψιμο. Στην πρωτη φωτογραφια για την σκια που φαινεται πιθανον δεν καθαρισαν καλα τον τοιχο απο την σκονη που δημιουργηθηκε μετα το τριψιμο.Μπορει να ειναι και αλλες αιτιες οπως χρωμα χαμηλης καλυπτικοτητας,κακης ποιοτητας υπερβολικα αραιωμενο με νερο,να μην χρησιμοποιηθηκε ασταρι κτλ.
  6. Για την συγκληση της γενικης συνελευσης εκτος απο τον διαχειριστη μπορουν να την συγκαλεσουν και ιδιοκτητες που συγκεντρωνουν ενα συγκεκριμμενο αριθμο ψηφων,καλυτερα να δειτε τι οριζει το καταστατικο της πολυκατοκιας σας αν και τα περισσοτερα κατασταστατικα κανουν αναφορα τοσο στις υποχρεωσεις του διαχειριστη οσο και στους ψηφους που απαιτουντε για εκτακτη γενικη συνελευση και αλλαγη διαχειριστη. Απο την αλλη σε αρκετες πολυκατοικιες αρκετοι ιδιοκτητες αδιαφορουν και τα περιμενουν ολα απο τον διαχειριστη και οταν ερθει η σειρα τους δεν θελουν να αναλαβουν την διαχειριση.Αν δεν τα βρισκετε μεταξυ σας μπορειτε να αναθεσετε την διαχειριση συνολικα σε ενα γραφειο(οχι μονο την εκδοση εισπραξη)
  7. Καλησπερα, παρατηρησα πριν μιση ωρα περιπου εντελως ξαφνικα οτι δεν μπορουσα να μπω σε σελιδες του εξωτερικου απο Cosmote(Fiber 1 Gbps),σε σελιδες στην Ελλαδα εμπαινε κανονικα,δοκιμασα με ολους τους browsers και το προβλημα εκτος απο τον υπολογιστη το ειχα και στο κινητο.Επισης δεν κατεβαζει τοσο απο battlenet,steam,epic αναφερει προβλημα με την συνδεση. Εκανα επανεκκινηση του ρουτερ και πηρα ip που ξεκιναει απο 79(το προηγουμενο ξεκινουσε απο 86) ,τωρα μπαινει σε σελιδες του εξωτερικου αλλα στο upload υπαρχει προβλημα,συγκεκριμμενα στο speedtest της Ookla απο τα τα 110 επεσε το upload στα 55 και πριν λιγο στα 10,απο το mycosmote το μετραει στα 98,αρα καποιο προβλημα υπαρχει στη συνδεση της Cosmote με το εξωτερικο. Πηρα το 13888 οπου ανεφερα το προβλημα,προς το παρον δεν εχουν αλλες αναφορες και δεν γνωριζουν κατι,την γραμμη μου την βλεπουν ενταξει.Σε γειτονικο φορουμ διαβασα ενα παρομοιο προβλημα με Cosmote για χθες. Κανεις αλλος εχει προβλημα? Update: To speedtest που εχει στην σελιδα της η Cosmote τοσο στον server της Αθηνας οσο και της Θεσσαλονικης δειχνει το upload στα 110 Το Ookla το δειχνει στα απο 10 εως 55
  8. Ριξε μια ματια εδω https://www.kotsovolos.gr/help-order-cancellation , αν και το καλυτερο ειναι να επικοινωνησεις τηλεφωνικα με τον Κωτσοβολο
  9. Τροφοδοτικο Corsair με 10 χρονια εγγυηση,χαλασε στα 9,η Corsair μου το αντικατεστησε με καινουγριο ακριβοτερο/καλυτερο και μου εδωσε εγγυηση για αλλα 10 χρονια ακομα στελνοντας κουριερ στο σπιτι μου για να παραλαβει το ελαττωματικο προιον χωρις να πλήρωσω μεταφορικα αποστολή/παραδοση,σε λιγοτερο απο 20 μερες ειχα το καινουργιο τροφοδοτικο. Το ιδιο και με Asus Rog Rtx 2080 με 3 ετη εγγυησης χαλασε στα 2 και η Asus την αντικατεστησε με καινουργια με 3 χρονια εγγυηση,το ελληνικο καταστημα μαλιστα που την ειχα αγορασει ειχε προσφερθει για οσο διαστημα διαρκεσει η αντικατασταση απο την Asus να μου στειλει δωρεαν/προσωρινα μια αλλη καρτα παρομοιων χαρακτηριστικων για να μην μεινω χωρις υπολογιστη.
  10. 49,9ευρω/μηνα με απεριοριστα σταθερα και κινητα.Απο αυτα για μερικους μηνες θα αφαιρουνται 13ευρω/μηνα που ειναι το κουπονι (δράση SFBB/υπουργειο ψηφιακης διακυβερνησης) που ειχα οταν εβαλα για πρωτη φορα οπτικη ινα στα 100 και μεταφερεται στο νεο προγραμμα. Download εχω 1028 και Upload 102
  11. Υπαρχει καποια λιστα συμβατοτητας ασυρματων με το fritzbox?Σκεφτομαι για panasonic αλλα φοβαμαι μηπως πεσω σε καποιο μοντελο που να μην ειναι συμβατο.
  12. Καλημερα απο fiber στα 100 πηγα στα 1000(cosmote) και μου στειλαν το fritz!box 5530 το οποιο αντικατεστησε το 7590 που ειχα.Ολα λειτουργουν μια χαρα,το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης: Παλαιοτερα η γραμμη μου ηταν isdn και μετα εγινε ευρυζωνικη με δυο καναλια φωνης,οταν εγινε η μεταβαση στα 1000 μετετρεψα και την γραμμη σε ενα καλανι φωνης(παλια pstn),στις τηλεφωνικες πριζες μετα την μεταβαση στο ενα καναλι φωνης δεν εγινε καποια μετατροπη.Στο σπιτι εχω συνολικα τρεις ενευρματες συσκευες μια στο σαλονι και απο μια στα δυο υπνοδωματια.Το ενα υπνοδωματιο με το σαλονι ειναι vτουμπλεξ.Απο την πριζα του αλλου δωματιου φευγει ενα rj11 καλωδιο που ειναι τα δυο ντουμπλεξ τηλεφωνα και συνδεεται στην αναλογικη θυρα του ρουτερ. Το 7590 ειχε δυο θυρες αναλογικες θυρες τηλεφωνου οπου στην μια συνδεονταν τα ντουπλεξ τηλεφωνα και στην αλλη μια ενσυρματη συσκευη που ειχα στο δωματιο,oμως το 5530 εχει μια αναλογικη θυρα,οποτε για να συνδεσω ολες της συσκευες χρησιμοποιησα αυτο . Ολες οι συσκευες λειτουργουν κανονικα,το μονο προβλημα ειναι οτι αν σε καλεσουν δεν ακουγεται ολοκληρο το χτυπημα/κουδουνισμα,αν αφαιρεσω το splitter τοτε χτυπανε κανονικα αλλα ετσι δυστυχως δεν μπορω να συνδεσω ολες τις τηλεφωνικες συσκευες. Δοκιμασα το splitter στην μια αναλογικη θυρα του παλιου 7590 και το χτυπημα ακουγεται κανονικα ολοκληρο,οποτε να υποθεσω οτι η αναλογικη θυρα του 5530 δεν εχει αρκετο ρευμα για να τροφοδοτησει τρεις ενσυρματες συσκευες? Υπαρχει καποια λυση?Να εγκαταλειψω τις εσνυρματες συσκευες και τα βαλω ασυρματα μεσο dect συνδεσης στο 5530?
  13. Όντως ισχύει το παραπάνω που παραθέτεις από μια γρηγορη αναζήτηση που έκανα.Το ανεφερα καθως στην περιοχή μου σε παρόμοια περίπτωση με κατεστραμμένες πλάκες πεζοδρομίου μπροστά από πολυκατοικια μετά από αίτηση στον Δήμο τις αντικατέστησε αμεσα χωρίς καμία επιβάρυνση των ιδιοκτητών.Το ίδιο έγινε και πριν μερικά χρόνια όταν ο Δήμος της περιοχής μου αντικατέστησε/αναβάθμισε όλα τα πεζοδρόμια της περιοχής με δικά του έξοδα.Δεν ξέρω αν είναι έχει να κάνει με τον εκάστοτε δημοτικό κανονισμό ανά περιοχή είτε την βούληση/διάθεση της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
  14. Απο την 10+ ετη εμπειρια μου ως διαχειριστης θα ελεγα βαση χιλιοστων,εκτος και αν στον κανονισμο της πολυκατοικιας αναγραφεται διαφορετικα ειτε συμφωνησουν ολοι οι ιδιοκτητες(το 100%) για ισοποση χρεωση. Το πεζοδρομιο βεβαια δεν ανηκει στην πολυκατοικια,οποτε δεν θεωρειται κοινοχρηστο,κανονικα ο Δημος ειναι υπευθυνος για την επισκευη,εκτος και αν η ζημια προηλθε απο εργασιες που εγιναν στην πολυκατοικια.
  15. Η ακρυλική στόκοσιλικόνη που βάφεται χρειάζεται ασταρι πριν το βάψιμο ή μπορεί να βαφτεί απευθείας? Συγκεκριμμενα έχω χρησιμοποιήσει την den braven 1001d και θέλω να την βάψω.
  • Δημιουργία νέου...