Πριν από έναν χρόνο, η χρήση ραντάρ στον τάφο του Τουταγχαμών έδειξε ότι είναι πιθανή η παρουσία ενός μυστικού θαλάμου. Μια πιο λεπτομερής ανάλυση των δεδομένων δείχνει όχι μόνο την παρουσία ενός μυστικού δωματίου, αλλά και αρκετά αντικείμενα από μέταλλο και οργανικά υλικά.

Σύμφωνα με το National Geographic, o Υπουργός Mamdouh Eldamaty πραγματοποίησε την ανακοίνωση στο Κάϊρο, δηλώνοντας παράλληλα ότι μπορεί να πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα. Η έρευνα που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 2015 ο Hirokatsu Watanabe, Ιάπωνας ειδικός στα ραντάρ, έδειξε ότι υπάρχει και δεύτερο δωμάτιο κατά 90%.

 


Επιπλέον, ο Watanabe υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν μεταλλικά και οργανικά αντικείμενα άγνωστης προέλευσης. Ακόμη, ο γεωφυσικός Jason Herrmann δήλωσε στο National Geographic ότι είναι σχετικά εύκολος ο καθορισμός των αντικειμένων με τη χρήση ραντάρ, καθώς και ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνική για να εντοπίσει μεταλλικά αντικείμενα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Βασικός παράγοντας για τον οποίο στράφηκε το ενδιαφέρον στον τάφο του Τουταγχαμών είναι ο Βρετανός αρχαιολόγος Nicholas Reeves, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει δεύτερος τάφος κρυμμένος πίσω από τους τοίχους, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να ανήκει στη βασίλισσα Νεφερτίτη.

gallery_363048_2550_21802.jpg

 

Σε μερικές ημέρες, μια ομάδα ειδικών του National Geographic θα πραγματοποιήσει τους δικούς της ελέγχους με ραντάρ, προκειμένου να καθορίσει το πάχος των τοίχων.

 

Link.png Site: Gizmodo