Προς το περιεχόμενο

sotosko

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    531
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με sotosko

  • Ημερομηνία γέννησης 17/03/1992

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Stockholm/Chania/Athens

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Νέα Ιωνία

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

sotosko's Achievements

  1. Στο νούμερο αυτό των συνδρομητών περιέχονται και αυτό που το παίρνουν δωρεάν για 1 χρόνο με την αγορά κάποιας Apple συσκευής; (Ναι, ξέρω ότι δεν υπάρχει απάντηση, το γράφει και το άρθρο) Αν ναι, τότε οι πραγματικοί συνδρομητές είναι σίγουρα πολύ λιγότεροι...
  2. Χωρίς να υποστηρίζω καμία πλευρά (καθώς είμαι χρήστης Windows 10 και macOS), ούτε το macOS τα πηγαίνει καλά σε αυτόν το τομέα... Χαρακτηριστικό παράδειγμα: https://www.secnews.gr/301332/apple-idiwtikothta-paraviash/
  3. Εγώ απλά ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με την νομοθεσία της Ε.Ε. Εσύ μάλλον ψάχνεις ψυχαγωγία... Επίσης όπως έχει αναφερθεί παραπάνω δεν νομίζω ότι μια χώρα μέλος μπορεί να αναιρέσει μέρος της κοινής νομοθεσίας με δική της, αλλά τι να πω, ίσως γίνεται. Επίσης δεν έκανα καμία σύγκριση. Τέλοσπάντων, κάθε φορά που απαντάω σε κάτι στο insomnia καταλήγω να το μετανιώνω και παρατάω το φόρουμ για μήνες, οπότε το αφήνω εδώ. Καλό βράδυ.
  4. Προφανώς αν δεν μπορεί να το αντέξει αυτό ο μικρέμπορας να μην άνοιγε μαγαζί, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες για να τα οικονομάμε και με το που τα βρίσκουμε σκούρα δεν μας ενδιαφέρει η νομοθεσία και οι κανόνες και κλείνουμε το μαγαζάκι και πάμε για άλλα. Αυτό, άποψή μου πάντα.
  5. Αν ρωτάς εμένα, η σχέση είναι, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία της Ε.Ε., η επιστροφή της κάρτας γραφικών είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία εφόσον επιστραφεί στην αρχική της κατάσταση και με πλήρη συσκευασία.
  6. Πάντως για να έχετε και μια πιο σφαιρική άποψη, ορίστε η εμπειρία μου από επιστροφές προϊόντων σε μια άλλη χώρα της ΕΕ: Επιστροφή 1) Αγοράστηκε ένα Samsung soundbar από το επίσημο online store της Samsung. Ήρθε σπίτι, το απο-συσκεύασα, το συνέδεσα με την τηλεόρασή μου, είδα μια ταινία την πρώτη μέρα το δοκίμασα ξανά την επόμενη, είδα ότι δεν μου προσφέρει κάτι παραπάνω από τα ηχεία που είχα ήδη και το επέστρεψα στην Samsung χωρίς να πληρώσω τα έξοδα επιστροφής και λαμβάνοντας πίσω όλα τα χρήματά μου. Επιστροφή 2) Αγόρασα μια ρομποτική σκούπα iRobot από μια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων της χώρας (Elgiganten λέγεται). Την εγκατέστησα στο σπίτι, την έβαλα να σκουπίσει το σπίτι 2 φορές και συνειδητοποίησα ότι έχει θέμα με το χαλί της κουζίνας (είχε μαύρες βούλες που πίστευε ότι ήταν γκρεμός και δεν μπορούσε να το περάσει...). Την επέστρεψα την ίδια μέρα στο κατάστημα και έλαβα όλα τα χρήματά μου πίσω. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα σε αφήνει να δοκιμάσεις το προϊόν για 30 μέρες στο σπίτι σου και αν δεν σου κάνει το γυρνάς πίσω και παίρνεις όλα τα χρήματα πίσω, αυτό το ονομάζουν "ανοιχτή αγορά". Προφανώς δεν ισχύει για βιντεοπαιχνίδια, κινητά τηλέφωνα και μερικές άλλες λίγες περιπτώσεις όπως π.χ. συσκευές προσωπικής υγιεινής. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να επιστρέψεις το προϊόν στην αρχική συσκευασία και χωρίς φθορές. Στην περίπτωση του καταστήματος τα προϊόντα που επιστρέφονται πωλούνται ως "σαν καινούρια", σε χαμηλότερη τιμή και με κανονική εγγύηση σαν τα πραγματικά καινούρια!
  7. Παραθέτω κείμενο από το onmed.gr, εδώ: https://www.onmed.gr/ygeia-politiki/story/383065/koronoios-odigies-gia-ti-sosti-xrisi-maskon-apo-ton-pis
  8. Έχω την εντύπωση ότι επειδή διαθέτει βαλβίδα εκπνοής είναι πιο επικίνδυνη από το να μην φοράς μάσκα, ειδικά αν είσαι φορέας. Μέσω της βαλβίδας βγαίνει αέρας με μεγαλύτερη πίεση και επομένως διασπείρεται σε μεγαλύτερη απόσταση. Επεξεργασία: Ορίστε και η επιστημονική άποψη στο θέμα:
  9. Μια γενική απορία που έχω. Γιατί εδώ στο insomnia ασχολούμαστε/κρίνουμε μόνο την Αγγλία και Σουηδία; Μέλη από άλλες χώρες δεν έχουμε;
  10. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζουμε όλοι εδώ μέσα με το να τρωγόμαστε ποια χώρα έκανε καλύτερα και ποια χώρα τώρα αρχίζει να έχει συνέπειες εξαιτίας των αποφάσεών της... Πραγματικά, αυτό που μετράει είναι να βρεθεί μια λύση στο πώς να το περάσουμε όλο αυτό, αλλά αντί αυτού βγαίνουν δημοσιεύματα του στυλ "Η κίνηση της Ελλάδας ήταν η καλύτερη", "Το τίμημα της αγέλης" για την Σουηδία, "H Αγγλία αδιαφορεί" κλπ κλπ... Δεχτείτε το, η κάθε χώρα έχει διαφορετική κουλτούρα και λαό, δεν είναι όλα τα μέτρα δυνατόν να εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες. Το θέμα έχει ως εξής, είναι πολύ πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν τα μέτρα που πήραν οι χώρες είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και πώς συγκρίνονται μεταξύ τους. Επίσης είναι νωρίς, από ότι φαίνεται (και χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί), να καταλάβουμε πώς ο ιός λειτουργεί και πώς να τον σταματήσουμε. Επομένως ότι και να λέμε καμία χώρα δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Όλες, μα όλες απλά δοκιμάζουν την στρατηγική που θεωρούν οι επιστήμονες που συμβουλεύονται ως σωστή! Α, και κάτι ακόμα που με εξοργίζει, πώς στην ευχή είναι δυνατόν να υπάρξει διαθέσιμο εμβόλιο το φθινόπωρο; Εδώ και 17 χρόνια που βγήκε το 1ο SARS εμβόλιο δεν έχουν φτιάξει. Επίσης κανονικά παίρνει 1,5 με 2 χρόνια να αναπτύξεις εμβόλιο. Πώς θα το κάνουν τώρα σε μισό χρόνο;
  11. Ώπα, ήρθε η ανάσταση πριν το Πάσχα;
  12. Ναι αλλά, σε όλους όσους πεθαίνουν γενικά, γίνεται το ίδιο επιθετικά το τεστ για το αν είχαν εποχική γρίπη όπως γίνεται τώρα με τον covid; Επειδή το 90 που λες είναι "θάνατοι από εποχική γρίπη" ενώ το 70 είναι "θάνατοι με covid19" (και όχι θάνατοι από covid19). Δεν διαφωνώ ότι ο κορονοϊός έχει μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας στους μεγαλύτερης ηλικίας και στις ευπαθείς ομάδες σε σχέση με την εποχική γρίπη. Αλλά γιατί τότε δεν βάζουμε μόνο αυτές τις ομάδες σε υποχρεωτική κοινωνική αποστασιοποίηση μέχρι να ξεπεραστεί το μεγάλο κύμα; Μετά θα μπορούν σταδιακά να επιστρέψουν στην κοινωνία και τα νοσοκομεία θα έχουν θέσεις για να τους δεχτούν αν χρειαστεί.
  13. Σωστά, επειδή η γνώση και η εξυπνάδα κάποιου μετριέται από το πότε είναι μέλος στο Insomnia; Αν ναι, τότε εγώ έχω 3 χρόνια παραπάνω γνώση Όπως και να έχει, αν θέλουμε να συγκρίνουμε νούμερα θανάτων ή/και προσβεβλημένων ατόμων μεταξύ χωρών θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μετριούνται με τον ίδιο τρόπο. Όπως και κάτι άλλο που "έχει αναφερθεί 1000 φορές", το να υπολογίζεις το ποσοστό θνητότητας με την εξής φόρμουλα: άτομα που πεθαίνουν/άτομα που γνωρίζουμε ότι έχουν προσβληθεί,είναι τελείως λάθος από την στιγμή που δεν γίνονται μαζικά ή έστω και δειγματοληπτικά τεστ!
  14. Είναι η δεύτερη μέρα που το κάνουν αυτό οπότε δεν κρατήθηκα και το μοιράζομαι μαζί σας... Απ' ότι φαίνεται στην Greek Infographics πιστεύουν ότι το 102 και το 101 είναι μικρότεροι αριθμοί από το 95 και το 94!
  • Δημιουργία νέου...