Αρκετοί πίστευαν ότι ο διάδοχος του iPhone 5C, το iPhone 6C, θα παρουσιαζόταν τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με τα iPhone 6s και 6s Plus. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, γεγονός που μας έκανε να πιστέψουμε αρχικά ότι η Apple δεν σκοπεύει να παρουσιάσει καινούριο φθηνότερο iPhone.

Εντούτοις, φημολογείται ότι η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει το iPhone 6C τον Ιανουάριο του 2016, με επίσημη διάθεση της συσκευής τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η παρουσίαση και η διάθεση του προϊόντος θα λάβουν χώρα στα μέσα του 2016.

 

Τα χαρακτηριστικά που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι θα διαθέτει το iPhone 6C είναι οθόνη 4 ιντσών, όπως άλλωστε και ο προκάτοχός του, καθώς και τον επεξεργαστή A8 που συναντάμε στα iPhone 6 και 6 Plus. Επιπλέον, φημολογείται ότι στο event του iPhone 6C η Apple θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Apple Watch και του Macbook 12 ιντσών.

 

Θεωρητικά, το iPhone 6C θα μπορούσε να εξασφαλίσει στην Apple μερίδιο σε αναπτυσσόμενες αγορές. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει ανέφικτο εάν η Apple ακολουθήσει παρόμοια τακτική τιμολόγησης όπως με το iPhone 5C.

 

Επιπλέον, το iPhone 6C ενδέχεται να διαθέτει κατασκευή από αλουμίνιο και όχι από πλαστικό, διατηρώντας όμως παράλληλα την επιλογή μεταξύ αρκετών αποχρώσεων όπως συνέβη με το 5C. Ακόμη μπορεί να διαθέτει αισθητήρα Touch ID στο home button για ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 


Άλλωστε, στο παρελθόν είχε διαρρεύσει από την ίδια την Apple φωτογραφία που απεικονίζει μια συσκευή σχεδόν πανομοιότυπη με το iPhone 5C, της οποίας όμως το home button διαθέτει το μεταλλικό δαχτυλίδι που διαθέτουν όλα τα Touch ID-enabled home buttons της Apple. Η εισαγωγή του Touch ID στο iPhone 6C θα του έδινε επίσης τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας Apple Pay.

 

Link.png Site: DigitalTrends