Προς το περιεχόμενο

Rising1980

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    227
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με Rising1980

  • Ημερομηνία γέννησης 20/03/1980

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Cairo, Egypt

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Rising1980's Achievements

  1. Αν χρησιμοποιείς lightroom μπορείς να γράψεις πώς πάει με πολλαπλά local adjustments κτλ;
  2. Manual focus. Στοχεύεις ένα μακρινό φωτεινό σημείο και στην οθόνη της κάμεράς σου ζουμάρεις όσο περισσότερο γίνεται (πλήκτρο "+"). Γυρίζεις το focus ring μέχρι το φωτεινό σημείο να είναι όσο πιο μικρό γίνεται. Θέλει λίγη εξάσκηση αλλά δεν είναι κάτι το δύσκολο.
  3. Εξαρτάται πάντα κι από την φωτορύπανση. Πιστεύω ότι σε πιο σκοτεινό μέρος θα καταφέρω να τραβήξω το γαλαξιακό κέντρο με τον φακό μου κι ας είναι και f4. Θεωρώ ότι αν όχι αστροφωτογραφία, τουλάχιστον εντυπωσιακά nightscapes μπορούν να γίνουν με σχεδόν οποιονδήποτε φακό, απλά οι απαιτήσεις είναι άλλες για να βγάλεις τον γαλαξία ή κάποιο deep sky object. Δυστυχώς kit Canon f3.5 δεν έχω δουλέψει. Να πω κάτι και για το σώμα. Σωστά λέμε να πάρει κάποιος όσο το δυνατόν μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα για να παίρνει μαζί τη μηχανή αντί να μαζεύει σκόνη σε κάποιο ράφι. Όμως δεν έχουμε όλοι τα ίδια χέρια. Τα δικά μου είναι αρκετά μεγάλα και γι'αυτό πήγα και έπιασα όλες τις μηχανές σε μεγάλο πολυκατάστημα μέχρι που η 800d μου έκατσε γάντι (σε συνδυασμό πάντα και με τις απαιτήσεις που είχα από μια μηχανή). Γι'αυτό καλό είναι αν είναι εφικτό να πάμε να δούμε τις μηχανές από κοντά, να "παίξουμε" μαζί τους και μετά να προβούμε σε αγορά.
  4. Όου, φανταστικός φακός κι αυτός. Το δίλημμα γίνεται τρίλημμα...
  5. Προσπάθησα με ό,τι ρυθμίσεις μπορείς να φανταστείς επί πολλές νύχτες (και χωρίς φεγγάρι) και δεν κατάφερα ούτε σε ΙSO 6400 όπου ο θόρυβος είναι περισσότερος κι από τα αστέρια 😛 Η αλήθεια είναι ότι η φωτορύπανση στην περιοχή που είμαι είναι στα κόκκινα αλλά και πάλι γεγονός είναι ότι με τον kit φακό της nikon κατάφερα να τραβήξω το γαλαξιακό κέντρο. Πάντως θα συνεχίσω την προσπάθεια είτε με μακρύτερα exposures ή με stacking μικρότερων exposures και βλέπουμε. Το ξέρω ότι θα χρειαστώ φακό και είμαι ανάμεσα σε Tokina 11-16mm f2.8 και Samyang 14mm f2.8. Μήπως τους έχεις δουλέψει να με κατευθύνεις σε κάποιον από τους 2;
  6. Είμαι λίγο biased γιατί πήρα τη μηχανή λόγω αστροφωτογραφίας περισσότερο και δεν έχω καταφέρει ακόμα να φωτογραφίσω το γαλαξιακό κέντρο ενώ με τη nikon d3200 και τον kit φακό σε f3.5 τα είχα καταφέρει.
  7. Δε νομίζω, πιστεύω ότι είναι απλή τσιγκουνιά της canon για να ρίξει λίγο το κόστος. Η πρώτη μου dlsr είναι αυτή, πριν είχα δουλέψει μια δανεική Nikon d3200 αρκετά καλή αλλά επειδή ήταν δανεική την πρόσεχα περισσότερο κι από μωρό οπότε περισσότερο αγχωνόμουν παρά έβγαζα φωτογραφίες. Την 100d δεν την έχω δουλέψει αλλά ζαχάρωνα τον διάδοχό της (200d) πριν καταλήξω στην 800d. Απ'ό,τι τσέκαρα και η 100d παραμένει μια χαρά μηχανή πάντως.
  8. Είμαι ευτυχής κάτοχος εδώ και 20 μέρες μιας canon 800d. Προς το παρόν βέβαια έχω μόνο τον kit φακό που για κάποιο ακατανόητο λόγο η canon αποφάσισε να τον ρίξει μισο(περίπου) f-stop και να ξεκινάει από f4 στα 18mm και όχι f3.5 όπως ο τυπικός canon kit φακός. Ευχαρίστως να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία.
  9. Ευχαριστώ TS, έριξα παραγγελία. 48,99€ με standard αποστολή για Αθήνα.
  10. Rising1980

    FM ραδιόφωνο στα smartphone.

    Το θέμα με το ράδιο είναι αστείο. Μιλάμε για ένα feature το οποίο σαν τσιπ υπάρχει ήδη στα περισσότερα smartphones απενεργοποιημένο. Δηλαδή εγώ που ζω σε λίγο απομακρυσμένη περιοχή πρέπει να σκάω κάθε 3 και λίγο για 3g προκειμένου να κάτσω ένα κυριακάτικο απόγευμα με τον καφέ μου ν'ακούσω μπάλα; Ή όταν κάνω εξωτερικές εργασίες πρέπει να έχω το νου μου μην χαθεί το σήμα ή μην τελειώσουν τα data και μείνω με το σκαλιστήρι στο χέρι; Τί στο καλό, δεν έχει πάει κανείς παραλία βράδι με το αίσθημα και να παίζει ραδιοφωνάκι; :-P Ρε παιδιά όταν λέτε ότι δεν το χρειάζεστε, καλά κάνετε αλλά υπάρχουμε και πολλοί που το χρειαζόμαστε. Δε μιλάω για επιβολή της άποψής μου. Ξανά, μιλάω για feature το οποίο προϋπάρχει στην πλειοψηφία των smartphones. Όπως εύστοχα αναφέρει το άρθρο του naftis, μας εξωθούν σε digital ghettos. Αυτό το πράγμα θα πρέπει να μας εξοργίζει όλους.
  11. Thanks, τσίμπησα κι εγώ 1 και αναμένω εναγωνίως (λέμε τώρα. Ελπίζω να εκπλαγούμε ευχάριστα). Προσοχή, το κουπόνι να γίνεται apply αφού κάνετε login στον λογαριασμό σας αλλιώς δεν θα δέχεται τον κωδικό.
  12. Επειδή ο τίτλος είναι λίγο μπερδεμένος, πρόκειται για οδική ΒΟΗΘΕΙΑ. Όχι ασφάλεια. Και πάλι μπορεί σε κάποιους να φανεί χρήσιμο. http://www.bp.com/el_gr/on-the-road/greece/latest-offers/promo-road-assistance.html
  13. Από ποιότητα κατασκευής τί να σου πω, αξιοπρεπές φαίνεται. Φαντάζομαι στα 129€ υπάρχουν πολύ χειρότερα tablets απ'αυτή την άποψη. Δεν ξέρω ρε παιδιά, είναι το πρώτο μου tablet, προσπαθώ να του βρω αρνητικά και δεν μπορώ :-P Ίσως η έλλειψη θύρας hdmi αλλά και πάλι κλάιν, δεν θα την πολυχρησιμοποιούσα. Κώστα μου το είπαν και μένα στο Public αυτό, το ξέκοψα αμέσως.
  • Δημιουργία νέου...