Προς το περιεχόμενο

dr_dee

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    11
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

dr_dee's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

2

Φήμη

  1. dr_dee

    C απορία

    Κύριοι καλησπέρα σας, νομίζω ότι... const int *ptr και int const * ptr είναι το ίδιο, δηλαδή const data και non-const pointer. Και φαίνεται και στις δύο περιπτώσεις όπου το const βρίσκεται αριστερά του τελεστή '*'. Δηλαδή ο δείκτης μπορεί να αλλάξει δεικτοδότηση σε οποιδήποτε σημείο του κώδικα, ενώ τα δεδομένα της διεύθυνσης που διαχειρίζεται δεν μπορούν να αλλάξουν ανεξάρτητώς τύπου ( εάν είναι μεταβλητές ή σταθερές-μεταβλητές (const) ). Είχα φτιάξει και ένα πινακάκι για να τα θυμάμαι... Εάν μου διαφεύγει κάτι παρακαλώ διορθώστε με.
  2. Παίδες καλησπέρα! Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Πληροφορικής και μέσω κατατακτηρίων σχεδόν απόφοιτος του ΗΜΜΥ (θέλω 1 μαθήματα για πτυχίο). Ο Pseudonymo1212 φαίνετε από τον τρόπο που εκφράζεται ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση τόσο με ΤΕΙ όσο και με ΑΕΙ. Δεν μπορεί να λέει "παραρτήματα έχουν 3-4 μεταπτυχιακά", διότι ένα παράρτημα ΔΕΝ μπορεί να βγάλει μεταπτυχιακό, το τμήμα το βγάζει με άδεια από την σχολή και μάλιστα πρέπει να ψηφιστεί και να βγει ΦΕΚ. Εκτός εάν δεν ξέρει τις διαφορές μεταξύ παραρτήματος, τμήματος και σχολής. Για παράδειγμα στα ΤΕΙ της αθήνας (σχολή), υπάρχει το τμήμα Νοσηλευτικής (τμήμα) με παράρτημα στον Σαρακάκη... τόσο απλά!!! Πάντως κάνει και άλλα λάθοι που δηλώνουν άγνοια με αυτά που αλλά και όπως τα γράφει. Στα ΤΕΙ επιτρέπονται τα μεταπτυχιακά από το 2013 (εάν θυμάμαι καλά) πιο πριν γινόντουσαν διατμηματικά με κάποιο Πανεπιστήμιο εσωτερικού ή εξωτερικού. Πότε πρόλαβαν τα τμήματα του κάθε ΤΕΙ να αποκτήσουν τόσα πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα που γράφε? Και για τον λόγο του αληθές το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας που έχει ίσως και τους περισσότερους φοιτητές έχει μόλις 2 μεταπτυχιακά προγράμματα, τα υπόλοιπα ΤΕΙ που έχουν λιγότερους φοιτητές υπάρχει περίπτωση έχουν περισσότερα μεταπτυχιακά??? Επίσης υπάρχουν μεταπτυχιακά πάνω στον προγραμματισμό αλλά δεν απευθύνονται σε απόφοιτους Πληροφοριακών Τμημάτων, είναι για ηλεκτρονικούς, αυτοματιστές, ακόμα και οικονομολόγους που θέλουν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε έναν απόφοιτο πληροφορικής. Groot από ποιά σχολή είσαι? γιατί κάτι έγραψες για ροές...
  3. Βγαίνουμε από το off-topic με άλλο off-topic, αλλά θα ήθελα να σου απαντήσω. Πιστεύω και εγώ ότι η Python είναι η καλύτερη script γλώσσα, καμία σχέση με php, jsp, asp, κ.τ.λ. (για την Ruby δεν έχω άποψη). Και όπως λες δεν κάνει για κινητά, tablets, κ.τ.λ. και έχει δύσκολο packing για Windows και προτιμάτε σε Unix based. Πράγμα που την κάνει ακατάλληλη για multi-platforms. Και η διαφωνία μας στο post ήταν κατά πόσο η JAVA με την VM προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε όλες τις platforms σε σχέση με τις O.S. based γλώσσες.
  4. Σίγουρα είναι off-topic έτσι όπως κατέληξε. Αλλά η Python είναι script, αυτό ήταν το off-topic του off-topic!!!
  5. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος διαμάχης μεταξύ JAVA και οποιαδήποτε άλλης γλώσσας. Εγώ έγραφα με μανία σε C/C++ και εαν ήθελα γραφικά χρησιμοποιούσα OpenGL. Αλλά οι ανάγκες της αγοράς σε αναγκάζουν να χρησιμοποιήσεις JAVA για να έχεις τον κ@λο σου καλυμμένο σε θέμα συμβατότητας. Η JAVA είναι μια εύκολη γλώσσα μιας που τα βρίσκεις σχεδόν όλα έτοιμα αλλά δεν τόσο ευέλικτη. Και ναι σου λύνει τα χέρια αλλά είναι πιο αργή λόγω της VM. Αλλά οι εφαρμογές που αναπτύσσονται στην JAVA συνήθως είναι λογισμικά γραφείου. Και λέω συνήθως γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις. Και το Darwin o core του Android πάνω σε JAVA δεν στηρίζεται???
  6. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την swift αλλά στο μυαλό μου έρχεται κάτι σαν αντίποινα προς την MS... C# εσύ??? Swift εγώ!!! Να δούμε πόσο θα διχάσουμε τους developers!!! Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι νικητής πάλι είναι η JAVA λόγο Virtual Machine!!! Εφαρμογές για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα και τεράστιο community!!! So simple...
  • Δημιουργία νέου...