Προς το περιεχόμενο

Sonam

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    506
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Sonam

  • Ημερομηνία γέννησης 26/12/1982

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Milky Way/ Sol System/ Earth/ Greece/ Thessaloniki

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.921 προβολές προφίλ

Sonam's Achievements

  1. Χαλαρώστε με τις μπαταρίες... Θα αργήσετε να δείτε νέου τύπου μπαταρίες... Η πιτσιρίκα (Eesha Khare) που λέτε δεν ανακάλυψε νέο τύπο μπαταρίας αλλά super-capacitor, και επιπλέον υπάρχει και διαμάχη για τις πατέντες από πολλαπλές εταιρίες που ανακάλυψαν το ίδιο ταυτόχρονα. Η original μελέτη δεν έλεγε ότι θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες αλλά θα μπορούσες να φορτίσεις σε μερικά δευτερόλεπτα τον supercapacitor ο οποίος, ακριβώς επειδή μπορούσε στο ίδιο μέγεθος να "χωρέσει" παραπάνω ενέργεια θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ώστε να "ξεφορτώσει" σιγά σιγά στην μπαταρία και να φορτίσει μέρος της. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάει για αντικατάσταση. Επιπλέον η εταιρία με την graphene που έλεγε για τον super-duper-muper-mygrandmaissuper φορτιστή από τότε έχει αλλάξει, έχει αφαιρέσει την graphene από το λεξιλόγιό της, έχει αλλάξει τουλάχιστον 4 site από το 2013 και ακόμα ΘΑ βγάλει έναν φορτιστή με ακριβώς την παραπάνω λογική με χωρητικότητα 1500mah και μέγεθος Samsonite βαλίτσας... https://www.zapgo.com/markets/mobile/ Τα media πολλές φορές τα φουσκώνουν...
  2. Ω ρε και να το βγάλει και να σου πει "Innovation... our new phone runs... Tizen"!!!
  3. Συγνώμη αλλά όσοι λένε ότι το linux δεν κολλάει και ειδικά αν δεν μπεις με root και πειράξεις αρχεία είσαι οκ, να ξέρετε το εξής... ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ RESET BUTTONS Ποιος σας είπε το linux ότι δεν κολλάει; Ρωτήστε και άτομα που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό μηχανημάτων (και μιλάμε για 3ψήφιο) με linux που τρέχουν services και όχι έναν απλό chromium και vlc player και μετά μιλάμε. Τα πάντα κολλάνε και δεν έχει σχέση να κάνει με το hardware (μιλάμε για προβληματικό). Και τα arch και τα ubuntu και τα debian και τα Win10 κολλάνε μια χαρά... Δοκιμάστε να τρέχετε 24/7/365 μέρες άπειρα services και θα καταλάβετε... Θα καταλάβετε όταν χτυπάει μηχάνημα την χειρότερη στιγμή μετά από 700 μέρες uptime... Και ναι έχω και Windows μηχάνημα με πάνω από 300 μέρες uptime. Ας μπορούσες να κάνεις τα update χωρίς restart και θα συνέχιζε ακόμα... Η συμβολή της MS στο Linux είναι τεράστια. Πολύ καλή κίνηση.
  4. Μια χαρά... Ουσιαστικά updates και σωστά updates. Πραγματικά από τότε που βγήκαν τα Win8 απολαμβάνω ολοένα και πιο πολύ τα windows. Σαν UX είναι ότι καλύτερο. Υ.Γ. Μην πει κανείς για Linux... Για servers ναι... Σε production όμως περιβάλλον, ακόμα και για να χειριστείς linux servers θέλεις από πίσω το μηχάνημα που κάθεσαι να μην σε αφήνει με τίποτα... Υ.Γ.2. Αν υπήρχε και official τρόπος να κάνεις on demand τα updates και όχι forcefully θα ήταν ότι καλύτερο.
  5. Δυστυχώς επειδή έχουμε μπει οικογενειακώς στο τρυπάκι του καρκίνου τα τελευταία 6 χρόνια, και έχω δει εκ των έσω πως πάει, να σε πληροφορήσω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχουν μαγικά φάρμακα ακόμα και αν έχεις τα χρήματα (βλέπε Steve Jobs). Όλοι, έχουν ίση αντιμετώπιση και ακόμα και ο τελευταίος γιατρός (ειδικά οι ογκολόγοι) προσπαθούν για το καλύτερο. Εύχομαι σε κανέναν να μην χρειαστεί ΠΟΤΕ να ζήσει, να γνωρίσει και να ψάξει οτιδήποτε έχει σχέση με τον καρκίνο.
  6. CMR is coming... Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο... Ίσως και κάτι που το περιμένουμε στα επόμενα 10-15 χρόνια.
  7. 1) Μία εταιρία που θέλει μερίδιο αγοράς από κάτι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι λειτουργούν οι εταιρίες 2) Η google πρόσεξε. Δεν δίνει δωρεάν το android ακριβώς. Δίνει δωρεάν την open source έκδοση του android. Οποιαδήποτε εταιρία θέλει το παίρνει, το φτιάχνει, φτιάχνει τους drivers για το προϊόν της και το δίνει. Αν όμως αποφασίσει να βάλει Google Play μέσα ΠΛΗΡΩΝΕΙ στην google δικαιώματα. Για αυτό θα δεις tablet, όπως για παράδειγμα τα Turbo-X που ΔΕΝ έχουν google play.
  8. Sonam

    Πρώτες εικόνες από τα Windows Blue

    Πάλι καταλήγει στο Windows vs Linux. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το πρόβλημα είναι η πλήρη υποστήριξη που μπορεί να σου προσφέρει ένα λειτουργικό σαν λειτουργικό και όχι σαν διανομή. Βλέπετε το δέντρο και ξεχνάτε το δάσος. Στα windows υπάρχει ένα layer από πάνω που αναπτύσεις εφαρμογές και drivers (βλέπε .Net Framework / DirectX / WindowsAPI). Στο linux υπάρχει ένας kernel ο οποίος από διανομή σε διανομή αλλάζει και κάποιες χιλιάδες libraries ανεξάρτητες μεταξύ τους για να σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Στα windows λες ότι θέλεις να κάνεις 1 πράγμα και πρέπει να λάβεις υπόψη σου ελάχιστα πράγματα για συμβατότητα. Στο Linux για να έχεις πλήρη συμβατότητα είναι αν όχι αδύνατο πολύ δύσκολο λόγω kernel και άπειρων libraries που αλλάζουν από διανομή σε διανομή. Κάνεις μία εφαρμογή αλλά επειδή ο άλλος έχει KDE ή Unity ή GNome δεν λειτουργεί σωστά το GUI σου. Επειδή το library blablabla.so είναι έκδοση 0.0.0.1.2.3 που χρησιμοποίησες και οι άλλοι στα repo τους έχουν το 0.0.0.1.2.2 τα τελευταία 3000χρόνια δεν λειτουργεί. ΔΕΝ υπάρχει ομοιομορφία. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο υπάρχουν δυσκολίες από πολλούς να γίνει mainstream OS. Τα παιχνίδια που στα Windows έχουν σαν Layer το DirectX που σε σχέση με το OpenGL προσφέρει κλάσης ανώτερο επίπεδο για rapid development κλείνουν στις εταιρίες παιχνιδιών την πόρτα για Linux. Η μοναδική εταιρία που έχει κάνει βήματα τρελά σε όλους τους τομείς (GUI, ομοιομορφία, εκδόσεις) είναι η Canonical με τα Ubuntu. Αλλά θέλει ελάχιστο με αυτόν τον ρυθμό άλλα δύο χρόνια να δείξει κάτι καλό (ετοιμάζεi unified λειτουργικό για smartphones/tables για ARM και τρελές αλλαγές για 8086 επεξεργαστές), μόλις τώρα προσελκύει μεγάλες εταιρίες (ΕΑ, Valve (steam)). Έχω 3 υπολογιστές που έχω όλα τα λειτουργικά για development enviroment (Ubuntu, WinXP, Win7) και σπίτι dual boot Ubuntu/Win7. Ενώ καραγουστάρω τα Ubuntu καθώς είναι τα πιο εύχρηστα πάντα μετανιώνω τον χρόνο που τρώω (χρόνος = εργατοώρες = χρήμα) όταν μου τυχαίνει κάποια ασυμβατότητα/bug/βλακεία. Σαν stable enviroment ψηφίζω windows δαγκωτό. Ας βγάλει η Canonical έκδοση επί πληρωμή που να δίνει κάτι επιπλέον όσον αφορά την υποστήριξη σε drivers, συμβατότητα μεταξύ των Linux distro για να μπορώ και εγώ να κάνω άνετα την δουλειά μου και να έχω εφαρμογές όχι με wine άλλα Native Linux και τα λεφτά τα δίνω... Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί η Adobe δεν έχει κανένα εργαλείο για Linux; Για ποιον λόγο κανένα major παιχνίδι (WoW, LoL, CoD, Battlefield) δεν έχει βγει native για linux (μην πάτε στα παλιά Unreal 2004 κτλ... τώρα με DX10-11). Ούτε το evernote δεν υπάρχει για Linux. Με nixnote την βγάζουμε...
  9. Sonam

    Πρώτες εικόνες από τα Windows Blue

    Για μένα πάντως τα Win8 φαίνεται να είναι μία πολύ καλή καινούρια έκδοση η οποία επιτέλους φαίνεται να έχει μία χρηστικότητα όπως το Unity και το Gnome3 από το Linux. Το ότι τα πληρώνεις δεν είναι κάτι κακό. Αντικειμενικά πληρώνεις σταθερότητα, ομοιομορφία και συμβατότητα σε όλα τα hardware. Κάτι που με Linux δεν το έχεις. Εγώ πάντως τα 250ευρώ θα τα σκάσω για Win8. Πάντως για όσους θέλουν κάτι άλλο μπορούν να βάλουν Windows RGE ( http://www.albinoblacksheep.com/flash/winrg )
  10. Σκέφτομαι για Χριστούγεννα να κάνω δώρο στους γονείς μου ένα HDMI Stick με Android (μάλλον θα πάω για το MK808). Το πρόβλημά μου είναι το keyboard και το mouse. Καλό αυτό που έχουν συνήθως που ενσωματώνει και touchpad αλλά είναι λίγο μικρό (20cm). Θέλω κάτι που να είναι κάπως μεγαλύτερο (30cm) και το ποντίκι να είναι ξεχωριστό. Δεν θέλω κουμούτσα. Κάτι σε πιο compact κατάσταση και αυτό επειδή θα είναι στο σαλόνι. Έχει κανείς να προτείνει τίποτα (είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό);
  11. Sonam

    Aisxos h Creative...

    An einai dunaton... Ebala kai egw o amhros x64 Windows na dw kamia asprh mera (pou lene...)... H Creative drivers gia tis aples Audigy kai SB Live 5.1 den exei bgalei... Mono gia tis kainouries.. Kai leei oti tha bgalei sto 2tero 3mhno tou 2005. Dld kathusterise... Telos pantwn... Drivers uparxoun se beta morfh pou to mono pou prosferoun einai aplo stereo hxo... Kai oi opoioi exoun kai hmeromhnia lhkshs... Den mas dinoun drivers swstos lhgoun kiolas... Apla prosoxh se osous pane na baloun x64 Windows me tetoia karta hxou. Tha thn pathsoun.
  12. Egw sunexizw na blepw to Wolf's Rain. Den kserw alla mou fainetai mexri twra (21/30 episode) para polu kalo me fobero sxediasmo
  • Δημιουργία νέου...