Προς το περιεχόμενο

ntountou

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    355
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με ntountou

  • Ημερομηνία γέννησης 13/10/1980

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Salonica City

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.089 προβολές προφίλ

ntountou's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • Εκκίνηση Συζήτησης
  • 1 Εβδομάδα Μετά
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

1

Φήμη

  1. ntountou

    recovery disks ή system image ?

    Πήρα τελικά System Image μέσα από τα Windows, δεν χρησιμοποίησα κάποιο άλλο s/w.. Νομίζω κι εγώ ότι είναι η πιο καλή λύση και πιο εύκολη ταυτόχρονα. Κράτησα και κάποιες σημειώσεις σε τι σημείο είχα φτάσει την εγκατάσταση όταν πήρα το image και τι πρεπει να εγκατασταθεί από εκει και πέρα, ώστε αν χρειαστεί να ξαναπεράσω το image, να ξέρω σε τι φάση θα είναι η νέα εγκατάσταση και τι θα πρεπει να γίνει απο εκεί και πέρα. Αυτό με το "παγωμενο περιβάλλον" που λέει ο nikosmas50 δεν το καταλαβα... τι εννοούμε;
  2. ntountou

    recovery disks ή system image ?

    μόλις έστησα εκ νέου το laptop μου κάνοντας recovery, έχω αφαιρέσει ότι περιττό πρόγραμμα υπήρχε, από s/w έχω περάσει μόνο office, έχω τρέξει και όλα τα windows updates και γενικά το σύστημα είναι σε μια εξαιρετική "καθαρή" κατάσταση.. οπότε και η ερώτηση στον τίτλο; τι να κάνω ώστε να "σωσω" αυτη τη κατασταση και να μπορώ εύκολα (και με ασφάλεια για τα δεδομένα) να το επαναφέρω όποτε θέλω σε αυτό το σημείο; ποια είναι η καλύτερη λύση, recovery disks ή system image (ή και τα δύο...) ή κάτι άλλο ? ευχαριστώ.
  3. Μου κάνει εντύπωση να δημιουργεί πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση γιατί μιλάμε για το ίδιο προιόν, δλδ τα Windows 7 home premium, απλά στη μία περίπτωση έχουν διορθωθεί κάποια σφάλματα.... δλδ θα μου επιβάλλουν να βάλω πρώτα το OS που έχει bugs;; Πάντως στο τελευταίο link που έδωσα, ρωτάει κάποιος αυτό ακριβώς που συζητάμε εμεις και του απαντάει κάποιος ότι δε θα έχει πρόβλημα.. Ερώτηση: I don't understand this. Are these full copies of Windows 7? I just bought Windows 7 Professional 64bit from my college (it didn't include SP1 so I had to go through a lot of updates). If I ever wanted to reinstall Windows 7 Pro 64bit, can I just use one of these instead to skip the updating process? (and use the key included with my purchase). Απάντηση: Yes, these are full copies of Windows 7 with SP1. You can use your key for activation. και το έχω διαβάσει και σε άλλο forum... με αυτό που μου λες εσύ όμως, δε ξέρω τι πραγματικά ισχύει
  4. Ακυρο το απο πάνω link..λογικά είναι μόνο για το SP1.. άρα δε κάνει για την περίπτωσή μου Βρήκα όμως αυτό το link: http://forum.notebookreview.com/windows-os-software/604187-legal-download-digitalriver-windows-7-sp1-13-languages.html που επιβεβαιώνει αυτά που λέμε και έχει links για κατέβασμα των σωστών iso.
  5. Ωραία. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καταλήγω λοιπόν στο να κάτω fresh install των Windows και μάλιστα κατεβάζω ήδη απο εδώ http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5842 το iso που περιλαμβάνει και το SP1 που κανονικά δεν υπάρχει στα δικά μου recovery. Άρα καλύτερα έτσι. Βεβαια, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα όταν θα δώσω το product key των windows που υπάρχει στο laptop γιατί προκειται για windows χωρίς το SP1, έκδοσης Home..... ελπίζω... To recovery partition λέω να το αφήσω αυτή τη φορά... Δεν είναι πρόβλημα τα 15 περίπου γιγα που δεσμευει.
  6. για να χαθεί το recovery partition θα πρεπει να το καταστρεψω πρώτα.. αλλιώς δε θα το φορμάρει (πιστέυω)... τουλάχιστον στα XP που έχω κάνει ατελείωτες εγκαταστάσεις, επέλεγες ποια partitions να διαγράψεις/καταστρέψεις και στον "αφορμάριστο" χώρο που δημιουργούνταν έφτιαχνες τα καινούργια partitions και επέλεγες εκείνο στο οποιό θα έκανες fresh install τα windows... και ακολοθούσε format και εγκατάσταση μόνο σε εκείνο το partition... οπότε αν άφηνες κάποιο partition που προυπήρχε, δε χανότανε τιποτα.. βέβαια δε ξέρω αν έχει λόγο ύπαρξης ένα τέτοιο partition αν κάνω καινούργια εγκατάσταση windows, ακόμα και αν μείνει απειραχτο. εκτός αν το χρειάζονται τα recovery disks!! σε περιπτωση που κάτι δε πάει καλά και θέλω να επαναφέρω το σύστημα στην αρχική του κατάσταση....
  7. Καλησπέρα, θέλω να κάνω format το laptop μου (http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VPC-EB1S1E-BJ-Notebook.27201.0.html) και σκέφτομαι να αποφύγω το recovery γιατί θα μου εγκαταστήσει παλι ένα σωρό προγράμματα της sony που δεν με ενδιαφέρουν.. recovery disks έχω κρατημένα αλλά και windows 7 μπορω να βρω κανονικά (οχι σπασμένα) μέσω πανεπιστημιου (για φοιτητες). θα υπάρχει πρόβλημα αν κάνω format και περασω καινουργια windows? το ότι δε θα παίζουν 1-2 ειδικά κουμπακια της sony, δε με πειραζει αρκεί όλο το υπόλοιπο hardware να αναγνωρίζεται κανονικά πχ καρτες δικτύου, ασύρματο(εχει διακοπτάκι), touchpad κτλ... σε περίπτωση που γινει πλήρες format αλλά στη πορεία διαπιστώσω ότι κάτι πάει στραβά, με τα recovery disks θα μπορώ να το επαναφέρω;; ευχαριστώ.
  8. Μεταφέρεις κανονικά ήχο από DVI? Βρήκα το εξής: http://www.overclock.net/amd-ati/1132833-dvi-hdmi-adapter-sound.html#post15176730 Λέει ότι τα DVI-D μεταφέρουν και ήχο (!!!) Αν θέλεις επιβεβαίωσε τι ισχύει στο λαπτοπ σου. Αν ισχύει αυτό, και εφόσον έχει DVI-D τότε μάλλον ένας μετατροπεας όπως αυτός απλοποιούν τα πράματα: http://www.amazon.co.uk/HDMI-Female-DVI-D-Adaptor-Convertor/dp/B0044LYFSY/ Επίσης, εξήγησε λίγο καλύτερα τι εννοείς "να παει κατω δεξια στις συσκευες ηχου και να αλλαξει την πηγη εξοδου". Ευχαριστώ. @Atmos Είπα ότι είναι για να βλέπει ταινίες. Η TV είναι 32 ιντσών HD και το μονιτορ 19 ιντσών τετραετίας... Το θέμα δεν είναι ο ήχος.
  9. Η λύση αυτή σημαίνει ένα επιπλέον καλώδιο από το pc στην TV. Πχ καλώδιο με βύσμα 3,5mm όπως συνδέουμε και τα ηχειάκια. Η TV όμως αν συνδέσεις κάτι στην hdmi διαβάζει ταυτόχρονα και από άλλη πηγή? Δηλαδή μπορεί να παίρνει εικόνα από την hdmi και ήχο από κάπου αλλού και να τα παίζει παράλληλα? Και άντε και τα παίζει, το τελικό αποτέλεσμα μήπως είναι ασυγχρόνιστο οπότε τζάμπα ο κόπος?
  10. Καλημέρα. Φίλος έχει pc 4ετίας. Φοράει κάρτα γραφικών nvidia 8600gt (αν θυμάμαι καλά) η οποία δεν βγάζει hdmi αλλά DVI. Θέλει να συνδέσει το pc με την καινούργια του TV που φυσικά έχει hdmi. Το θέλει σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες. Προφανώς με ένα απλό καλώδιο-μετατροπέα DVI to hdmi θα έχει εικόνα στην TV αλλά δε θα έχει ήχο. Του πρότεινα λοιπόν να κοιτάξει για μια καινούργια κάρτα γραφικών που φυσικά θα έχει έξοδο hdmi οπότε σε συνδιασμό με ένα καλώδιο hdmi to hdmi να κάνει τη δουλειά του. 1) Υπάρχει άλλη λύση πιο οικονομική από το να πάρει καινούργια κάρτα γραφικών? 2) Σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξει κάρτα γραφικών, τι προτείνετε? Το ζητούμενο είναι η όσο πιο οικονομική λύση και αν γίνεται να διατηρηθεί τουλάχιστον η ποιότητα που βγάζει η σημερινή του κάρτα γραφικών. Thanx.
  11. έχω την εντύπωση ότι σε αυτό το laptop η κάρτα γραφικών έχει ρυθμισμένο core clock στα 550. σε μένα παρατηρώ ότι αφού σεταρα το core clock δοκιμαστικά στα 500MHz και το πήρε κανονικά, μετά το restart επανήλθε στα 450... δε με πειράζει, ίσως είναι και καλύτερα να επανέρχεται στη default τιμή μετά το restart, αλλά είναι αναμενόμενο κάτι τέτοιο??
  12. Μονο το core clock ανεβάζεις?? Το memory clock δεν το πειράζεις?? Πάντως θα περιμενα να έχει κάποια διαφορά από τα 450 στα 600. Είναι πολύ μεγάλη αύξηση. Το ευχάριστω είναι ότι δεν παρουσιάζει αλλαγές στη θερμοκρασία. Πολύ ευχάριστω μάλιστα... Σημαίνει ότι μπορούμε να το ανεβάζουμε χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την κάρτα.
  13. Παιδιά τελικά έχει δοκιμάσει κανένας το amd gpu clock tool??? Εγώ σε μια πρώτη δοκιμή ανέβασα απλά το clock από 450 σε 500 και αυτό πέρασε αμέσως στο Catalyst Control Center στη καρτέλα Graphics H/W. Δε χρειάστηκε ούτε restart ουτε τπτ άλλο... Είναι τόσο απλό???? Μήπως "χάνω" κάτι το οποίο έχει επιπτωση στη σωστή λειτουργία της κάρτας??
  14. Παιδιά σε κάποια βαριά παιχνίδια τι εντυπώσεις έχουμε μέχρι στιγμής? Θέλω να του βάλω τα 1. battlefield bad company 2 2. Anno 1404 3. Need for speed Shift Τα καταφέρνει μόνη της αξιοπρεπώς η 5650 σε συνδιασμο με τον i5 430? Σκέφτομαι ακόμα και να την κλοκαρω λίγο, εξάλλου είναι χρονισμένη χαμηλά. Κατέβασα το amd gpu clock tool 0.9.26 και σκέφτομαι να παίξω λίγο... ---------- Προσθήκη στις 09:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:20 ---------- Βασικά υπάρχει κανενας οδηγός/βοήθεια για αυτό το εργαλείο...?? Η καρτούλα σηκώνει πολύ πείραγμα αλλά δε θέλω να κάνω καμμια μαλακία..
  15. Όταν δουλεύουμε το laptop στην μπριζα και θέλουμε να βγάλουμε τελείως την μπαταρία από επάνω τι είναι καλύτερο? Να την έχουμε αποφορτίσει πρώτα πλήρως ή να είναι στο 100% ή σε κάποιο άλλο ποσοστό??? Επίσης για πόσο καιρό μπορεί να μένει μακρυά από το laptop? Μήπως πχ μια φορά την εβδομάδα πρέπει να την δουλεύουμε και αν ναι με ποιο τρόπο?
  • Δημιουργία νέου...