Η παρουσίαση των διαδόχων του iPhone 6s και iPhone 6s Plus πλησιάζει, με πιθανότερη ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου, όμως με βάση αξιόπιστες διαρροές, ξέρουμε από τώρα μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων συσκευών.

Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες έρχονται από το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν αξιόπιστες πληροφορίες γύρω από νέα προϊόντα της Apple. Αρχικά το Bloomberg επιβεβαιώνει ότι τα νέα iPhone θα διατηρήσουν τις δύο διαστάσεις που γνωρίζουμε από το Σεπτέμβριο του 2014, με το ένα μοντέλο να διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών και το δεύτερο στις 5,5 ίντσες. Επίσης ο σχεδιασμός δε θα ανανεωθεί όπως συμβαίνει κάθε 2 χρόνια, με την εταιρεία πλέον να προχωρά σε ένα κύκλο ανανέωσης κάθε 3 έτη. Και πάλι όμως, τα νέα iPhone θα έχουν κάποιες αισθητές διαφορές με τους προκατόχους τους, κυρίως με την μετακίνηση των δύο πλαστικών γραμμών στο πίσω μέρος για τις κεραίες, οι οποίες θα βρίσκονται στο πάνω και κάτω μέρος.

 

Σημαντική αλλαγή έρχεται με το νέο Home Button που πλέον δε θα πατιέται αλλά θα ενεργοποιείται με την αφή, ενώ ο χρήστης θα αντιλαμβάνεται ότι η εντολή έχει γίνει δεκτή, μέσω της δόνησης που θα προκαλεί ο ίδιος μηχανισμός που βρίσκουμε και στα trackpad των νέων MacBook. Σίγουρη θεωρείται και η απουσία θύρας ακουστικών, με την Apple να προωθεί πλέον ακουστικά Lightning τα οποία θα περιλαμβάνονται και στη συσκευασία. Η απουσία της θύρας ακουστικών, δίνει τη θέση της σε ένα δεύτερο ηχείο, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά σε μοντέλο iPhone.

 

Ένας σημαντικός τομέας βελτίωσης των νέων iPhone είναι η φωτογραφία, με το Plus μοντέλο να διαθέτει διπλό σύστημα φακών, για λήψεις φωτογραφιών με μεγαλύτερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη λεπτομέρεια ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Βελτιωμένη θα είναι και η εστίαση στο συγκεκριμένο μοντέλο, με ελάχιστη πτώση της λεπτομέρειες κατά το zoom. Αντιθέτως, το μικρότερο μοντέλο, δε θα διαθέτει διπλό σύστημα φακών, και θα στηρίζεται σε μια πιο παραδοσιακή λύση.

 

Link.png Site: Bloomberg