Η καινούρια Smart Battery Case που παρουσίασε η Apple για iPhone 6 και iPhone 6s έχει προκαλέσει άκρως αρνητικές αντιδράσεις στην τεχνολογική κοινότητα, κυρίως λόγω του σχεδιασμού της.

Σύμφωνα όμως με τον CEO της Apple, τον Tim Cook, η καινούρια θήκη διαθέτει το συγκεκριμένο «εξόγκωμα» στο πίσω μέρος, διότι δεν έχει φτιαχτεί για άτομα που φορτίζουν το κινητό τους καθημερινά.

 

Μάλιστα ο ίδιος την υπερασπίστηκε αφενός λέγοντας ότι δεν μοιάζει με «καμπούρα», όπως λένε πολλοί, και αφετέρου λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σχεδιαστικό λάθος αλλά για σχεδιαστική επιλογή.

 

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Apple θεωρεί τη Smart Battery Case μια backup συσκευή, η οποία έχει σκοπό να χρησιμοποιείται περιστασιακά και όχι συνέχεια. Πρόσθεσε επίσης ότι τα άτομα που φορτίζουν το iPhone τους σε καθημερινή βάση δεν την χρειάζονται, σε αντίθεση με άτομα που μπορεί να κάνουν μια δραστηριότητα, η οποία δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση σε πρίζα (λόγου χάρη πεζοπορία).

 

Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών iPhone φορτίζει το κινητό του κάθε μέρα. Μάλιστα, τα καινούρια iPhone 6s και iPhone 6s Plus διαθέτουν μικρότερες μπαταρίες από τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus αντίστοιχα.

 

Ο Cook πρόσθεσε επίσης ότι, εάν η θήκη διέθετε το ίδιο πάχος σε όλη την έκτασή της, η τοποθέτησή της και η αφαίρεσή της από το iPhone θα ήταν δυσκολότερες. Έτσι, αποφάσισαν να την σχεδιάσουν με αυτό τον τρόπο, ώστε το πάνω μέρος να «διπλώνει» και να καθιστά ευκολότερη την τοποθέτησή της.

 

Ωστόσο, θήκες άλλων εταιρειών, που επίσης ενσωματώνουν μπαταρία, όπως η Mophie, διαθέτουν ενιαίο πάχος και μπορούν να χωριστούν σε δύο τμήματα, ώστε να τοποθετούνται και να αφαιρούνται με ευκολία.

 

Αρκετοί χρήστες αντιμετώπισαν την κυκλοφορία, από την ίδια την Apple, μιας θήκης που ενσωματώνει μπαταρία, ως παραδοχή ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone είναι χαμηλή και αναρωτιούνται γιατί απλά δεν έκαναν το κινητό λίγο παχύτερο εξ' αρχής, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερη μπαταρία.

 

Link.png Site: TheGuardian