Προς το περιεχόμενο

japetus

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    403
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.248 προβολές προφίλ

japetus's Achievements

  1. Κανείς δεν μίλησε για νέα ταυτότητα, όταν βγει ο προσωπικός αριθμός αυτός θα τυπώνεται επάνω στην ταυτότητα. Αυτοί που ήδη έχουν βγάλει νέα, ΕΦΟΣΟΝ το θέλουν (δεν είναι υποχρεωτικό) θα μπορούν να προσέρχονται στα αστυνομικά τμήματα και να ζητήσουν να τυπωθεί ο αριθμός και στις δικές τους εκ των υστέρων.
  2. ΑΑΔΕ: Αυτόματα Τράπεζες: Μέσω KYC ΕΦΚΑ: Δεν γίνεται ακόμα αυτόματη ενημέρωση, χρειάζεται είτε να κλείσεις ραντεβού ηλεκτρονικά και να πας από εκεί, είτε να βρεις το τηλέφωνο του Μητρώου στο υποκατάστημα που ανήκεις και να ζητήσεις ένα εμαιλ ώστε να τους στείλεις σκαν ή αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας από wallet ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία σου. ΔΕΚΟ: Η ΔΕΗ έχει επιλογή για ενημέρωση από το σάιτ της, στις άλλες εταιρείες πρέπει να πας σε υποκατάστημα ο ίδιος.
  3. Και μένα για κομμένο κεφάλι από λαδικό μου κάνει... Ψάξε το σαν oil can.
  4. japetus

    Τραπεζα

    Αν το βιβλιάριο και ο λογαριασμός είναι στο όνομά σου, θα φαίνεται κατευθείαν και στην εφαρμογή. Αν όχι, επικοινώνησε με την τράπεζα.
  5. Σου δίνει έναν κωδικό -σου έρχεται μέσω sms ή email ή και στα δυο το λινκ- για να το συσχετίσεις μόνος σου. Αν θέλεις αντίγραφο, το σώζεις μόνος σου μετά από το myhoto.gov.gr. Στο γραφείο έκδοσης της αστυνομίας χρειάζονται μόνο τον ΑΦΜ για να βρουν αυτόματα τόσο τη φωτογραφία όσο και τα παράβολα.
  6. Προφανώς είδαν ότι το επώνυμο είναι το ίδιο και τον άφησαν. Γενικά και στο ελληνικό τελωνείο βλέπουν από την κάμερα την πινακίδα και τον ιδιοκτήτη και τη συγκρίνουν με την ταυτότητα του οδηγού, αλλά και στην Τουρκία μετά τον αστυνομικό έλεγχο στο τελωνείο δίνεις ταυτότητα οδηγού και άδεια και πρέπει να είναι το ίδιο όνομα. Έχω δει κόσμο να τον στέλνουν πίσω...
  7. Χμ, αν επισκεφτείς κατάστημα και δώσεις εκεί την παραγγελία σου ισχύει πάλι η χρέωση;
  8. japetus

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    Tracking no από LP +15ψήφιο με ποια εταιρεία έρχεται;
  9. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το GM είναι κάτι πολύ ευρύτερο από απλά πλοηγός και φιλοδοξεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.. Εμένα αυτό που κάπως με ενοχλεί είναι το κόνσεπτ των local guides (τοπικών οδηγών) που υποτίθεται είναι εκεί για να προσθέτουν περιεχόμενο και να βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία, αλλά το κυνήγι βαθμών και badges αναγκάζει πολλούς από αυτούς να καταφεύγουν σε μη επιτρεπτές ενέργειες, όπως να σβήνουν ήδη υπάρχοντα σημεία και να τα ξαναπροσθέτουν στο όνομά τους ώστε να μαζέψουν βαθμούς, να κάνουν πολύ απρόσεκτα έντιτς, μεγάλα λάθη, ανούσιες ή παραπλανητικές δημοσιεύσεις, λάθος στις τοποθεσίες φωτογραφιών κλπ. Από τηνάλλη ειδικά τελευταία που έχει επέμβει η ΑΙ ώστε να αποφεύγονται -τάχα- τέτοιες ενέργειες, έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο σε συνειδητοποιημένους local guides να προσθέσουν ή να διορθώσουν περιεχόμενο αν κάτι δεν αρέσει στο πρόγραμμα.. Υπηρεσίες όπως η πλοήγηση με ΜΜΜ έχουν βελτιωθεί σημαντικά τελευταία καθώς πλέον η google ζητά από τις ίδιες τις αρμόδιες εταιρείες ΜΜΜ κάθε πόλης σε κάθε χώρα να αποστέλλουν και να επικαιροποιούν τα δρομολόγιά τους σε ειδική φόρμα xml ώστε να συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα.
  10. Επισκέφθηκα σήμερα κατάστημα vodafone για να κάνω ανανέωση 8 ευρω εκεί. 'Δεν έχουμε κάρτες των 8 μόνο των 15' Μα, γράφετε ότι από δω και πλέον μόνο στα καταστήματα θα μπορεί να γίνει ανανέωση 8 ευρώ. 'Ναι, αλλά σε ορισμένα καταστήματα μόνο. Τα περισσότερα δεν το υποστηρίζουν. Καταλαβαίνετε...'
  11. japetus

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    Τελικά μάλλον κάποιο μεγάλο λάκκο έχει η φάβα... Μίλησα με dhl προσπαθώντας να βγάλω άκρη και μου είπαν ότι ο εκτελωνιστής που έβαλα (!) ανέλαβε το θέμα.. Όπως αποδείχθηκε τελικά, το τράκινγκ που έστειλε ο κινέζος δεν ήταν στο δικό μου όνομα αλλά σε κάποιας εταιρείας στην Αθήνα, εγώ μένω επαρχία.. Το γεγονός δε ότι έστειλε το δέμα μόλις μια μέρα πριν εκπνεύσει η διορία που δίνει το αλι στους εμπόρους για να εκτελέσουν την αποστολή καθώς και η μή ανταπόκρισή του στα μηνύματα έκτοτε, με προβληματίζει. Αν δεν έκανε ο πωλητής λάθος στον κωδικό, μπορεί σκέφτομαι να συμβαίνει κάτι άλλο, κάτι καινούριο, να στέλνουν ομαδικά δέματα με dhl σε συνεργάτες στην Ελλάδα και να τα προωθούν μετά εκείνοι στους παραλήπτες, δεν βλέπω όμως το λόγο..
  12. Καθώς είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, μπορείς να αιτηθείς την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στην πλησιέστερη προξενικη αρχή.
  13. japetus

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    Τελικά ήταν όντως DHL Express. Τί διαδικασία ακολουθείται τώρα στο aliexpress για ακύρωση; Άρνηση παραλαβής και claim δέκα μέρες μετά την αποστολή; Ο πωλητής δεν έχει απαντήσει στα μηνύματά μου, φαίνονται unread, το αντικείμενο δεν το εμφανίζει πλέον διαθέσιμο στη σελίδα του, ενώ έκανε μια εβδομάδα από την παραγγελία για να το στείλει. Περιμένω συγχρόνως και απάντηση από εκτελωνιστή αν προλάβει να μην προχωρήσει..
  14. japetus

    Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο.

    Βλέπω στο τρακ για αντικείμενο αξίας 20 ευρώ το παρακάτω: Carrier note: Shipment has departed from a DHL facility SHANDONG PROVINCE-CHN Να ετοιμάζω να βάζω το χέρι στην τσέπη (και πόσο; ), να ακυρώσω, ή να περιμένω να δούμε;
  • Δημιουργία νέου...