Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν διακαώς την έλευση των hoverboards στην αγορά. Όχι τα προϊόντα που υπάρχουν ήδη και αποκαλούνται hoverboards, παρόλο που ακουμπάνε στο έδαφος με ρόδες. Οι καταναλωτές επιθυμούν την έλευση αληθινών hoverboards, που δεν θα ακουμπάνε στο έδαφος.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει ήδη, όμως τα hoverboards είτε βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο, είτε οι επιδόσεις τους δεν εντυπωσιάζουν. Η Zapata Racing όμως, μια ομάδα από επαγγελματίες personal-watercraft racers έρχεται να ταράξει τα νερά με το Flyboard Air.

 

Η ομάδα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη δοκιμαστική πτήση ενός νέου hoverboard. Ο Franky Zapata, ιδρυτής της Zapata Racing, είχε παρουσιάσει το πρώτο Flyboard από το 2011, το οποίο όμως αξιοποιούσε το νερό για να αιωρηθεί, σε αντίθεση με το Flyboard Air που είναι ανεξάρτητο.

 

Στο βίντεο ο Zapata έχει φορέσει στολή και κράνος και χρησιμοποιεί το Flyboard Air, καθώς αιωρείται πάνω από μια λίμνη. Η ομάδα δεν έχει αναφέρει αρκετές λεπτομέρειες για τη συσκευή, όμως υποστηρίζει ότι μπορεί να πετάξει σε ύψος 10.000 ποδιών, να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 150 χιλιόμετρα ανά ώρα και να προσφέρει πτήση διάρκειας 10 λεπτών. Προς το παρόν βέβαια, βρίσκεται στο στάδιο του prototype.

 

Αρκετοί χρήστες που έχουν σχολιάσει στη σελίδα της Zapata Racing στο Facebook, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους αναφορικά με το βίντεο, αναφερόμενοι σε τρόπους με τους οποίους η ομάδα μπορεί να το έχει φτιάξει για να φαίνεται αληθινό.

 

 

Link.png Site: CNET