Προς το περιεχόμενο

aris22gr

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    107
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

3 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με aris22gr

  • Ημερομηνία γέννησης 29/04/1991

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Thessaloniki

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.002 προβολές προφίλ

aris22gr's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • 10 χρόνια Insomniac
  • Αφοσιωμένος
  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 10 Classifieds

Πρόσφατες Διακρίσεις

26

Φήμη

  1. Υπέθεσα πως μπορούμε και να σχολιάσουμε και λογαριασμούς με τις χρεώσεις αναπροσαρμογής, αλλά έκατσες και πέταξες και το ειρωνικό σου σχόλιο "είπες και να ποστάρεις". Εντελώς περιττό. Αντιθέτως θα μπορούσες να με ενημερώσεις στη ουσία, ότι μόνο τα Fixed προγράμματα συμφέρουν με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αλλά εντάξει δεκτό ότι υπάρχουν "ΕΞΥΠΝΟΙ".
  2. Είναι λογική χρέωση αυτή? Βλέπω αλλους έχουν κάψει περισσότερα kW και η χρέωση αναπροσαρμογής ειναι πολύ λιγότερη.
  3. Kαλησπέρα παιδια, ψάχνω κάποια εφαρμογή για να κάνω απο Bootable CD/USB Stress Test τον επεξεργαστή/RAM. Προς το παρόν έχω βρει μονο το HirensBootCD, αλλά δε με βόλεψε παρα μονο το memtest86 που εχει σαν επιλογή απο το boot. Οι άλλες εφαρμογές πολύ light. Υπάρχει κάτι σε Prime95 αλλά απο DOS? Γιατι ειναι αρκετά χρονοβόρο να περιμενω κάθε Boot με κάθε αλλαγή στο BIOS να το τεστάρω. Ειδικά αν εχεις HDD δίσκο και κάνει 1 λεπτο να φορτώσει το λειτουργικο.
  4. Εγω δε κατάλαβα για ποιο λογο κραζετε την Apple σε 15 σελίδες, ενώ έχει ακουστικά μέσα το κουτί του iPhone που κουμπώνουν μια χαρά. Να έλεγα οτι δε εχει καθόλου ακουστικά το δικαιολογώ. Αλλα έχει. Απλά δε εχει αντάπτορα σε Audio jack. Κ αν θέλετε το αγοράζετε με 1.5ευρώ σε διάφορα μαγαζάκια. Θεωρείται αρχαίο πλέον (απο το 1920 και πιο πριν!!) https://www.bbc.com/news/magazine-35253398
  5. Εχω μια ερωτηση, εφόσον οι κάρτες οι χρεωστικές (VISA) έχουν μπλοκαριστεί και δεν μπορεις να κάνεις άλλο αγορά κρυπτονομισμάτων, αυτά τα κρυπτονομίσματα που βγάζουν (mining) οι υπολογιστές και έχουμε στο πορτοφόλι (Coinbase) μπορούν να έρθουν με έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό οταν αιτηθεί πληρωμή? Επίσης η αποστολή με SEPA, στο πορτοφολι για αγορά BitCoins ακομα λειτουργεί σωστά?
  6. Δεν ειναι δικο μου το PC, ειναι φίλου, και επειδη δε του δούλευε σωστά μου το έδωσε για το Π/Σ/Κ να το τσεκάρω.
  7. Ενώ εκανα Undervolt τον CPU στα 1.21V το CPU-z βέβαια μου λέει 1.232-1.243V, είπα να το κάνω O/C και το πήγα στα 40.00 το Multi, δηλαδή στα 4GHz ενώ λένε πως θέλει 1.35V για να τα πιάσει πήγε ανετα!! Περίεργοι ειναι οι Ryzen. Τρέχω Prime95, υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που κανει καλύτερο Stress Test ειδικά για τους Ryzen? Θερμοκρασίες ειναι Max 80C. Και ενα Validation https://valid.x86.fr/2x6s6m
  8. Σε stock όλες οι ρυθμισεις και έπαιζε στα 1.37GHz, και για αυτο το έκανα τοσο θέμα, αλλά τώρα τον κλοκάρω όσο γίνεται με όσο πιο χαμηλό Vcore μπορώ. Εκει εχει το πρόβλημα τελικά. Απλά πρέπει να ειναι κάτω απο 1.25V περίπου για να δουλέψει σωστά.
  9. Ξεμπλόκαρε ολα καλά, το Vcore φταίει για όλα! το εκανα EDIT ξανά.
  10. Δεν έχει επιλογές TPU I και TPU II μάλλον για αυτό ειναι κ οικονομική σειρά. Το θέμα ειναι ότι το Afudos δείχνει ότι εχει ασυμβατότητα με την μητρική, και κάτι μου λέει αν την κάνω BIOS Downgrade θα κάνω ενα καλό brick την μητρική. ****** SOLVED Το έφτιαξα όμως. Αν το βρείτε κερδίζετε δώρο εναν Downgraded 1300X στην κυριολεξία χαχαχα. H λύση ειναι η εξής! (EDITED) Underclock το Voltage στα 1.15V και Multi στο x35 (το CPUz αναφέρει ότι τρέχει στα 1.12V στα 3.5GHz. ) Λύθηκε το θέμα. Ελπίζω να βοηθήσει άλλους η ιστορία μου. K ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους!
  11. Εχω καεί λέμε, δε κάνει τίποτα, τα δοκιμασα όπως ακριβώς τα είπες. Αρχικά με x38 και αυτο και μετά Disabled και με multi x37 και disabled μετά το core perf. boost, με Vcore 1.28 (δε μου δινει για 1.25 ακριβώς για κάποιο λογο) αλλά τίποτα πάλι 1.37GHz.. Προσπαθώ να κάνω εδώ και ώρα Downgrade το BIOS, αλλά δε τα καταφέρνω. Όσο για τα Windows o φιλος έχει δικιο οτι κατι παιζει με τα PowerPlan των Windows για αυτο έβαλα την έκδοση των Windows προχθες την 1607 και οχι την 1709 που έχει αναβαθμίσει τα Plans, βέβαια τώρα αφου έκανα ξανά φορματ φοράει την 1709 που ειναι κ η τελευταία, διότι ειδα ότι δε έκανε κάποια διαφορά η προηγούμενη. Τώρα αφου δε λύνεται το μονο που ήθελα να δοκιμάσω ειναι να βάλω κάποιο First Release Bios Update αλλά μου λέει Bios wrong.. Και δε μπορώ να καταλάβω το γιατί, δοκιμασα με EZ Bios Updater και μέσα απο τα Windows και μέσα απο το Utility της ASUS (BIOS) και τίποτα πάλι. Δε κάνει το Downgrade! Κανενα bios δε μου βάζει που ειναι παλιότερο!
  12. Το Core Performance Boost το έχω βάλει Disabled. Δοκιμασα κ enabled, αλλα τπτ.. Η τάση ειναι 1.35V το ειχα βάλει μήπως και καταφέρει να ξεκολλήσει, αλλά στα Windows το CPU-z μου λέει 1.06-1.09V. Cstate το βάζω enable - disable - auto και οτι υπάρχει με διαφορους συνδιασμούς και το πρόβλημα συνεχίζει.. Καποια αλλη λύση? Ακόμα και Overclock στα 3.92GHz δοκιμασα τώρα μήπως ξεκολλήσουν τα PowerSaving Modes αν υπάρχουν αλλά τίποτα! Εκει 1.37GHz!! Μπας και έστειλε η AMD κανεναν Beta CPU απο λαθος?! πραγματικά εχω εξαντλήσει κάθε λύση, δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο! Αν εχει καποιος, καποια ιδέα ας μου την πει.
  13. Ξανακάνω παράθεση για να το διαβάσουν και άλλοι στη νέα σελίδα. Τα εχω κάνει όλα. Δε απενεργοποιείται το Core Performance Boost. Έχει μονο Auto και Two Core Per Processor, κάπως έτσι.
  14. Καλησπέρα παιδια. Έχω ένα πρόβλημα που με παιδεύει εδώ και 4 μέρες περίπου, και δε μπορώ να το καταλάβω!! Οτι και να κάνω στο BIOS, το αποθηκεύει η μητρική αλλά στα Windows ρίχνει το Multiplier στα 15.5 με αποτέλεσμα να έχει συχνότητα πεισματικά στα 1.37GHz!! Έχει τον AMD Ryzen 1300X. Δοκίμασα overclock να κάνω με απενεργοποιημένα ολα τα C-States κτλ, και παρόλα αυτά τα Windows αναγνωρίζουν οτι ειναι στα 3.8GHz αλλά τρέχει πάλι στα 1375MHz... Εδω και 4 μέρες δε μπορώ να το λύσω, δοκίμασα ξανα 2 φορμάτ σε αλλες εκδόσεις Windows 10, κ εχω αναβαθμίσει το BIOS στο τελευταίο, έβαλα το AISUITE τελευταίο-προηγούμενο, έβαλα το Ryzen Master αλλά δε αλλάζει συχνότητα μέσα απο τα Windows το κάνει εικονικά, εγκατέστησα διάφορες εκδόσεις AMD Chipset κ τους τελευταίους, άλλαξα το Power Balancing στο High, έβαλα κ απο εναν driver το AMD Optimized Profile, παρόλα αυτά τίποτα!! Ακόμα και Registry Hacks έβαλα!! Έκαψα τον εγκέφαλο μου! Συνεχιζει να το διαβάζει στα 1.37GHz βέβαια ώρες ώρες μετα απο πολλές επανακκινήσεις για κάποιο λόγο το πιάνει το 3.8GHz και δε πέφτει μέχρι την επόμενη επανακκίνηση. Δεν ειναι εικονικό γιατί τα Games κολλάνε ενώ όταν ξεμπλοκάρει κ τρέχει στα 3.5GHz-3.8GHz δουλεύει πολύ γρήγορα, εχει συνδιαστεί με μια κάρτα γραφικών 1060! Επίσης τα έχω δοκιμάσει όλα Optimized στο BIOS και stock και πάλι 1.37GHz τα βγάζει χωρίς να δουλεύει το Turbo κτλ!! Κ η μητρική ειναι η Asus B350Μ-Κ. Oι μνήμες τρέχουν στα 2666MHz και τις έχω βάλει και 2133MHz και σωστά timings απο το έτοιμο SPD Profile. Πραγματικά τι παιζει? Υπάρχει κάτι κρυμμένο που δε το βρίσκω? Δώστε μου τα φώτα σας παιδια.
  15. Kαλη χρονια παιδια!! Καλά τι χάος ειναι αυτο με την σελίδα. Η γραμματοσειρά ειναι τεράστια, και εχει χαλάσει η λειτουργικότητα της. Κάντε μικρότερες γραμματοσειρές και μαύρο φοντο, ηδη τα μάτια μου κουράστηκαν να βλέπουν, ειναι κριμα αφου υπάρχει μεγάλη κοινότητα που μπαινει!!
  • Δημιουργία νέου...