Προς το περιεχόμενο

airmark

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    105
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

airmark's Achievements

Experienced

Experienced (12/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

0

Φήμη

  1. Αυτό που λες (το trackpoint) είναι ο λόγος που εδώ και 12 χρόνια είμαι αποκλειστικά με thinkpad laptop, και πρόσφατα μάλιστα πήρα και bluetooth thinkpad keyboard για το media center PC και τώρα στο σπίτι όλα τα πληκτρολόγια είναι thinkpad με trackpoint. Έτσι και το συνηθίσεις δε γυρίζεις πίσω με τίποτα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη χρήση του είναι ότι είναι δίπλα στο δείκτη του δεξιού χεριού όταν πληκτρολογείς και έτσι η χρήση και η εναλλαγή "ποντικιού" και πληκτρολογίου γίνεται πολύ γρήγορα. Επιπλέον είναι πολύ ακριβές και αποφεύγεις σφάλματα στο χειρισμό του σε σχέση με το touchpad που έχουν τα άλλα laptop, και last but not least, είναι πολύ βολικό το scrolling (κρατώντας πατημένο το μεσαίο πλήκτρο).
  2. Όντως τσιμπημένη τιμή ειδικά σε σχέση με το nexus 5 π.χ. που ήταν φτηνότερο από συσκευές με αντίστοιχο hardware. Σίγουρα θα βγουν προσφορές όμως και μάλιστα πολύ σύντομα. Π.χ. προσωπικά το παρήγγειλα από εδώ (είμαι Αγγλία): http://www.hotukdeals.com/deals/huawei-nexus-6p-unlimited-mins-texts-3gb-data-25-83-31-00-before-cashback-744-mobiles-2292510 Μου βγαίνει η συσκευή λιγότερο από £300/€400. Σίγουρα θα βγουν αντίστοιχες προσφορές και στην Ευρώπη, ή τουλάχιστον θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα συσκευές στο eBay σε σημαντικά μειωμένη τιμή.
  3. Τα permissions εξακολουθούν να είναι τόσο θρασύτατα όσο πριν;
  4. airmark

    Κεραυνός από την HTC !

    Ντροπή? ΧΑΧΑΧΑ... Πλάκα κάνεις; Από πού κι ως πού ντροπή; Εγώ το σχεδίασα το κινητό ή είναι επέκταση της προσωπικότητάς μου και το κάθε του μειονέκτημα αντανακλά σε μένα; ένας απλός χρήστης-καταναλωτής είμαι, αυτό προτίμησα από όλες τις διαθέσιμες επιλογές, αυτό πήρα. Αν βγει κάτι καλύτερο/προτιμότερο, μπορεί να το αλλάξω, δεν το παντρεύτηκα κιόλας. Και σίγουρα δεν το χρησιμοποιώ για να υπερηφανευτώ, καθώς δεν ειναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό εργαλείο/gadget το οποίο απλά αγόρασα, αν ήμουν εγώ ο σχεδιαστής του/brand manager, τότε θα ήταν άλλη ιστορία και θα το έπαιρνα προσωπικά. Παρακάμπτοντας τον όρο ντροπή, αν αισθάνομαι άσχημα για κάτι στο συγκεκριμένο κινητό, αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι η οθόνη, από την οποία επαναλαμβάνω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, δεν βλέπω πίξελ καθόλου με γυμνό μάτι και είναι απόλαυση για web surfing, ebook reading, games κλπ. Αυτό που με χαλάει στο κινητό είναι η μπαταρία, που είναι τραγικά ανεπαρκής, με το ζόρι κρατάει μια μέρα. Και δεν αισθάνομαι ντροπή γι αυτό, αισθάνομαι απογοήτευση και θυμό προς τους σχεδιαστές του κινητού. Ντροπή θα αισθανόμουν αν ήμουν fanboy και έλεγα με πάθος: "σιγά μωρέ, δε μπορείς να το φορτίζεις κάθε βράδυ; και στην τελική πάρε μια δεύτερη μπαταρία και κράτα τη μαζί σου για ώρα ανάγκης!". Ε όχι, το αντίθετο, βρίζω την ηλιθιότητα αυτών που δε φρόντισαν να βάλουν μπαταρία διπλάσιας χωρητικότητας (τουλάχιστον) για να μπορείς να χαρείς το κινητό όπως του αξίζει. Rant over.
  5. airmark

    Κεραυνός από την HTC !

    Ναι, ε; Δηλαδή εσένα πιξελιάζει πολύ η οθόνη με 800Χ480 ανάλυση; Γιατί εγώ προσωπικά δεν έχω αισθανθεί την ανάγκη για μεγαλύτερη ανάλυση σε 4.3 ίντσες. Εννοείται ότι δε θα με χάλαγε αλλά δε θα μπορούσα εύκολα να δω τη διαφορά. Άσχετο λίγο, αλλά θυμάμαι όταν πρωτοβγήκε το iphone4 και μου το έδειχνε ένας και για να μου δείξει τη νέα τεχνολογία ρετινα στην οθόνη έκανε ζουμ-ιν (ναι, ΙΝ) σε μια σελίδα.
  6. airmark

    Κεραυνός από την HTC !

    Λοιπόν, επειδή το έχω το Desire HD, οφείλω να παρέμβω να πω ότι δεν ισχύει αυτό. Μια χαρά φτάνει ο αντίχειρας να τραβήξεις τη notification bar, και αν και μεγάλο σε μέγεθος, δουλεύεται με το ένα χέρι. Όχι όσο άνετα ένα μικρότερο κινητό, αλλά δουλεύεται. Αρκετές φορές το έχω βγάλει από την τσέπη, έχω ανοίξει την οθόνη, διαβάσει μήνυμα, και το έχω απαντήσει με το ένα χέρι. Φυσικά όχι τόσο εύκολα όσο το προηγούμενο κινητό μου (NOKIA E71) αλλά γίνεται. Συμφωνώ ότι το μέγεθος είναι μεγάλο αλλά τα πλεονεκτήματα που αυτό φέρνει υπερκαλύπτουν τα μειονεκτήματα. Ακόμα και το κουβάλημα στην τσέπη δεν είναι πρόβλημα, παρόλο που του έχω και θήκη που μεγαλώνει κι άλλο το μέγεθός του. Στην τελική και λίγο ογκώδες να είναι φοβάσαι μήπως παρεξηγηθείς; (του στυλ: "Το Desire HD είναι αυτό στην τσέπη σου ή απλά χάρηκες που με είδες;" )
  7. Ναι καλά, όλες οι τράπεζες δανείζονται από ECB με collateral ελληνικά κρατικά ομόλογα. Σε περίπτωση χρεωκοπίας του κράτους είναι αυτόματα insolvent σχεδόν όλες οι ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι μέχρι τα μπούνια φορτωμένες με κρατικά ομόλογα, αξίας πολλές φορές το σύνολο της καθαρής τους θέσης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει αυτόματα χάσιμο των καταθέσεων. Οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες από το ελληνικό δημόσιο. Και σε κάποια χρονική στιγμή θα πληρωθούν, αν και χωρίς τόκους, ακόμα και σε περίπτωση χρεωκοπίας (ήτοι στάσης πληρωμών) στα λοιπά δάνεια. Σε περίπτωση χρεωκοπίας εντός ευρωζώνης τα πράγματα θα είναι σχετικά καλά για τους καταθέτες, καθώς η αγοραστική αξία θα παραμείνει αυτούσια. Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, θα μετατραπούν στο νέο εγχώριο νόμισμα που θα υποτιμηθεί αρκετά σε σχέση με το ευρώ, επομένως ναι μεν ονομαστικά (και σε ό,τι αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις) δε θα υπάρχουν απώλειες, εντούτοις θα υπάρχουν απώλειες έναντι των ξένων νομισμάτων. Ανακεφαλαίωση: Οι κρατικοί πιστωτές θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους. Οι περισσότερες τράπεζες πάνε για chapter 11 (το αντίστοιχο ελληνικό τέλος πάντων), οι μέτοχοι πιθανότατα θα μείνουν με μηδέν αξία. Οι καταθέτες θα κρατήσουν πιθανότατα τα λεφτά τους.
  8. Να προσθέσω δύο τρία πραγματάκια: 1) Αν σκέφτεστε σοβαρά μια τέτοια κίνηση, να έχετε υπόψη σας ότι θα πρόκειται για απόφαση ζωής. Απαιτεί πολλές θυσίες και πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς για να έχετε το ίδιο επίπεδο ποιότητας ζωής με την Ελλάδα με ουσιαστική "απόσβεση" της επένδυσης μετά από 15-20 χρόνια όπου θα δείτε τους κόπους να ανταμείβονται καθώς η πρόοδός σας θα είναι ανάλογη των κόπων σας και όχι ανάλογη του ποιον βο(υ)λευτή ξέρετε, πόσα μαύρα λεφτά μπορείτε να έχετε και ένα σωρό άλλα ελληνικά τριτοκοσμικά. 2) Το παραπάνω είναι και το μεγαλύτερο κριτήριο για το αν θέλετε να κάνετε αυτή την κίνηση. Ουσιαστικά δέχεστε το συγκριτικό μειονέκτημα της ξένης χώρας/κουλτούρας/περιβάλλοντος, ανυπαρξίας κοινωνικού κύκλου κλπ. για να συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι με διαφορετικούς όρους. Για πολλούς (τους περισσότερους) η αλλαγή των όρων του παιχνιδιού (που ανταμείβει διαφορετικά χαρακτηριστικά) δεν είναι τόσο μεγάλη που να αντισταθμίζει το παραπάνω μειονέκτημα. Σκεφτείτε τι ισχύει στη δική σας περίπτωση. 3) Αν αποφασίσετε ότι αξίζει τον κόπο για σας και είστε σχετικά νέοι (κάτω από 30), είναι κατά πολύ προτιμότερο να έρθετε πρώτα για σπουδές. Ένα μεταπτυχιακό στον τομέα σας για ένα χρόνο σε όσο καλύτερο πανεπιστήμιο μπορείτε. Οι προοπτικές είναι απίστευτα καλύτερες αν ξεκινήσετε σε μια εταιρεία από κάποιο graduate πρόγραμμα. Αν και οικονομικά θα στοιχίσει περισσότερο τα πρώτα 2-3 χρόνια (με ενδεχόμενο δανεισμό για τις σπουδές) και παραπάνω έξοδα, εντούτοις το πλεονέκτημα της προσαρμογής στην κουλτούρα, δικτύωσης και ενσψμάτωσης σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα εξέλιξης ταλέντου σε μια μεγάλη εταιρεία, θα το αντισταθμίσουν σε βάθος χρόνου. Και όπως είπα αυτή πρέπει να είναι απόφαση ζωής, όχι για 3-5 χρόνια. Αλλιώς καλύτερα ξεχάστε το.
  9. Χμμ... πρώτο πρόβλημα: τα keyboard shortcuts, αν υπάρχουν, είναι διαφορετικά. Π.χ. το Alt+= στο calc δεν δίνει το sum, to ctrl++ δεν εισάγει γραμμή κλπ.κλπ.
  10. ΟΚ, το κατεβάζω. Βασικά έκανα φορματ και καθαρή επανεγκατάσταση των πάντων πρόσφατα και δεν έχω ακόμα βάλει office suite. Δεν κάνω βαριά χρήση, αλλά αφού έχω ήδη το 2003 δε θέλω κάτι κατώτερο από αυτό. Θα βάλω μόνο το ΟΟ προς το παρόν και βλέπουμε.
  11. thanks. Μάλλον αυτό θα κάνω, απλά αναρωτιόμουν αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει και τα δύο και έχει άποψη για το ποιο υπερέχει.
  12. Έχω το MS Office 2003 το οποίο χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα, καθώς δε δικαιολογώ το να πληρώσω για το 2007 (και δε θέλω να επιβαρύνω το "θείο"). Πώς συγκρίνεται το ΟΟ 3.2 με το MS Office 2003? Αξίζει να εγκαταστήσω το μεν και να πετάξω το MS? (τρέχω Win 7 Pro 32bit)
  13. Ναι, και όσο πάει γίνεται και καλύτερη (ειδικές λωρίδες για ποδήλατα, κλπ.)
  14. airmark

    Pro Evolution Soccer 2010

    Αυτό το σέντρα-κεφαλιά-γκόλ που λες εμένα γιατί δε δουλεύει? Έχω βγάλει 500 σέντρες και όλο παίρνει την κεφαλιά ο αμυντικός ή πάει στον τερματοφύλακα ή στο πουθενά και τη χάνω μετά. Τι κάνω λάθος; αυτό που κάνω είναι πατάω το Χ. Χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο timing? Για βοηθάτε ρε παιδιά οι έμπειροι.
  • Δημιουργία νέου...