Προς το περιεχόμενο

ΘουΒου

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    27
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΘουΒου's Achievements

  1. ΘουΒου

    password management

    Οπότε στα λόγια μου έρχεσαι. Είτε server άλλων είτε το USB key που θα ξεχνάς να το χρησιμοποιήσεις εγκαίρως και στο τέλος απλά θα εκνευριστείς
  2. ΘουΒου

    password management

    ακριβώς αυτό. Σε μια closed sourced εφαρμογή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο background. Επιπλέον αν αφήνεις σε αυτή το sync ανάμεσα σε συσκευές προφανώς επιτρέπεις να ανεβαίνουν και τα passwords σου σε ένα δικό της server για να γίνει το sync. OK ευκολία δεν λέω αλλά δεν θέλω τα passwords μου από ότι έχω και δεν έχω σε ένα dropbox ακόμα και αν προστατεύονται και από password. Επιπλέον η τιμή του 1Pass είναι εξωφρενική και νομίζω ότι δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις δικό σου server με ένα οpen πρωτόκολλο για sync (π.χ. webdav). Η τιμή του είναι τόσο υψηλή που είναι σχεδόν ίση με το κόστος του hardware εξοπλισμού για να κάνεις αυτά που λέω (π.χ. hardware για ένα mini home server -> raspberry pi κ.α.) Απλά αυτό που λέω θέλει και λίγο διάβασμα και θα χρειάζεται να κάνεις και ένα copy/paste από την εφαρμογή στο password field του browser.
  3. ΘουΒου

    password management

    το owncloud είναι σαν το dropbox αλλά το εγκαθιστάς εσύ όπου θέλεις. Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε στο site του owncloud (μια απλή αναζήτηση google θα στο δώσει) αυτο πως προεκυψε;
  4. ΘουΒου

    password management

    Εγώ χρησιμοποιώ το keepassx Opensource portable σε osx, Linux και win και υπάρχει και μια χαρα εφαρμογή για ios (πληρώνοντας ένα υποτυπώδες πόσο). Με ένα owncloud για τον συνχρονισμό έχεις και εσυ τον έλεγχο της βάσης δεδομένων με τα passwords. Τα παραπάνω τα θεωρώ πολύ πιο συμαντικά από την αυτόματη συμπλήρωση password των closed source εφαρμογών που δεν ξέρεις τι κάνουν πίσω από την πλάτη σου και με ποιο τροπο συγχρονίζονται μεταξύ τους.
  5. εδώ έχει οδηγό για να κάνεις την αλλαγή μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου: http://www.ifixit.com/Guide/iPod+Nano+5th+Generation+Battery+Replacement/3131 προτεινόμενη τιμή μπαταρίας λέει 14 δολάρια οπότε πρόσεχε πόσα θα σου ζητήσουν αν αποφασίσεις να το πας σε κάποιον για σου κάνει την αλλαγή.
  6. Εγω θα το έκανα μια φορά και μετα θα το ανέβαλα μέχρι να ξεχάσω την ύπαρξή του. Η μόνη backup λύση που έχει δουλέψει με μένα είναι αυτή που δουλεύει αυτόματα και ξεχνάω την ύπαρξη της μέχρι να την χρειαστω. Αυτο το θεωρώ πιο σημαντικό από το να δίνω κόπιες στον φίλο μου οταν βγαίνουμε για ποτό για να εξασφαλίζομαι απο φωτιά ή κλοπή. Υγ: για την ιστορία , η λύση που χρησιμοποιώ είναι backup σε nas. Δηλαδή τα δεδομένα υπάρχουν σε 2 διαφορετικά μηχανήματα (αρχικό & nas). Το nas μου δεν έχει raid
  7. Και στην ικανοποίηση πόσων από τα παραπάνω θεωρείς ότι κάτι μπορεί να λέγεται backup; Γιατί αν θες την ικανοποίηση όλων τότε μιλάς κατανεμημένα συστήματα πολλαπλών δίσκων και μισθωμένων γραμμών κλπ κλπ που κοστίζουν κάποια χιλιάρικα. Δλδ ξεφέυγει πολύ από τη λογική του οικιακού backup που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Επιπλέον άλλο NAS και άλλο RAID. ¨Ενα NAS μπορεί να προσφέρει και RAID functionalities. Ορισμένα RAID έχουν και redundancy π.χ. 1 ή 5. To RAID 1 προσφέρει mirroring. Δλδ και να σου σκάσει ο controller βάζεις το σκληρό αλλού και είσαι μια χαρά. κλπ κλπ Άλλα RAID levels σου εξασφαλίζουν ότι δεν θα χάσεις τα δεδομένα σου ακόμα και να σου σκάσουν 2 σκληροί. Εμένα το θέμα με το RAID != backup μου δείχνει πιο πολύ πολιτική των εταιριών για να γλυτώσουν τις μηνύσεις. Π.χ. Μηνύσεις του στθλ αφού προσφέρετε ένα backup σύστημα, γιατί έχασα τα αρχεία μου κλπ.
  8. Αυτό εξαρτάται από το definition του backup και προσωπικά δεν πολυσυμφωνώ. Ανάλογα πόση ασφάλεια θες μπορείς να εχεις 1 redundancy drive, 2, να έχεις τοπικό duplication των δεδομένων σου ή ακόμα και να κάνεις duplicate σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος.
  9. ο συγκεκριμένος μου κόστισε κοντά στα 700 πριν 1,5 χρόνο. Επιπλέον αν παίρνεις τέτοιο μηχάνημα πρέπει να του βάλεις και αντάξια ηχεία (και όχι των 200-300 ευρώ που έχω εγώ και θέλω να αναβαθμίσω). Επιπλέον αν πας σε τέτοια επίπεδα τιμής είναι θέμα ποιος κάνει το conversion από digital σε analog. Δηλαδή λογικά θες κάρτα ήχου καλή στον υπολογιστή ή DAC. Αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουμε.
  10. και εμένα ο http://www.rega.co.uk/html/Brio-R.htm αλλά ας μας πει τι θέλει πιο συγκεκριμένα. 60% μουσική και 40% ταινίες δεν λέει τίποτα. Πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ακούει μουσική κυρίως (για να πάει σε 2.0) σύστημα ή ταινίες για να πάει σε σύστημα 5.1 ή γενικότερα σύστημα με woofer κλπ.
  11. ΘουΒου

    E-mail στην Apple

    ε προφανώς για να μην έχουν δεν θέλουν να τους στείλεις απ'ευθείας γενικής φύσεως email! Προσπάθησε να προσαρμοστείς στις κατηγορίες/κατευθύνσεις που σου δίνουν αλλιώς μη στείλεις τίποτα. Στην τελική αν αγνοείς τον τρόπο επικοινωνίας που σου προτείνουν μπορούν και αυτοί με την ίδια λογική να αγνοήσουν και το email σου. Με λίγα λόγια, αν ήθελαν να λαμβάνουν email όπως το δικό σου θα είχαν διεύθυνση στο http://www.apple.com/contact/ Για να μην το κάνουν και να έχουν στήσει ένα ολόκληρο σύστημα feedback σημαίνει ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο. υγ: τόσες μέρες που το ψάχνεις το θέμα θα μπορούσες να τους είχες τηλεφωνήσει κιόλας!
  12. ΘουΒου

    E-mail στην Apple

    http://www.apple.com/contact/ και ακολούθα τον κατάλληλο τυφλοσούρτη.
  13. ΘουΒου

    mac mini και εγκατασταση 10.4.2

    Καλά πως το καθάρισες; Μπουγάδα το έκανες; Μην το πετάξεις πριν καταλάβεις γιατί δεν ανάβει. Κρίμα είναι
  • Δημιουργία νέου...