Μπορεί τα drones να έχουν αρχίσει να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ευρύ κοινό, οι τιμές τους ωστόσο είναι ακόμη αρκετά υψηλές και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει αξιόλογες λύσεις σε τιμές κάτω των 500 ευρώ. Το Breeze της Κινέζικης Yuneec φαίνεται πως είναι η εξαίρεση, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει την πολύ καλή τιμή με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Με διάμετρο μόλις 24 εκατοστά και βάρος 385 γραμμάρια, το Breeze χωρά άνετα σε μια τσάντα, ενώ το γεγονός ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει απευθείας από ένα smartphone καθιστά προαιρετική ακόμη και την χρήση ξεχωριστού χειριστηρίου.

 

Το drone της Yuneec είναι εξοπλισμένο με κάμερα 4Κ UHD και ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας που υπόσχονται φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας. Οι χρήστες που είναι δραστήριοι στα κοινωνικά δίκτυα θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την λειτουργία Selfie, που επιτρέπει την εύκολη αυτοφωτογράφηση.

 

Επιπλέον, το drone μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να πετάει σε κύκλους γύρω από τον χρήστη ή από κάποιο άλλο αντικείμενο, να τον ακολουθεί διατηρώντας σταθερή απόσταση και ύψος ή να απομακρύνεται σταδιακά φροντίζοντας όμως να διατηρεί πάντα στο πλάνο τον χειριστή του. Φυσικά, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να διαμοιραστούν απευθείας από το Breeze στα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

 

Το Breeze χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενη μπαταρία που επιτρέπει πτήσεις έως 12 λεπτών, χρόνο αρκετό για αυτοφωτογραφήσεις και σύντομα βίντεο, αλλά σίγουρα όχι ικανοποιητικό για πιο απαιτητικές αποστολές. Η τιμή του, πάντως, στα 499 ευρώ, είναι σίγουρα ικανοποιητική και το καθιστά ιδανική λύση για όσους ψάχνουν μια αξιόπιστη και οικονομική λύση για απλή χρήση χωρίς εξειδικευμένες απαιτήσεις.

 

gallery_286955_3300_52323.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ