Η φήμη για ένα mini iPhone η μια φθηνότερη έκδοση του υπερεπιτυχημένου smarpthone της Apple κρατά για πολλά χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα φέτος θα αποτελέσει την τελευταία χρονιά που την ακούμε αν όσα υποστηρίζει η Wall Street Journal επαληθευτούν.

Σύμφωνα λοιπόν με την WSJ η οποία έχει ένα μεγάλο αριθμό εύστοχων αναφορών για τα σχέδια της εταιρείας, η Apple προετοιμάζει μια "φθηνή" εκδοχή του iPhone, αλλάζoντας ριζικά τη στρατηγική της γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Οι πηγές της WSJ αναφέρουν ότι το νέο smartphone της Apple μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμα και στο τέλος του έτους ενώ θα μοιάζει με το iPhone 5 χωρίς όμως το αλουμινένιο πίσω κάλυμμα το οποίο θα έχει αντικατασταθεί από ειδικό polycarbonate πλαστικό.

 

Αν τελικά η Apple προχωρήσει σ' αυτή την κίνηση, αυτό θα αποτελεί σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της να βάζει σε προτεραιότητα τα κέρδη από το σύνολο πωλήσεων, προσφέροντας ένα μικρό αριθμό προιόντων που έχουν στόχο τις υψηλές κλίμακες τιμών.

 

Από την παρουσίαση του το 2007 και μετά, η Apple παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα νέο μοντέλο iPhone ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το iPad mini, μια μικρότερη και φθηνότερη εκδοχή του δημοφιλούς tablet.

 

Link.png Site: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324391104578230060513922882.html?mod=WSJ_hps_LEFTTopStories[/url]']Wall Street Journal