Οι φήμες για το τι θα περιέχει το επόμενο iPhone δίνουν και παίρνουν, με τη συχνότητα να γίνεται πολύ πιο έντονη όσο πλησιάζουμε το χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος) στο οποίο υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί η συσκευή.

Μία από τις φήμες που την έχουμε δει να επαναλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό από διάφορες ιστοσελίδες, αφορά την προσθήκη αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, μια δυνατότητα από τις μη αναμενόμενες θα μπορούσαμε να πούμε αν και η Apple έχει προχωρήσει σε εξαγορά της AuthenTec το 2012, μιας εταιρείας που ασχολείται με τέτοιους αισθητήρες.

 

Με τη σημερινή κυκλοφορία της 4ης δοκιμαστικής έκδοσης του iOS 7.0, ίσως έχουμε μια πρώτη επιβεβαίωση για τα άμεσα πλάνα της Apple.

 

Σύμφωνα με τον προγρραμματιστή Hamza Sood, η Apple περιλαμβάνει στη νέα beta του iOS αναφορές για σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος το οποίο θα είναι τοποθετημένο στο κλασσικό home πλήκτρο. Το σχετικό κομμάτι το οποίο εντόπισε ο Sood έχει τίτλο BiometriKitUI και περιλαμβάνει κείμενα τα οποία εξηγούν τη χρήση του αισθητήρα στο χρήστη του νέου iPhone. Τα κείμενα αυτά αναφέρουν τα εξής

 

* Φωτογραφία του ατόμου που κρατάει το iPhone με το αριστερό του χέρι ενώ την ίδια στιγμή ακουμπάει το home πλήκτρο με το μεγάλο δάκτυλο.

* Φωτογραφία του ατόμου που κρατάει το iPhone με το δεξί του χέρι ενώ την ίδια στιγμή ακουμπάει το home πλήκτρο με το μεγάλο δάκτυλο.

* Ένα δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο αλλάζει χρώμα κατά τη διάρκεια ρύθμισης

* Η αναγνώριση έχει ολοκληρωθεί κατά %@

 

Άλλες αναφορές, κάνουν λόγο για δυσκολία της Apple στο να προσθέσει τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στο iPhone 5s, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη διάθεση συσκευών κατά το λανσάρισμα.

 

Link.png Site: http://www.macrumors.com/2013/07/29/ios-7-beta-4-code-points-to-home-button-fingerprint-sensor-for-iphone-5s/[/url]']macrumors.com