Προς το περιεχόμενο

akismixfreak

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    90
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.006 προβολές προφίλ

akismixfreak's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds
  • Εκκίνηση Συζήτησης

Πρόσφατες Διακρίσεις

3

Φήμη

  1. akismixfreak

    Dual boot σε pc

    Καλησπερα σας και χρονια πολλα. Θα ηθελα να μου πειτε αν θα μπορουσα να εχω σε windows pc με επεξεργαστη Ryzen, λειτουργικο MacOs. Για να γινω πιο συγκεκριμενος.Εχω στην κατοχη μου Mac αλλα θα ηθελα να περασω διπλο λειτουργικο και σε ενα pc που εχω.Δλδ να μπορω να διαλεξω οταν ανοιγω το pc το λειτουργικο που θελω να τρεξω. Ειναι εφικτο αυτο? Ο επεξεργαστης που εχει το pc ειναι Ryzen και Msi motherboard. Θελω επισης να ειναι κανονικο λειτουργικο το οποιο δουλευει 100%.
  2. @ksessalonikios Το εχω κανει και αυτο αλλα δεν μου γινεται για καποιο λογο. @epinki Ισχυει αυτο που λες. Αλλα δεν νομιζω οτι προκειτε να γινει κατι και να κλαπει/παραβιαστει.Περισσοτερο το ρωτησα για το λουκετακι που καθε φορα που χρειαζεται να κανεις κατι πρεπει να βαζεις τον κωδικο.Αλλα ενταξει στην τελικη δεν ειναι δα και τοσος κοπος.
  3. @epinki Ωραία. Θα τρέξω το πρόγραμμα που αναφέρεις και ελπίζω να λυθεί το θέμα. Έπειτα θα κάνω αυτό που αναφέρεις πιο πάνω σε ασφαλή λειτουργία και μετά επανεγκατάσταση. Οποία άλλη απορία έχω θα σε ενοχλήσω. Α και κάτι ακόμη. Υπάρχει τρόπος να διαγράψω τελείως το συνθηματικό που μου ζητάει κάθε φορά που ανοίγω το Μακ και όταν θέλω να ανοίξω το λουκετακι στις ρυθμίσεις η όταν κάνω install κάποιο πρόγραμμα? Να μην χρειάζεται να το βάζω ξανά κ ξανά.
  4. @epinki Ναι αυτό το παράθυρο μου βγάζει. Κ δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο διαγνωστικό ώστε να το καθαρίσει. Μάλλον θα κάνω erase τον δίσκο να τελειώνει. Βεβαία δεν έχω δει κάτι περίεργο κατά την λειτουργιά του. Όπως δούλευε δουλεύει. Για το Time Machine έχεις δίκιο. Εγώ ξεκίνησα να το τρέχω μετά από αυτό που έγινε. Για τα κενά που αναφέρω είναι οπως στα windows που καμιά φορά όταν περνούσες λειτουργικό ξανά από πάνω από το προηγούμενο, έβλεπες ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Αυτό εννοώ για τα κενά. Τώρα όπως και να έχει μάλλον θα του κάνω erase κ θα το στήσω ξανά από την αρχή. Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Επίσης κάλο θα ήταν να υπήρχε κάπου κάτι σαν "οδηγός"άλλα πλήρες με τις λειτουργιές ενός Μακ. Να μπορούμε εμείς οι αρχάριοι να μαθαίνουμε πως πραγματικά λειτουργεί το MacOs και να μην σας ζαλίζουμε με χαζές ερωτήσεις.
  5. Κατανοητό όλο αυτό. Άλλα όταν έτρεχα το Clean My Mac μου έβγαζε κάμποσα πράγματα ως σαβούρα. Ναι προφανώς τα αρχεία που έχουν γίνει εγκατάσταση δεν περιμένω να φύγουν με το αναμα/σβησιμο. κ η χρήση που κάνω είναι εντελως casual. Αυτό που λέω είναι ότι σαβούρα έχει μαζέψει από περιήγηση και ότι άλλο μπορεί να έχει "κατεβεί" χωρίς να το γνωρίζω πως μπορεί να φύγει? Περίπου τον Μάρτιο που μας πέρασε κάτι κατέβασα που δεν μπόρεσα ποτέ να εντοπίσω και από τότε μου βγάζει το "cleanParametered". Από ότι το έψαξα λιγάκι αυτό κάνει ζημιά άλλα μέχρι τώρα δεν έχω δει να μου έχει κάνει κάτι. Πως θα μπορούσα να το βγάλω χωρίς να κάνω erase?Και αυτό μου το εμφανίζει όταν ενεργοποιώ το Mac.
  6. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου epinki. Για να καταλάβω κάλα,όταν απενεργοποιείς το Μακ όλα τα junk κ οποία άλλη σαβούρα κάνει αυτόματα clean? Κάθε μέρα μετά από τις εργασίες που κάνω το απενεργοποιώ. Όσο για την ασφαλή λειτουργία δεν σβήνονται πράγματα?Η επανεγκατάσταση αποκαθιστά η αφήνει κενά?Κ αν το κάνω τα αρχεία μου θα τα ξαναεχω η θα πρέπει να κάνω backup?
  7. Ναι όντως. Αυτό όντως έκανε δουλειά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Μήπως έχουμε και κάποιο πρόγραμμα για σωστό καθάρισμα του Μακ? Έχω το clean My Mac άλλα νομίζω ότι δεν καθαρίζει όπως πρέπει. Αν έχετε κάτι πείτε το. Κάλα Χριστούγεννα σε όλους.
  8. Ευχαριστώ πολύ nick0lis. Θα το τσεκάρω κ ελπίζω να βρω Άκρη με αυτό.
  9. Έχω ένα πρόβλημα με εξωτερικούς σκληρούς τους οποίους δούλευα σε περιβάλλον Windows. Έχω ένα iMac late15 πλέον σαν βασικη και μονή συσκευή. Το λειτουργικό που τρέχω είναι το Monterey. Τώρα ας πάμε στο πρόβλημα που έχω. Έχω ένα hdd station το οποίο βάζω εκεί τους σκληρούς μου και από εκεί συνδέω με το Mac. Δεν μπορώ όμως να κάνω κάτι στους δίσκους τους συγκεκριμένους. Το μονό που μπορώ είναι να να πάρω αρχεία. Όχι να μεταφέρω. Το Format του δίσκου είναι NTFS και μου γράφει ότι είναι Read Only. Ενώ με δεξί κλικ βλέπω κάτω κάτω ότι είναι και για ανάγνωση άλλα και για γράψιμο , παρόλα αυτά δεν μου το κάνει το γράψιμο. Επίσης να πω ότι δεν θέλω να κάνω Erase τον δίσκο γιατί θα χάσω πολλά αρχεία. Υπάρχει κάποια διαδικασία η κάποιο πρόγραμμα που να κάνει τον δίσκο κ εγγράψιμο χωρίς όμως να σβήσω κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Εγώ μετά από κάμποσο ψάξιμο και βίντεο με συγκρησεις κατέληξα σε Sony. Νομίζω στα χρήματα που μπορούσα να δώσω θα πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τώρα βέβαια μένει να το δω κ από κοντά. Δεν μπορούσα να πάω παραπάνω σε χρήματα. Φυσικά θα ήθελα OLED. Δεν το συζητώ. Άλλα νομίζω για τα χρήματα αυτά ήταν καλή επιλογή. Κ φαντάσου ξεκίνησα να κοιτάζω μια Hisense, άλλα μετά από ψάξιμο την άφησα πίσω κ κοίταξα για κάτι καλύτερο.
  11. Παράγγειλα σήμερα Sony. Το μονό που μένει τώρα είναι να την λάβω και να δω ακριβώς πως είναι. Τα υπόλοιπα θα τα βρω εν καιρώ.
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις κάποιες ενδεικτικές μάρκες να μου πεις; Προς τα που να κοιτάξω;
  13. Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης 65 ιντσών και επειδή από το πολύ ψάξιμο χάθηκα, θα ήθελα την γνώμη σας. Έχω κάποιες ερωτήσεις η οποίες με έχουν μπερδέψει. Η χρήση θα είναι: Αναλογικά κανάλια, Netflix, Youtube, Streaming κανάλια και ελάχιστο gaming (Xbox seriesX). Απόσταση από την τηλεόραση είναι περίπου στα 2,5 μέτρα. Θα ήθελα να ξέρω αν τα Hz παίζουν κάποιο ρόλο στην εικόνα και όχι στο gaming. Δλδ υπάρχει διαφορά μεταξύ των δυο σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου η σε κάποια ταινία/σειρα? Σκέφτομαι να πάω σε Sony full Array και τα χρήματα που μπορω να διαθέσω είναι μέχρι 1000-1100. Περιμένω τις γνώμες σας. Ευχαριστώ πολύ.
  14. akismixfreak

    Safari search engine problem

    Η έκδοση είναι 14.0.2 στο Safari και όχι δεν έχω κάποιο extension τέτοιο. Το μοναδικό extension είναι το adblock plus.
  • Δημιουργία νέου...