Προς το περιεχόμενο

retinoli

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    205
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με retinoli

  • Ημερομηνία γέννησης 31/08/1980

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    Τεχνικός φορητών και σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.996 προβολές προφίλ

retinoli's Achievements

  1. ρίξε μια ματιά στις 2 παρακάτω σελίδες σχετικά με τα προβλήματα των πυκνωτών. https://en.wikipedia...apacitor_plague http://www.badcaps.net/
  2. αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση, να έχει χαλάσει ο πυκνωτής χωρίς οπτικά σημάδια... επίπεδη τηλεόραση ή CRT? πως ήξερες ποιες είναι οι σωστές τάσεις για την πλακέτα τροφοδοσίας που αναφέρεις??? μπορεί η σείρα FX5000 να βγήκε το 2003 και να είναι 12 ετών, σκέψου όμως ότι την θέλω για ένα μηχάνημα φίλου οδοντιάτρου πάνω στο οποίο παίζει μια controller PCI κάρτα του μηχανήματος με το οποίο βγάζει ακτινογραφίες. Και επειδή ο controller αυτός είναι λίγο ιδιότροπος δεν συνεργάζεται με όλα τα motherboard chipsets, παίζει πιο καλά με εποχής Pentium III και τα πρώτα Pentium IV, και ήθελα κάρτα να σηκώνει 2 οθόνες για το Pentium III που του έχω στήσει. Στην Asus FX5200 που του είχα πάνω, τα έπαιξε ο ανεμιστήρας και δεν μπόρεσα να βρώ ίδιο. Αλλά ακόμα και για κάποιο Pentium IV να την ήθελα απλά για κανένα youtube, μια χαρά είναι η FX5200LE και ειδικά αυτή που έχει μεγάλη ψύκτρα και από την άλλη έχει ατομικες ψύκτρες στα μνημάκια. 15 ευρώ την αγόρασα μαζί με τα μεταφορικά. Μην νομίζεις ότι έχουν όλοι λεφτά να αγοράσουν καινούργιο υπολογιστή. Χόρια που για Microsoft Office και Home use μια χαρά αντέχουν ακόμα τα Pentium IV. Μόνο στο flash player και στο HD video ρετάρουν. Όσον αφορά το ότι έκατσα και την επισκεύασα, μου κόστισε 1 ευρώ για να αγοράσω τους 2 πυκνωτές και λίγο από τον χρόνο μου. Αν καθόμουνα, να την πακετάρω, να την στείλω πίσω, να συνεννοηθούμε με τον πωλητή, να διαπραγματευόμαστε ποιος θα πληρώσει τα μεταφορικά επιστροφής, μετά να ψάχνουμε με ποιον τρόπο θα μου επιστρέψει τα χρήματα, και μετά να ψάχνω άλλη κάρτα να παραγγείλω... σίγουρα θα δαπανούσα πολύ πιο πολύ χρόνο και φαιά ουσία! ποια μάρκα προτιμάς σε πυκνωτές, τους παραγγέλνεις από εξωτερικό? αντικαθιστάς τους παλιούς πυκνωτές με κλειστού τύπου?
  3. Δεν γίνεται να κάνεις σωστή εργασία με πλακέτες αν δεν έχεις μια αντίστοιχη βάση. Οι επώνυμες από εταιρίες κοστίζουν πάνω από κατοστάρικο. Η δικιά μου είναι φτιαγμένη από μια βιοτεχνία και βγαίνει γύρω στα 50 ευρώ. Αν θέλεις μπορώ να σε προμηθεύσω. Και μιλάμε για περιστροφή 360 μοιρών και βάζεις πάνω από πλακέτα κινητού μέχρι και μητρική υπολογιστή!
  4. Σωστά όλα αυτά, αλλά το βασικό μου ερώτημα είναι το εξής: "Όταν μια μητρική πλακέτα ή μια πλακέτα κάρτας γραφικών έχει ελαφρώς φουσκωμένους πυκνωτές, χωρίς να έχουν βγάλει υγρά, και η πλακέτα δείχνει να λειτουργεί κανονικά, τότε το ανταλλακτικό θεωρείται λειτουργικό ή θεωρείται ελαττωματικό και χρίζει να αλλαχτούν οι πυκνωτές προληπτικά ακόμα και αν η συσκευή λειτουργεί κανονικά?"
  5. Καλησπέρα συνφορουμίτες, Ανοίγω αυτό το νήμα για να ακούσω τις απόψεις σας σε ένα αμφιλεγόμενο θέμα τεχνικής φύσεως. Όταν μια μητρική πλακέτα ή μια πλακέτα κάρτας γραφικών έχει ελαφρώς φουσκωμένους πυκνωτές, χωρίς να έχουν βγάλει υγρά, και η πλακέτα δείχνει να λειτουργεί κανονικά, τότε το ανταλλακτικό θεωρείται ελεγμένο και λειτουργικό και σε άριστη κατάσταση? ή θεωρείται ελαττωματικό με το ένα πόδι στο μνήμα ή γενικά ύποπτο για πρόκληση ασταθειών στο σύστημα και χρίζει επισκευής? Το λέω αυτό με αφορμή μια κάρτα γραφικών που αγόρασα μέσω αγγελίας εδώ μέσα και την παρέλαβα μέσω ΕΛΤΑ. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να δω ότι είχε έναν πυκνωτή ελαφρώς φουσκωμένο, γεγονός που με ξενέρωσε τα μάλα γιατί για μένα αυτό αποτελεί βλάβη. Και όπως δεν πουλάω ποτέ, ούτε καν τοποθετώ σε φίλους δωρεάν οτιδήποτε με έστω και ελαφρώς φουσκωμένο πυκνωτή, έτσι δεν θέλω να μου πουλάνε και μένα τέτοια ανταλλακτικά. Και είχα πάει τράπεζα να κάνω κατάθεση, μετά να περιμένω, μετά να πάω ΕΛΤΑ να παραλάβω το δέμα... για να την έστελνα πίσω θα ήθελα μια από τα ίδια. Μιας και την θέλω για φίλο μου, έκατσα και άλλαξα τον πάνω δεξιά πυκνωτή που είχε το φούσκωμα και τον από κάτω του προληπτικά, και ας πούμε ότι έτσι σώθηκε η κατάσταση. Αλλά π.χ. αν την ήθελα για να την μεταπουλήσω, ούτε με αλλαγμένους πυκνωτές θα την έδινα, γιατί θεωρώ ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας για την ποιότητα του προϊόντος από την στιγμή που έχει επισκευαστεί και είναι και ύποπτο για να φουσκώσουν και άλλοι πυκνωτές στην πλακέτα. Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν σας έστελναν ένα ανταλλακτικό με ελαφρώς φουσκωμένους πυκνωτές? Και τι αξιολόγηση θα αφήνατε? Να σημειώσω ότι η αγγελία είχε διαφημιστική φωτογραφία της κάρτας γραφικών από το internet, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να το έχω δει από εκεί. Παραθέτω και φωτογραφίες από την κάρτα γραφικών πριν και μετά. Το φούσκωμα στις φωτογραφίες φαίνεται από την αντανάκλαση του φωτός που είναι μόνο στο ένα τεταρτημόριο της κεφαλής του πυκνωτή. Ο λόγος που άνοιξα το νήμα δεν είμαι μόνο η συγκεκριμένη αγοραπωλησία, έχω και άλλες φορές διαφωνήσει με πωλητές για το συγκεκριμένο θέμα (εντός και εκτός insomnia), και θα ήθελα να μάθω και την γνώμη οποιουδήποτε έχει τις τεχνικές γνώσεις για να έχει άποψη επάνω στο θέμα και έχει και την όρεξη να μοιραστεί αυτή την άποψη.
  6. είναι ένα γόνιμο thread στο οποίο γράφονται ενδιαφέρουσες απόψεις. κάποιες από αυτές έχουν πιάσει τόπο, κάποιες άλλες έχουν πάει εκεί που τους αξίζει, δηλαδή άπατες το καλό με την Δημοκρατία είναι ότι ο καθένας λέει την γνώμη του. το κακό με την Δημοκρατία είναι ότι ο καθένας λέει την γνώμη του...
  7. Ποοο... έχεις δίκιο, έχει ταμπελάκι και δεν το έιχα δει... είναι κρυμμένο κάπως σε μια εσοχή και είχε και ένα στρώμα σκόνης επάνω του... παραθέτω φωτογραφία και περιγραφή των ενδείξεων. Γράφει: Battery + / Battery - / Input L / Input N / Input G / Output L / Output N / Output G Αν βάλω ανάποδα το L και το N θα δει τα ραδίκια ανάποδα το UPS? γιατί είδα ότι το ίδιο μοντέλο βγαίνει και με σούκο πρίζα για input. http://www.kafaagroup.com/Products/usp/SINUS_SERIES__1-3_KVA.php http://www.kafaagroup.com//Downloads/usp/OnlineUPS/1Ph-1Ph/inform/SINUS-SERIES1-3KVA/sinus-series-manuals.zip Το μοντέλο που έχω είναι το 3kVA
  8. Καλησπέρα, Μου έδωσαν ένα UPS που είχαν παρατημένο σε μια αποθήκη και προσπαθώ να το συνδέσω στο ρεύμα, αλλά το πρόβλημα μου είναι πως είναι hard wired και δεν βρίσκω το manual πουθενα για να δω πως πρέπει να συνδεθεί στο ρεύμα. Επίσης δεν γνωρίζω αν παίζει ρόλο που θα πάει το θετικό και που θα πάει η επιστροφή. Στις πρίζες σούκο δεν παίζει ρόλο γιατί μπορείς να την βάλεις και με τις δύο "πολικότητες". Ξέρεις κάποιος να μου πει με σιγουρία αν στην συγκεκριμένη περίπτωση παίζει ρόλο? Επίσης ψάχνω το εγχειρίδιο και δεν το βρίσκω. Αν κάποιος ξέρει κάτι... ας μιλήσει!! Παραθέτω φωτογραφίες για να δείτε για ποιο μοντέλο πρόκειται.
  9. Καλησπέρα, μπορείς να αγοράσεις μόνο του το πίσω κάλυμμα της οθόνης και να βάλεις τις κεραίες και την κάμερα από το δικό σου.
  10. Δοκίμασες το Num Lock σκέτο? Σε μερικά λάπτοπ επίσης έχει επιλογή στο BIOS.
  11. retinoli

    Acer e5-572g Review

    Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση σου. καλύπτεις τους περισσότερους τομείς του υπολογιστή. το λαπτοπ το αγόρασες καινούργιο? τι αναβάθμιση έκανες? Σε κάποια σημεία έχει σφραγγίδες που σπάνε με την αποσυναρμολόγηση και χάνεις την εγγύηση. αν απλά άνοιξες κάποιο καπάκι για να αλλάξεις μνήμες και σκληρό δίσκο δεν έχασες την εγγύηση.
  12. παίζει να σου φέρνει δεμονισμένο ρεύμα η πρίζα της ΔΕΗ. δοκίμασες σε άλλο σπίτι ή με άλλο φορτιστή?
  13. Σύμφωνα με την παρακάτω σελίδα το μέγιστο του υπολογιστή σου είναι 2GB. http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Acer/extensa-5620z και σύμφωνα με εδώ όσοι πήγαν να βάλουν 4 είχαν προβήματα. http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/724997-upgrading-acer-extensa-5620z-memory.html http://www.overclock.net/t/616462/acer-extensa-5620z-will-not-work-with-more-than-2gb-ram Το manual λεει "Up to1/2 GB of DDR2533/667 MHz memory, upgradeable to 2/4 GB using two so-DIMM modules (dual-channel support) (for selected models)" Το έχω δει και σε άλλους υπολογιστές εκείνης της εποχής το manual να λέει μέχρι 2GB και εκείνοι να παίρνουν μέχρι 3GB. Η μπλε οθόνη βγαίνει όταν ξεκινάνε τα Windows? Δοκίμασες να μπεις σε safe mode ή να ξεκινήσεις τον υπολογιστή από κάποιο free-dos ή linux live cd για να δεις μήπως είναι θέμα Windows? Επίσης εγκατέστησε το CPU-Z http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html από το οποίο μπορείς να δεις ποιές συχνότητες και σε τι timings έχει το κάθε dimm μνήμης. Επίσης σύμφωνα με την φωτογραφία που ανέβασες οι μνήμες που έχεις πάνω (Samsung M470T2953EZ3-CE6) είναι 667Mhz και όχι 533ΜHz όπως αναφέρεις. Τσέκαρε το και στο CPU-Z. http://www.pchub.com/uph/laptop/467-44908-13105/Samsung-M470T2953EZ3-CE6-DDR2-RAM-667MHz.html http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/product/computing-dram/detail?productId=490&iaId=699
  14. Ο μποναμάς για τους υπόλοιπους είναι η πνευματική ολοκλήρωση η οποία πηγάζει από την συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια και παράλληλα θα αποτελέσει δώρο προς όλους η φωτογραφική και περιγραφική κάλυψη του όλου εγχειρήματος-εγχείρησης. Αυτή η κάλυψη θα είναι μια δίκαια και με το παραπάνω ανταμοιβή για τον χρόνο και το ενδιαφέρον που δείξατε στον συνφορουμίτη. Όλα αυτά θα γίνουν αν φυσικά η ευγενική προσφορά μου γίνει δεκτή. Υ.Γ. υπάρχει και μια σελίδα-ομάδα η οποία ασχολείται με διάφορα hardware projects και στην οποία μπορεί να μπει όποιος έχει μυαλό, χρόνο και κυρίως όρεξη και ισχυρό κίνητρο για να ασχοληθεί με όλα αυτα. το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάποιες ρυθμίσεις δεν αφήνουν αποτελέσματα της σελίδας να βγούνε στο search του google... οπότε πακέτο!
  15. Το εργαστήριο των ανεξάρτητων μενονωμένων "Zilotron Computer Labs" ενθαρρύνει το hardware hacking και δωρίζει τον κάτοθι σκληρό δίσκο στον φίλτατο και φιλομαθέστατο συνφορουμίτη με ευχές για καλή τύχη και μοναδική προϋπόθεση να παραθέσει φωτογραφίες από την φιλόδοξη απόπειρα του!
  • Δημιουργία νέου...